Login: Jelszó:

2005-10-01

Partition Magic

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

Mindenki örömére (?) jelentem, hogy nem bujdostam el a civilizáció elől, a telepítés körül azonban nem ment minden rendben mégsem valahogy, mivel elképesztő baromságot követtem el közben. A 120 GB-s vinyómon ugyanis létrehoztam egy 10 GB-s rendszerpartíciót, viszont a többi partíciót nem hoztam rajta létre. Így a rendszertelepítés után ott álltam egy 10 GB-s vinyóval...

Nem, kicsit se voltam ideges, majdnem előre ki is osztottam a Droid 002-t magamnak, de azért ilyet mégse csinálunk...

A háttérben most az MTV 2 szól, és most volt a Franz Ferdinand új klipje. Erről pedig a fekete macska alkotóinak oldaláról az a strip jutott eszembe, amelyiken a Nagy Károly koncertről beszélnek a szereplők.

Ma láttam a Szállító 2-t is, nem is volt rossz, tele hihetetlen dolgokkal, de az azért már szerintem is túlzás, hogy egyesek egyetlen jelenetről- képesek legyenek ennyit filozofálni. én 7/10-et adtam rá, mert jó móka egyszer megnézni.

Most pedig valami más filmet kéne megnéznem, de nem tudom, lesz-e (van-e) rá időm...

2005-10-06

Nem, ez nem Agatha Christie egyik elfeledett krimije, nem. Ez maga a valóság...

"Istenem, védj meg engem a Windows hülyeségeitől..."

Felhasználók könyve XI. fejezet, XXVIII. fohász

"Istenem, védj meg engem az emberi hülyeségtől..."

Windows könyve, kernel32.dll

"én így is, úgy is hülyére keresem magam"

Bill Gates könyve, I. fejezet, I. felismerés

és lőn rendszerújratelepítés. és lőn soksok idegesség, és ami még ezzel jár vala. és vala amott egy ADSL-hozzáférés, amely már magában nagy csoda vala, hiszen ezt elég sokáig nélkülözni kellett vala. Van, akinek még most is várnia kell vala.

Innentől normális nyelvezettel folytatom (vala).

Tehát feltelepítem a kapcsolatot, és észreveszem, hogy a hálókártyák (hiába ismerte fel mindkettőt a Windows), valahogy nem akarnak működni. Hiába dugom be az Ethernet kábelt, a jól ismert zöld fény helyett az annyira nem jól ismert, de annál idegesítőbb sárga villan fel. Elnyújtott hümmögések közepette telepítem az USB-drivert. "Ez a múltkor még múködött", villan át az agyamon többször is.

Noshátakkor, netezzünk USB-n keresztül. Nade miért is álltam én át annak idején az USB-ről Ethernetre? Na, ez már David Lynch-filmbe illő történet. Bár, bevallom, az Eraserheadet azért nem veri.

Az internetkapcsolathoz definiált helyi kapcsolat az USB-modemet tartja számon hálókártyaként. Azonban teljesen véletlenszerűen időnként kiírja egy pillanatra, hogy "Egy hálózati kábel nincs bedugva", és a net azonnal megszakad. Ilyenkor mindig újra kell kapcsolódnom. 2 dolog jut eszébe az embernek azonnal:

1. Hogy követelhet hálózati kábelt, ha egyszer USB?

2. Milyen alapon feltételezi, hogy a hálózati kábel nincs bedugva, ha egyszer folyamatos az adatátvitel?

A választ már keresem, egyelőre nem sokminden derült ki...

Mivel ezzel a problémával küzdök az újratelepítés óta, valahogy nem volt kedvem blogot írni. De kaptok egy sztorit, a változatosság kedvéért megint az egyik liftről.

A 33-as (modern, tudjátok) koliban lifteztünk éppen Ninjával, amikor észrevettük, hogy a lift belsejében ki van téve egy szabályzatféle, és az egyik pont valahogy így hangzik: "Ha bármi gyanús zajt, vagy rendellenes működést észlel, azonnal áramtalanítsa a liftet a főkapcsoló segítségével". A gyanús zajok említésére kezdett számunkra feltűnni a furcsa kattogás, ami a lift útját állandó jelleggel kíséri (de már vagy két hete...), és persze azonnal elkezdtük keresni a főkapcsolót. Nem találtuk, így nem tudtuk megállítani azonnal magunkat a 3. és a 4. emelet között...

Nem tudom, mennyire leszek aktív mostanában, addig tessék Nfolt olvasni, ő frissít rendesen, nem úgy mint én.

2005-10-06

Érzem, hogy azzal az árnyalatú sárgával fogok álmodni, mint amilyen a hálókábel bedugása után felvillanó LED színe.

2005-10-08

Léderer Ákos a közvetítés alatt bakizott egy olyat, hogy "a bolgár bíró". Nos, a próféta szólt belőle. Illetve ki tudja, mi. Thorgelle mindannyiunk szívéből szólt (rúgott), mikor a középkezdéshez futtában - megtudva, hogy les miatt érvénytelen a gólja (egyébként jogosan) - , elbombázta a vérbe a lasztit, majd azonmód és kapásból, lassítás nélkül begyalogolt az öltözőbe, meg sem várva a villanó (egyébként jogos) piros lapot. Valahogy nekem is így volt tele az ivarszervem ezzel a bíráskodással, pedig általában nem kapom fel könnyedén a vizet. A "vérlázító" kifejezés új értelmet nyert. MatthÄ?¤usnak pedig folytatnia kell.

A halott hálókártyák esetében egy illegálisan tevékenykedő nyomozó megoldotta az ügyet. Illetve fenetudja, hogy mit oldott meg, mert a hálókártyának nem tudom, mennyi köze van most ahhoz, hogy megy a net. Ugyanis megy, egyik pillanatról a másikra egyszercsak elkezdtem nem leszakadni. és ez még most is tart. Azonban ha keresztre feszítenek, sem tudom megmondani, hogy mit csináltam. Kattintgattam párat a kapcsolatoknál, olvasgattam egypár nálam jóval okosabb emberke hozzászólásait és lám... Közben még az is kiderült, hogy a sárga fény lehet, hogy nem is jelent rosszat.

Ma (mint már oly sokszor) szintén rájöttem egy nagy-nagy igazságra. Ez a következőképp hangzik: "Soha, senki nem tud két ugyanolyan XP-t telepíteni saját gépére." Ez lenne az alaptétel. Mindjárt meg is magyarázom. Az ember ugye telepít egy XP-t, teszemazt egy évig használja, telerakja programokkal, mindegyiket testreszabja, kialakul az otthonos érzés, minden félmozdulatokra, leheletfinom görgetésekre jön, az embernek a keze alá simul a rendszer, eszméletlenül egyben van, kialakul az ez az enyém érzés. Ilyenkor az ember egyszerre lélegzik a net bemenő és kimenő adatforgalmával, és ha valamelyik program nem válaszol, vagy rakoncátlankodik valamelyik rendszerfájl, fizikailag leszünk rosszul.

Ezzel szemben az újratelepítés utáni XP rakoncátlan lesz. A programokat nem tudjuk akkora határozottsággal testreszabni, mindig utána kell menni egy-egy apróságnak (pl.: "Most nem animálódik az ikon a taskbaron, de hol is van ez a funkció...?"), mindig felbukkannak olyan problémák, amelyeket egyszer már megoldottunk, de most nem tudjuk már, hogy hogyan. Egypárat ennélfogva tökéletlenül sikerül csak megoldani, rendszerünk nem lesz hatékony, időnként nem tudjuk, hova kapjunk (aktuális példám az, hogy a Maxthonban képtelen vagyok beállítani a freemailt kezdőlapnak, pedig az van odaírva, hogy a kezdőlap az, mégis az MSN.com jön be állandóan. Már a plafonon vagyok...). Aztán jön a varázs: amint régi rendszerünk képzetei visszakerülnek a rendes helyükre elménkben (a múltba), elkezdjük megszeretni az új XP-nket, elkezdjük kemény munkával felépíteni, és ismét eljutunk az elsőként említett idilli állapotba. Aztán jön valami kisebb (vagy neadjisten nagyobb) hardvergond, és megint jön az újratelepítés - minden nyűgjével és szépségével együtt...

Nemrég megnéztem az Öngyilkos szüzeket is (az Eraserheaden kívül), és mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom. A Soundtrack is megkapó, az általam amúgy is kedvelt Air együttes munkája. Kötelező darab.

Now Playing: Green Velvet - La La Land

2005-10-14

"Hideg! Hideg!"

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

És ismét itt a péntek, az ilyenkor szokásos tünetekkel. Mint például azzal, hogy itt ülök az otthoni gépem előtt (ahol egész héten nem volt időm ülni), itt kalapálom a saját billentyűzetemet (amit egész héten nem volt időm kalapálni), és hegesztem a saját blogomat... amit időm talán lett volna a héten hegeszteni, de a suliban lévő géptermekből nem fogom, mert az IMDb-ről is állandóan elfelejtek logoutolni, és ahogy magamat ismerem, egy idő után a KAC-ból az összes gépről elérhető lenne a blogom adminfelülete, ami azért annyira nem jó poén...

Tehát újra itt, újra post. Ami tökjó.

Az egerem meghajtóprogramja még mindig nincs fent az új Windowson. A háttérképet mindjárt visszateszem arra, ami régen volt... (meg is történt, egyébként nemsokára megmutatom, melyikről van szó, csak most valahogy nincs kedvem ftp-zni és linkelni, talán holnap lesz)

Szóval az egeremmel meg az van, hogy floppyn van hozzá a program, ami lekezeli a gombokat, és az rendben is van, mivelhogy 700 Kb-os cuccról van szó, csakhogy a floppymeghajtóm ugye... Tehát találékony ember ekkor mit lép? Hát persze, hogy google. Csakhogy a találékony emberrel ekkor köszönőviszonyban sem voltam (mostanában se nagyon...), és azt találtam ki, hogy a floppyt majd odaadom Ninjának, ő felmásolja, betömöríti, és elküldi nekem MSN-en vagy mailben a programot, aztán mindenki heppi lesz, és szánsájn és párditájm és jámájííkááááá...

Nem ez történt. Ninjánál otthon a Setup exe 22. %-ánál mindig megállt a másolás. Nosza, akkor rakjuk be az EISZ-ben egy gépbe, másoljuk fel, tömörítsük be, küldjük el magunknak Ninja címéről mailben, és úgy heppiszánsájnpárditájmjámájííkáááá... Floppy be, másolás indít, Setup. exe 22. %-ánál szintúgy megáll. A "mágneshibás vacak" szókapcsolatot egyszerre mondjuk ki Ninjával.

Egy okosan találékony ember ilyenkor mit tesz? Hát persze, hogy google. De én nem találkoztam tegnap sem azzal az okos és találékony emberrel, úgyhogy be kellett érnem a saját hülye találékonyságommal, amivel azt sikerült kitalálnom, hogy bemegyek az egyik helyi számtechboltba (U-val kezdődik...), és mivel láttam a múltkor Philips pluszos DVD vásárlás közben, hogy van még nekik a polcon olyan egerük, amilyen nekem van, és amit egyébként anno nem náluk vettem (;-)), bizonyára van egy nem mágneshibás floppyjuk, amiről le tudják másolni nekem a programot, be tudják tömöríteni és el tudják küldeni nekem mailben és lészen akkor szánsájn, háppinész, párditájm, jámájíííkáááááá...

Az akció ma délelőtt a legteljesebb sikerrel járt. A srác nagyon készséges volt, és ezúton is (meg már ment válasz-mail is) köszönet neki, mert délután már el is küldte. De jön a slusszpoén: miután már odamentünk, a srác említette a google-t, és én megpróbáltam leguglizni a programot a KAC-ban utána (mikor már meg volt beszélve, hogy a srác elküldi), és nem sikerült. Tanulság: még ha okosan vagyok találékony, akkor is hülye lettem volna hozzá, hogy megkeressem. Mikor feladtam a keresést, komolyan elgondolkodtam azon, hogy droidsorszámot kéne adnom magamnak mostmár...

Más. Hétfőnként 22:10-kor Végtelen Határok a Coolon, mindenki nézze, aki olvas engem, mert baj lesz. Persze veszem fel folyamatosan és digizni is fogom (akárcsak a Waczak szállót, csak nem tudom, hogy melyik részénél tartanak most, egyszer már ugye sikerült egy komplett 2. szezont digiznem, de az első is kéne...). Részlet továbbra is csak a Repülő Cirkuszhoz lesz majd, de megint csak akkor, ha majd lesz kedvem vágni, feltölteni, linkelni. Meg még ki is kéne találni, hogy mi az a jelenet, ami mond is valamit, meg nem is olyan hosszú, hogy nem férne fel. Tehát szerintem Argument Clinic lesz belőle. és ezt most csak Nfol értette, tudom.

Örömmel jelenthetem, itt, a Dolgokat Más Dolgok Tetejére Állító Bizottság ülésén, hogy az utóbbi időben elég sok dolgot pakoltam más dolgok tetejére. De még mindig sok dolog nincs más dolgok tetején...

és még mindig az Overboard a király (bár MSN-en már levettem a nevemből).

Now Playing: Daft Punk - Veridis Quo

Ja, és valaki állítsa ezt le sürgősen: minden nap egyre hidegebb van!

2005-10-15

Szeletelés, vágás

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

Nem, nem az jön most, hogy "vér, spriccelés, Hitchcock, Psycho...", mielőtt a műveltebbek felkapnák a fejüket. Nem, most egészen más jön (és most következzék valami egészen más).

Víz, szén-dioxid, étkezési sav: citromsav, aroma, édesítőszerek: aszpartám (fenil-alanin-forrást tartalmaz), K-aceszulfám, antioxidáns: aszkorbinsav, stabilizátor: gumiarábikum, színezék: béta-karotin.

Ezt az összeállítást kapta anyukám ajándékba a helyi boltban, legutóbbi vásárlása után. én pedig elkövettem azt a hibát, hogy meg is kóstoltam. Rögtön Fábry Sándor halhatatlan szavainak belső audiális megtestesülését éltem át fejemben: "Az ilyen és ehhez hasonló narancsízűnek mondott italok valahol, talán egy atomreaktor használaton kívül helyezett blokkjainak fűtőelemeiben készülhetnek...". Jelentem, ez tényleg így van. Az oké, hogy nincs benne cukor, mert vannak embertársaink, akik számára élettanilag káros, de őket sem (vagy inkább pont őket nem) kéne ilyennel büntetni. Először is: narancsíze egyátalán nincs. édesnek sem édes, pedig 2005-ben az ember arra számít, hogy már létezik olyan édesítőszer, amelyik legalább közelítőleg azt az élményt tudja nyújtani, mint a cukor. és még ha tényleg nincs, akkor sem hiszem el, hogy ez ma a technika csúcsa ebben a tekintetben... és ha mindezt még ki is bírnánk, jönnek a mellékízek. Igen, nem tévedés a többesszám: kettős mellékíze van. Az egyik az, ami elfedi azt a minimális kis narancsaromát is azonnal, amit megérezni vélünk (tényleg inkább csak vélünk...), a másik pedig a reguláris mellékíz, ami ugye megmarad jóval a botor fejjel való belekortyolásunk után is. Egy szó, mint száz: a "borzalom" szó messze nem megfelelő e tortúra leírásához.

Otthon normális körülményk között 100%-os narancslevet iszom, és ezt csak "ajándék narancslének ne nézd a fogát" alapon kóstoltam meg, de máris csodálkozom, hogy nem robban fel a monitor nemes egyszerűséggel, hogy egyszerre kell mutatnia a "100%-os narancslé" szókapcsolatot meg ezt az otromba fércművet. A termék egyetlen (de tényleg egyetlenegy) előnye, hogy olcsó, ezt literenként 45 forintért vágják az emberhez - persze egyszerre kettőt, tehát 90 forint... De nem! nagylelkűen egy azaz 1 egész forint engedményt kapunk literenként, tehát 89 forintba kerül a cucc. Ezt akkor állapítottam meg, amikor ma a másik boltban vásároltunk anyukámmal - a másik boltban, tehát hálistennek nem kaptunk még egy palacknyival ajándékba. De ha ott vásároltunk volna, akkor csak annyit mondtam volna: "Inkább a pénzt kérném, ha lehet..."

Droid-002: "Slice" narancsízű energiamentes szénsavas üdítőital

Most, hogy túlvagyunk második droidunkon, megmutatom a háttérképemet, ahogy az előző postban ígértem. De Argument Clinic még nem lesz, mert tegnap éjjel sikeresen felhúztam az agyamat a Végtelen Határok első részének digitalizálásán, amiről hamarosan olvashattok is...

Now Playing: RHCP - Scar Tissue

2005-10-16

Itt a kodek, hol a kodek?

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

Miután végignéztem, ahogy Alonso örömében bábszínházat nyit utolsó futamgyőzelme alkalmából, beállítottam egy 10:14-es Survival rekordot (ami még mindig nincs sehol Ninja 14 percéhez képest...). Most pedig hallhatjátok a péntek éjszaka (és a szombat délután) hiteles történetét.

Beteszem a kazettát, beállítom, hogy a képet hogy tömörítse, az audiót hogy tömörítse, elindítom a felvételt. Gyanúsan akad, ezért visszanézem. Aha, valóban eldobott pár kockát, úgyhogy akkor kicsit gyorsabb formátumot választunk. Választok. Erre közli velem a program, hogy "Cannot capture video stream". Hmm, ez igazán érdekes. Állítgatok, állítgatok, mire valahogy kikukizom (ez a pornolize-ból van, mielőtt bárki megütközik...), hogy az audióval van szegénynek baja. Tehát ha beállítom az Mpeg-Layer 3 tömörítést valamilyen formátumba, akkor bedilizik, és a videóval veszik össze. Ha meg nem, akkor simán veszi a videót is. Ez már akkor érthetetlen volt számomra, de akkor ám legyen, ne tömörítsd az audiót akkor, vegyük át simán, aztán VirtualDubbal átmegyünk rajta és készre hozzuk. Gondoltam én. A felvételnek 1:20-kor lesz vége hajnalban, most már nem ellenőrzöm, nem csinálok vele semmit, aludjunk.

Tegnap délután tehát visszanézem, hogy sikerült a felvétel. Brutálisan el van csúszva a kép meg a hang... Nade erre találták ki az AVIFrate nevű kis 20 kB-os csodát, ami képes megváltoztatni az avik szinkronjelét. Áldassék neve, viszont ahhoz, hogy használni tudjam, először VirtualDubbal át kéne kódoltatni ezt az 1,5 GB-s szörnyeteget egy kb. 300 MB-s fájlba. VirtualDub, video és audio tömörítés beállítása, szintén Mpeg-Layer 3 tömörítés, elég alacsony bitrátájú formátum, mert elég. Nagy nyugiban le akarom menteni a megvágott anyagot, mire közli velem, hogy nem lehet végrehajtani a kért műveletet, és győződjek meg róla, hogy fent van a megfelelő kodek. Nagyot nézek, pislogok hármat. Most akkor ki tudtam választani egy olyan kodeket a listából, ami nincs is fenn a gépen? Akkor most én vagyok a hülye, vagy a gép, hogy felajánlotta? Meg különbenis, a Windows beépített mp3 tömörítőjével ugyan mi bajod támadt így hirtelen, drága?

Jó, akkor tegyük fel a NIMO Codecpackból a LAME Mp3 encodert, mert eddig azt használtam az előző rendszeremben. Semmi mást nem jelölök ki belőle, csak azt. Ezután szintén megkeresem a listából az Mpeg-Layer 3 kodekeket, kiválasztom azt, aminek a formátumai mögött a (Lame) felirat szerepel, és megint menteném. De az eredmény ugyanaz. Meggyőződtem róla, hogy fent van a kodek, hiszen az előbb telepítettem... Ezen a ponton lett hirtelen elegem az egészből, és egy darabig most hagyom pihenni... De ha ezt is csak Windows-újrarakással lehet megoldani, akkor sikítok, de nagyot.

Más. Tegnap a Kék Bársonyt néztem meg, és annak kapcsán olvastam egy eszméletlen szöveget az IMDb fórumain:

... and Stockwell is so cool, you could chop him up and build a freezer out of him

Dean Stockwellt amúgyis elképesztő volt abban a szerepben látni, eszméletlen, mit művel... Lynch is természetesen eszméletlen, meg a film is az. Egyébként is, már az Eraserhead után azt mondtam, hogy ha ezután még van bármi mondanivalója, akkor zseni a srác. és tényleg az. Egyébként pedig máig tagadja, hogy az Eraserheaddel egyáltalán mondani akart volna valamit...

Egyszer hallottam valakitől, hogy a Bűn és bűnhődést (amit most olvasok) össze lehet foglalni egy mondatban: "Egy ember megöl egy öregasszonyt és szarul érzi magát utána".
Eszembe jutott, hogy ezt én meg tudom csinálni az Öngyilkos szüzekkel: Arról szól, hogy egy csapat fiú próbál megérteni egy csapat lányt, és nem sikerül.

Aki esetleg az Eraserheaddel meg tudja csinálni, szívesen meghallgatom...

Now Playing: Incubus - Out from Under

2005-10-21

R.I.P.

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

Mármint nyugodjék békében a mai blogbejegyzés, mert valóban teljesen tönkrement a 120-as vinyóm, és ma este, hazaérkezésem tiszteletére hangos kattogás közepette kilehelte a lelkét. Úgyhogy vissza kellett térnem a biztonsági okokból (és milyen zseniálisan!) még mindig a gépben tartott 30 GB-os vinyón lévő rendszerhez... - ami azonban a "hiányzó NTLDR" hibaüzenettel jelezte, hogy nincs rendben. Ígyhát helyreállító telepítést kellett végeznem, minden beállítás elveszett, újra alaplapi driver, videokártyadriver, stb. Most tartok ott, hogy van net (de még lehet, hogy meg fog szakadni...), van TV-tunerkártya, van BSPlayer, van Winamp, és hagyjanak engem békén.

A mai blogbejegyzés tehát békében nyugszik. Meg a 120-as vinyóm is...

És ha már van Winamp, akkor használjuk is:

Now Playing: Sevendust - Corrected

2005-10-23

Aki nem látta az Eraserheadet, az képzelje el a fenti mondatot lágy, női hangon énekelve.

Sajnos, a mai blogot is elérte a tegnapi tragédia árnyéka, magyarán: nem lesz blog. Sorry, folks. Majd holnap, de inkább jövő hétvégén (mivel hétközben változatlanul nem érek rá...)

A vinyóm valószínűleg bekerült a HDD-mennybe, ahol a gonosz 200 GB-s vinyók nem erőszakoskodnak vele, nincs megkülönböztetés, nincs bad sector, nincs chkdsk, nincs swappelés, és nincs mechanikai meghibásodás, csak végtelen nyugalom.

Now Playing: Incubus - Make Yourself

2005-10-30

(Csütörtök)

Azért szerepel itt fentebb zárójelben egy nap (még pedig igen magas relevanciaszinttel rendelkező nap, ugyanis ma az a nap van, amikor ezt írom), mert nem tudom, hogy mikor fog ez a post kikerülni a szemetek elé. Mármint ehhez a naphoz képest. Holnap ugyanis 3 napig mindenképpen inaktivitás várható Internetes birodalmamban. Már persze nem mintha sok aktivitás lett volna az utóbbi időben, de most legalább előre megmondom. A négy cím közül pedig azért csak az egyik az inaktivitás, mert a mai blog tartalmához mind a négy cím egyformán illik, és nem tudtam eldönteni, melyik legyen. Úgyhogy mindegyik lett.
Behind the Scenes-rovatunkat hallották.

Azért nem vagyok benne biztos, hogy ez a post ma kikerül, mivel a blogom jelen pillanatban elérhetetlennek tűnik. Azaz a Maxthon kiírja, hogy "Kész", és az about:blank oldal designját kölcsönzi a blogomnak. Kedves. A Firefox pedig csak azért nem azt írja ki, hogy "Kész", mert nem tud magyarul. Egyébként tényleg az...
Se az adminfelület, se a webfelület nem jön be, úgyhogy gyanakodtam az FTP-re is, de a kapcsolat gond nélkül létrehozható a WinCommanderben. Szóval nem tudom, mi lehet, legvégső esetben megkérdezem Nfolt, mert ő ért ehhez. Tehát ha netán hétfőn olvassátok ezt, akkor tudjátok, hogy ez az oka. Vagy az, hogy már csütörtökön kint volt, és ti elképesztően hanyag módon nem nézitek minden nap a blogot. Tessék választani!

Még a múlt héten egyik évfolyamtársamnál voltam albilátogatóban (nevezzük őt innentől (mármint az évfolyamtársamat, nem az albit) egyszerűen csak Beának), és arra lettem figyelmes, hogy az épület előtt macskák húzódnak meg az ő dobozukban. Aztán kiderült, hogy Bea erre sokkal hamarabb figyelmes lett, és mivel két kicsi és egy nagy macskáról volt szó, kifiguráztuk (figure out), hogy a kicsik valószínűleg nem bírnák ki a még akkoriban uralkodott elég fagyos helyzetet éjszaka, ígyhát be kéne hozni őket. E multiplayer-cooperative akció (player 1 kinyitja az ajtót, player 2 behozza a dobozt) után fogalmazódott meg bennem az MMSZ (Macskamentő Szolgálat) ötlete. Ez ma alakult meg hivatalosan, egyrészt azért, mert ma néztük meg a másfél hétre magukra maradt macskák hűlt helyét (mivel Beának haza kellett mennie), másrészt meg azért, mert én azt mondtam.

Említettem még a blognak eléggé az elején, hogy a főiskola főbejáratával szembeni terület elég rendesen fel van túrva-törve. Namost a feltúrt-tört rész hátrább került (de ugyanannyira nincs kész semmi, mint eddig...), és letettek egy sima, márványkockákból álló költeményt a főbejárat elé (amely egészen gyönyörű módon fotocellás ajtóvá változott, amit most képzeljetek hozzá egy 50-es évekbeli épülethez...), amelyre már rá lehet állni. Magyarán be lehet menni a főbejáraton is, de ez a márvány-izé ez annyira csúszik már most, hogy már majdnem esnek-kelnek az emberek. Egy ónos eső hatására, úgy gondolom, létrejöhet az az érdekes fizikai jelenség, melynek keretében önmagán fog elcsúszni, és nemes egyszerűséggel leszakad az egész újonnan épített rész, majd elindul, egyenesen előre (arra, amerre lejt), és amerre jár, letarolja az egész várost. A másik variáció az, hogy az órák látogatottsága összesen körülbelül 20%-ra fog visszaesni, mivel az emberek 80%-a a traumatológián lesz, különböző végtagok különböző helyein szerzett töréseivel.
Namost erre az újonnan épített részre szerveződött a Nagy Ösztöndíjtüntetés. Amely pont az építkezéssel kapcsolatos, amely egy "kicsit" elhúzódott: Október 10-ére kész kellett volna hogy legyen az egész, ehhez képest a hátsó, még mindig feltúrt-tört részről még mindig nem lehet megmondani alaposabb vizsgálat után sem, hogy hogyan is fog kinézni kész állapotban. Ez az elhúzódás természetesen visszavezethető a pénzhiányra, amely pénzt most a hallgatók ösztöndíjából kívánnak előteremteni - no, az ezen módszer ellen való megmozdulásra került sor ma délelőtt. Ez egészen pontosan abból állt, hogy megjelent 15 ember, és várakozott 10 percet a főbejárat előtt úgy, hogy az idő múlásával kettesével elszállingóztak. Végül Ninjával ketten maradtunk ott utolsónak, pedig mi csak megnézni jöttünk, hogy mi van, mert hamarosan tanóránk kezdődött. De az egésznek hamarabb vége lett, mintsemhogy ezen kezdjünk el aggódni, és végülis mi voltunk a leghősiesebb, a legvégsőbbekig kitartó tüntetők. Állítom, hogy az egész megmozdulás akkor eredményezte a legnagyobb zűrzavart, amikor már csak mi ketten voltunk....
Ninja közben felállított egy elméletet arra vonatkozólag, hogy mi lesz ennek a vége: minden szak ki fog állni tüntetni, ezen a héten mi voltunk. Aztán akkor most nekünk kicsit tolnak az összegen felfelé, mert tüntettünk, jövő héten azonban egy másik szak fog demonstrálni. Akkor feléjük fog billenni a mérleg nyelve, újbóli pénzátcsoportosítás, és aki az utolsó héten fog tüntetni, az a szak vesztett, mivelhogy nekik akkor már nincs miből áttolni az összegeket, mert addigra már szét lettek osztva az ösztöndíjak. Bad luck...

Most tehát 3 nap kihagyás következik, legközelebb hétfőn találkozunk - ha lesz kedvem írni. Viszont ha még most sem elérhető az oldalam, akkor igen valószínű, hogy már hétfő lesz, mire ezt olvassátok. De big deal, majd legfeljebb két post lesz egy nap.

Now Playing: Portishead - Biscuit. Hirtelen felindulásból sorban játszom most a 3 Portishead albumot, ami fent van a gépen (azaz jelenleg a 30 GB-s Maxtoron...)

2005-10-30

Nincs kedvem blogot írni...

Legutóbb

Nfol

Nfol teszthozzászólást villantott.

Nfol

Dicska, a Wendigót is!

Dicska

Nnnna, most jött el a holnap. Huhh, a láncszívű gép biztosan fülembe fog kerülni, és akkor már az Os [...]

S@ti

Akkor REAGÁLJ RÁ :-) Amúgy nyilatkozz a Láncszívű gépről és az Osztva estével-ről is! Meg persze ar [...]

Dicska

Na most erre én REAGÁLOK, de most már biztos nem, mert nagyon hosszú :D. De folytatom, és akkor majd [...]

Dicska

Jujj, de jó, már nagyon várom! :D Azt hiszem, gyorsabb voltál nálam

S@ti

Nálam műkszik tűzrókáról... Neripo???

Dicska

Höhö, csak nálam nem működik a link? A Chrome legalábbis nincs vele köszönő viszonyban. Amúgy csak ó [...]

Nfol

Erről majd írok én is valamikor...

Nfol

Igen, mert annak kell jönnie, lévén a 318 a 316-nál nagyobbak közül a legkisebb. :)

Navigáció

Archívum

RSS hírforrás

Blogring

S@ti blogja a Bloghajtány motort használja, amelyet Nfol készített.

Érvényes XHTML és CSS. A bejegyzésekhez RSS-feed is tartozik, a blog forgalmát a Google Analytics méri. Köszönöm a figyelmet! ©2005-2018 by S@ti, de egyébként PD!