Login: Jelszó:

2005-12-01

Andi nincs itthon

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

Végülis nem volt nagy baj igazán, hogy "kommunikációs technológiák és történetük" helyett fórumot olvastam, kommunikációelméletből pedig most meglepő módon tényleg azok a kérdések voltak, amiket előre megadott a tanár, pedig előző két félévben szokott olyat, hogy beletesz egy csomó plusz anyagot. Lehet, hogy valaki szólt neki, hogy már elsőre sem volt vicces ("You're no fun anymore!")...

Ma egy brilliáns Művelődéstörténet óra után (amelyen inkább Peter Straub könyvet olvastam, de nem tetszett az sem...) konstatáltuk, hogy a főépület felé vezető rövidebb úton heves kollégium-felújítási munkálatok folynak úgy, hogy arrafelé szünet nélkül zajonganak és porolnak. Azt értem, hogy ki kell bontani pár falat, de miért nem lehet csendben? Idióták :-)
A 37-es kollégium előtt elég nagy gyakorisággal szokott jelen lenni egy macska, így felmerül az a kérdés, hogy amikor a 37-esből az embereknek át kell költözniük a felújított kollégiumba (hogy aztán a 37-est is felújíthassák, de azt már remélem, csendben), akkor vajon a macska is átköltözik? Vagy a macskát is felújítják?

Nem áll meg azonban a mai napon felvetődött kérdések sora: a KAC-ból próbáltunk küldeni egy e-mailt az egyik tanárnak, és nem tudtuk a címét pontosan, több variáció is lehetségesnek tűnt. én javasoltam, hogy próbálgassuk végig az összeset, majd a MAILER-DAEMON visszapattintja azokat, amik nemlétező címre mentek (volna). Ninja rámutatott, hogy a MAILER-DAEMON esetenként nem ír vissza azonnal, hanem csak pár óra, akár fél nap múlva. Tehát nem mindig ér rá, mert valószínűleg más dolga van. Ötletként felvetettem, hogy amikor nem válaszol, akkor lehet, hogy alszik, ami elég érdekes kérdés, mivel tudjuk, hogy az ördög sosem alszik, de mi a helyzet a démonokkal? Nyilvánvaló, hogy rájuk ez nem vonatkozik, ami ahhoz az egyértelmű következtetéshez vezet, hogy inkább MAILER-OERDOEGöt kéne alkalmazni.

A MAILER-OERDOEG ötletéről pedig az Ökördög nevű szörny ugrik be azonnal, ami a Munchkin nevű kártyaszerepjáték-paródiában az egyik ellenfél. Ha van szabadidőnk, Ninjával ezt szoktuk játszani a főépület legfelső emeletén az E-Magyarország Klubban, és már totál függők vagyunk. Mindig arra számítunk, hogy csirke nő a fejünkre vagy szembetalálkozunk egy Pelenkás vámpírral, vagy egy Lebegő orrral, Hippogriffel vagy Biztosítási Ügynökkel. Esetleg bekapunk egy átkot, amitől veszítünk egy szintet, vagy elvesztjük az összes tárgyunkat. Félelmetes. A hivatalos oldalon egyébként örömmel fedeztük fel azt a lehetőséget, hogy lehet küldeni kártyaötleteket, lehet, hogy küldök fel egy olyat, hogy "A 13. hét átka", mert ez valahogy hiányzik a játékból, viszont az eredeti ötlet nem az enyém, hanem egy olyan jövendőbeli olvasómé, aki most fedezte fel, hogy ebben a postban már említve volt. és örül neki.

Ja, és hogy miért ez a cím? Majd elfelejtettem... Hazafelé a buszon fontolgattam a mai blogot, és hirtelen kaptam egy telefont, amelynek már az első mondata ("Csókolom!") is sokkoló volt, a második mondat ("Andi itthon van?") pedig igazodott az elsőhöz: megerősítette bennem, hogy nekem ehhez az egészhez semmi közöm. Közöltem hát, hogy téves, aztán letettük, és csak pár perccel később jutott eszembe, hogy nem köszöntem meg a hívónak ezt a remek címötletet. Ej, de udvariatlan vagyok...

Now Playing: Hoobastank - Same Direction

"Whenever I step outside, somebody claims to see the light
It seems to me that all of us have lost our patience.
'cause everyone thinks they're right,
And nobody thinks that there just might
Be more than one road to our final destination

(...)

So why does there only have to be one correct philosophy?
I don't want to go and follow you just to end up like one of them
And why are you always telling me what you want me to believe?
I'd like to think that i can go my own way and meet you in the end
Go my own way and meet you in the end..."

2005-12-02

Torzult Tranzisztor

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

A mai nap az írásgyakorlat ZH és a KoRn új albumának jegyében telt. Ezek közül az utóbbinak örültem jobban, olyannyira, hogy háromszor végighallgattam az albumot, utána negyedszer már megálltam a Souvenirnél, mert hazaértem.

Ha már hazaértem, próbáltam felmenni MSN-re, de nem sikerült. Aztán próbáltam felmenni úgy, hogy előtte update-eltem 7.5-re, plusz ráraktam a Plust, de úgyse ment. Aztán egyszer csak ment. Ninjának meg közben végig ment. Nekem meg az eszem is ment. De az már nem lep meg senkit.

Ninja közben utolérte magát, ugyanis nagyon rendszertelenül olvassa a blogomat, amiért ezúton is ejnye neki. Meg mindenki másnak, aki ilyen merényletet követ el a blogom ellen. Tessék rendszeresen olvasni, mert olyannyira összefügg minden mindennel, hogy ha nem jártok be órára, akkor nem fog sikerülni a ZH. Nfollal már állítjuk össze, úgyhogy csak szorgalmasan, csak szorgalmasan. Nehogy aztán szóban kelljen vizsgáztatni, mert azt nem szeretjük (egyikünk sem).

Mivel minden mindennel összefügg, így volt ez múlt félévben a "XX. századi történelem" nevezetű órán is, amire Ninja járt be anno nagy szorgalommal, és ő mesélte, hogy a tanár úgy kezdte az olasz fasizmusról szóló magyarázatát, hogy "és amikor Sztálin a nyaralójában ült 44-ben, amikor megtudta, hogy a nácik megtámadták Lengyelországot 39-ben, és akkor jöttek az angolok az Overlord hadművelettel, amiből én gyerekeket vizsgáztattam érettségin, ezért jegyezzétek meg, hogyha EU-pályázatot írtok, akkor az tömör és lényegretürő legyen." Most már mindenki ért mindent, még azt is, hogy a dominók miért éppen felülről miért éppen lefelé esnek. Nem is értem, hogy eddig ez miért is nem volt világos. Komolyan.

Miután Nfollal kitárgyaltuk a LOST szünetében, hogy nekik is dominónapot kéne tartaniuk a szigeten, meghallgattam ötödszörre is az első tracket az új KoRn-albumon, majd Nfol jóvoltából elolvastam a szövegét is, és rájöttem, hogy jól hallottam benne a nyelvtani hibát. A Coldplay "What if?" című számában hallani vélt "... that she don't want me there by your side" óta az ilyenekkel nagyon óvatos vagyok, mert hülye vagyok, és még a "by your side"-ról sem esett le, hogy az a "she" az valójában you. Mentségemre legyen mondva, hogy Chris Martin elég érdekesen ejtette ezt a "you"-t, én még most is simán "she"-nek hallom. Demindegy, az új KoRn album első trackjében tényleg az van, hogy:

A lonely life, where no one understands you
But don't give up, because the music do


Szóval megállapíthatjuk, hogy a nu-metal együttesek a nyelvtanhoz nem sokat, a zenéhez viszont nem elhanyagolható szinten értenek. Viszont ebben a KoRn-számban mégsincs nyelvtani hiba, mert közben már arra is rájöttem, hogy hogy kell ezt a mondatot nézni. és arra is, hogy hülye vagyok. De ha már ennyire a nu-metal együttesek és a nyelvtan a téma, akkor muszáj felhoznom a Salivától a Superstart, amiben tényleg van nyelvtani hiba. Higgyétek el! Tényleg! Noha ez már farkaskiáltás kategória, de ideidézem az ominózus részt:

... make me a superstar
It don't matter who you are


és utánanéztem és tényleg ez van, és nem csak félrehallottam, és okos vagyok. Bár hivatalos dalszöveget nem lehet találni egyszerűen sehol, úgyhogy ezt is valaki bizonyára hallás után írta. én ezt akkor untam meg annak idején, amikor a Make Me Badhez annak idején találtam négyféle verziót, úgy, hogy még az első mondat se volt azonos. A Twistről meg már nem is beszélve...

Nade az a KoRn album, amelyiknek a Twist volt az első trackje, majdnem 10 éves már (atyaég...), legyen szó inkább erről:

Hey you, hey you, finally you get it
The world ain't fair, eat you if you let it


Ha ezt még valakinek magyarázni kell, akkor nem érdemes. és miért van az az érzésem, hogy vannak olyan emberek a világon, akiknek még ha Jon tele torokból üvölti is ezt a fülükbe (és lehet, hogy tényleg!), még akkor sem eszmélnek fel...?

Now Playing: KoRn - Twisted Transistor
(Igen, a címet csak azért fordítottam le, hogy ne legyen idegen szó benne)

2005-12-04

Színtelen szórakozás

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

Ekkora ökörséget (pozitív értelemben) nem lát az ember mindennap, mint a Shaolin Soccer. Egy kommentező az IMDb-n egészen odáig elment, hogy "If you don"t like this movie, you are a bad person". Nos, van benne valami; és hogy ti is lássátok, mennyire komoly a helyzet, itt egy trailer. Na ugye...

Nfollal összetanakodtunk, hogy lehetne háttérszínt választani szegény blogomnak, mert a szöveghátteret jó lenne már lecserélni a szemkiégetős fehérről egy másik színre. Meg akkor már a keretet, meg a hátteret is.

[22:31:30] S@ti: tefigyelj
[22:31:38] S@ti: a háttérszínt nem lehetne megváltoztatni
[22:31:46] S@ti : erről a szemkiégető fehérről valami kissé halványabbra?


Azt hiszem, ebben a pillanatban estem le a véget nem érő spirálba, amelynek a végén majd (ahogy Nfol figyelmeztetett is), az oldal 5.2-es verziójának beköszöntével végre felsóhajtok, majd... tovább variálok, mert ez így nem jó.

Ugyanebben a beszélegtésüknben hangzott el Nfol zseniális távirányítható karácsonyfa-ötleteinek mélyelemzése is, amit megint csak nem úsztok meg, hiszen saját felelősségre navigáltatok el oldalamra, viseljétek a következményeit:

[22:14:38] Nfol: mit szólsz a távirányítós karácsonyfához?
[22:14:41] S@ti: közben postot alkotok
[22:14:53] S@tii: nekem a második verzió tetszik a legjobban
[22:15:00] S@tii: akárhova mozgathatjuk
[22:15:13] S@ti: például feldönthetjük a dominókat vele
[22:15:53] Nfol: esetleg fejre is állíthatjuk
[22:16:35] Nfol: szomszédainkat "nyilván nem a stadion, Zoli" kiáltásokkal idegesíthetjük mellé


és hogy a mai postot egy kuriózummal zárjuk: fogadok, hogy nem láttatok még olyat, aki ilyen jól tudott gazdálkodni Freemailes tárhelyével, mint én. Azt, hogy van-e értelme a pirossal bekarikázott kifejezésnek, azt majd Nfol megmondja, ő tanul ugyanis diszkmatot meg kalkulust meg ilyeneket, nyilván nem a stadion...Now Playing: KoRn - Let's Get this Party Started
Még mindig az Issues a legjobb albumuk...

2005-12-12

Minden blogba kell egy ehhez hasonló cím (bár Nfolnak csak a szerverleállás miatt kellett ezt elsütnie), amely jelzi, hogy az adott blogger azért még létezik, és alkot, valamiért azonban az utóbbi időben csak fejben, ezért 8-10 nap kimarad csak úgy hirtelen. Van ilyen.

Most, hogy úgy csináltam, mint a Terminátor (bár én nem ígértem meg előtte, tehát még rendesebb is vagyok, mint ő), nézzük az elmúlt napok fontosabb eseményeit. Először is (bár hogy miért is ezt mondom először, azt megfejteni senki nem tudná - inkluzíve én - , de ez már egyik olvasót se lepi meg...), a múlt hét elején újra megnéztem a régi címemet, és laza csuklómozdulatokkal sikerült 22 db spamet törölnöm. Most még igazi levél se volt köztük, mint a múltkor - pedig kerestem. Mikor az utolsó 29.99-ért reklámozott Windows XP-adet is bedaráltam a virtuális iratmegsemmisítőbe, rájöttem, hogy van mégis egy levél, ami fontos volt. De erről egy későbbi postban, mert ehhez nekem most képet kéne feltöltenem, amire az uw jelenleg képtelen. Ja, és a Shaolin Soccer trailerjének linkjét is át akartam cserélni, mert Ninjánál megnéztük azt a trailert, amit belinkeltem, és az nem sikerült túl jól, én meg azt hittem, csak egy van, az, amelyiket régebben láttam. Tehát majd feltöltöm azt a verziót, addig ne nézzétek meg a másikat! Ezt az előző mondatot meg kieditálom, majd ha ismét képes leszek fájlt feltölteni az uw-ra és már átírtam a linket is...

Más. Kitört rajtam a "csak még egy részt"-mánia a múlt héten. Ezúttal nem a Végtelen Határok vagy a Repülő Cirkusz okozott ekkora addikciót, hanem ez. Az első két részt néztem meg gyors egymásutánban először, és azonnal végem volt. Most az első szezon 18. részénél tartok, és amikor van időm nézni, valahogy mindig kettővel több részt nézek meg, mint amennyit előzetesen engedélyeztem volna magamnak...

Az oldal színösszeállításának megváltoztatásában egyelőre még nincs előrelépés, de rajta vagyunk az ügyön Nfollal keményen ('I'm on it, Jack!"). Nfolnak is megvolt a maga baja a múlt héten, igen sűrűn emlegetett egy bizonyos SQL szervert, többnyire ugyanolyan kontextusban... Miközben MSN-eztünk a KAC-ban, rájöttem, hogy az ottani gépeknél valami beállítási probléma folytán három emberrel való beszélgetés esetén nem ajánlatos mindhárom ablaknak dinamikus hátteret beállítani, mert először heves lassulás, majd "kevés a virtuális memória" hibaüzenet tapasztalható. Egy P600-ason, egy aránylag kompetens videokártyával, egy egyszerű, flashes mozgó hátteret nem tud kezelni az XP. Teccikérteni... Így hát Nfol ablakának háttere egy szép, de statikus levendulamező lett. Ha már a háttereknél és az MSN 7.5-nél tartunk, Ninja észrevett egy apró bugot, amely szintén a dinamikus hátterek beállításához köthető. Ilyet használva ugyanis időnként előfordul, hogy az üzenetablak részben nem halványul le a háttérbe a kép, és ebből kifolyólag nem lehet látni azt, hogy mit írunk, sem azt, hogy mit ír a másik - még akkor sem, ha menet közben visszaváltunk statikus háttérre. A hibát az ablak bezárásával és újranyitásával megoldhatjuk, és nekem itthon még nem jött elő, de a KAC-ban ma megtapasztaltam. Igaz, hogy ott ültünk egymás mellett és átMSN-eztünk egymásnak, de ezt most kivételesen nem hülyeségből tettük (Vigyázat! Ilyen alkalom csak egyszer van egy évben!), hanem egy linket küldtem neki át. Mondjuk ha már az egymás melletti MSN-ezésről van szó, akkor azt mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy a legnagyobb hülyeség világrekordját szerintem ebben a témában mi ketten tartjuk Ninjával, merthogy még 2004 végén egyszer azt találtuk ki, hogy egyikünk webről jelentkezett be, a másik meg rendesen, és egyik ablakból a másikba küldözgettük az üzeneteket. Kár, hogy ilyen kategóriát még nem láttam a Rekordok Könyvében...

Ahol ilyen sokáig elmarad a post, ott bizony a blogger fejében komoly gondolatok fogalmazódnak meg. Tehát térjünk át a mai post filozofikusabb részére, ugyanis mikor fontolgattam a visszatérést, a következő eszmefuttatás prioritást élvezett, tehát mindenképpen megkapjátok. Visszakanyarodunk a Torzult Tranzisztor című postban közölt két sorhoz, mert most már kicsit több mondanivalóm van róla, mint amit akkor írtam. Az Nfol által is idézett szövegrészlet így szólt:

Hey you, hey you, finally you get it
The world ani't fair, it eats you if you let it


Erről akkor azt írtam, hogy "Ha ezt még valakinek magyarázni kell, akkor nem érdemes". Nos, ezt azóta is tartom, csakhogy azóta szembesültem azzal, hogy vannak, akik annyira rabjává váltak a rendszernek, hogy ebből is képesek lennének azt kihozni, hogy megvédjék saját, már alapjaiban önveszélyes szemléletmódjukat. Ők ebből az idézetből a második sornak a háromnegyedét emelnék ki, és a sor végét pedig elintéznék annyival, hogy "de nem olyan egyszerű ám azt nem engedni...", majd megnyugodva megállnak és ismét megállapítják, hogy a szemléletük helyes; eztán eszükbe sem jut majd, hogy talán mégiscsak tőlük függ, hogy tesznek-e végül is valamit saját magukért. Ugyanis igazán fontos lépést más helyettük nem tud tenni ("én csak az ajtót mutatom meg"), és egyik idézet sem mindenható, önmagában egyik sem alkalmas arra, hogy kirángasson valakit szemléletének alapjaiból. Ráadásul a szemlélet már ott hibás, hogy egyáltalán létezik... De erről majd esetleg később, most hívhatjuk így, mivel hosszú lenne mindig elmagyarázni. Ezért egyszer se teszem meg :-)
Visszatérve az alapproblémára: következik-e ebből az, hogy az ilyen embereknek nem érdemes magyarázni az idézet értelmét? Az, amit először írtam erről, még most is érvényben van. én csak akkor tenném, ha biztos vagyok abban, hogy a másik magától is tud mindent, amit mondanék neki. De ezt inkább be is fejezem, mielőtt doktori disszertációt írnék ebből a két sorból, vagy megkapnám a diplomám másik felét Nfoltól (az első felét még korábban, egy MSN-es beszélgetésünkre való visszautalásakor kaptam meg). és akkor arra a részre még rá se tértünk (szintén az új KoRn albumról), hogy:

stand up! nobody's dieing to save you
speak up! nobody's waiting to save you
wake up! nobody's working to free you


... pedig kicsit telitalálat, ráadásul a szám maga is hatalmas kedvencem lett, amelyikben van (Souvenir). A ti érdeketekben azonban ebbe most nem megyek bele. Amúgyis elég hosszúra nyúlt már ez a post, úgyhogy az MPFC 41. részében található poénnal zárnék:

"How about a sudden ending?"

Now Playing: Sevendust - Corrected

2005-12-16

S01E22

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

Működik!

... mármint a feltöltés, és a post írása közben kúszik felfelé a Shaolin Soccer rendes trailere, amit nézzetek meg, aztán hasonlítsátok össze az előzővel, amit a megadottól eltérően benthagyok linkként abban a bizonyos postban, mivel így legalább jobban látszik, hogy miért is hozom ezt elő. Vagy nem...

Az előző bejegyzésben említettem egy bizonyos mailt, ami a spamek között bújt meg és tényleg fontos volt. Nos, ez a levél a gyalogló chatről szólt, hogy ugyanmár lépjek be a rendszerbe egyszer a következő 90 napon belül, mert különben bajok lesznek, azaz letörlik a nickemet. Nos, én ezt azért nem akartam, mert ez az egyetlen chat, ahol a saját nevemen tudok szerepelni, ugyanis a rendszer engedi a @ használatát a nickben. Pedig ha valahol, hát a Gyaloglón még okuk is lenne rá, hogy letilsák, mivel az opok jele ugyebár a @ arrafele... Aztán még az az okom is volt rá, hogy lehet prefixet is beállítani, és olyan jót csináltam magamnak, hogy le se tagadhatnám... Íme:Na ugye...

Nfol írta a #309-ében a következőt:

Aztán betámadtam az Elméleti Fizika Tanszék első emeletén lévő irodát, de hiába áldoztam fel a legjobb dárdás harcosokat az ajtónál, a célszemély elmenekült előlem

Nos, én nem tudom, hogy a célszemély tanár volt-e, mindenestre nekem erről az a kis jelenet jutott eszembe, a mai napból, amelynek keretében felsőbbéveseket hallottam beszélgetni egy olyan tanárról, akivel lehetetlen aláíratni az indexet, mert minimum 5 éves készlete van láthatatlanságot biztosító varázsitalokból és köpönyegekből, valamint teleportálni is tud. Ati (ez a név még a blog legelején volt említve, tessék rendesen tanulni, mert jön a ZH!) mesélte, hogy meglátta ezt a tanárt lemenni a lépcsőn, gyorsan utánarohant és az illető a lépcsőfordulóban egyszerűen már nem volt ott. Lau pedig (szintén a blog elejéről ismerős név, de csak annak, aki rendesen jár órára!) azt mesélte ugyanvele kapcsolatban, hogy kereste az irodában délelőtt, ahol azt mondták, délután lesz. Bement délután, mire ugyanazok azt mondták, hogy délelőtt volt.
Ennek a bekezdésnek de sok értelme volt, gyerekek...

Elvileg a jövő hét elején újra lesz 120-as vinyóm, és akkor végre kényelmesen el fog férni a 24 harmadik és negyedik szezonja a gépemen. Pedig még az első szezonnal sem végeztem teljesen, amint az a címből kiderül. Nem, nem vagyok függő.

Az előző postban idézett KoRn-dalszövegre pedig a szintén az előző postban emlegetett emberek úgy reagálnának, hogy "Látod, éppen ezért vagyok kiábrándulva az emberekből/a világból/az életből" (nem kívánt törlendő). és hogy ehhez mit tudok hozzáfűzni? én semmit, inkább átadom a szót a Hiperkarmának:

... láthatnám én is?
Hát persze, hogy láthatnád,
Csak akkor ne legyél már ilyen mélységesen...
... felületes


Now Playing: Hiperkarma - ?

2005-12-19

4 just 1 day

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

Igazán eredeti módszer beírni címnek azt a számot, amit éppen dob blogíráskor a Winamp. Nemde? Most ugyan nem ennek lehettek tanúi, mivelhogy ennek a címnek most igenis van értelme, még annak ellenére is, hogy tényleg Kai Tracidet hallgattam az előbb.

Tegnap MSN-mentes napot tartottam, mivel elkövettem azt a hibát, hogy elkezdtem leszinkronizálni a Rövidzárlat 2 című filmet. Gyorsan két megjegyzés:

1. Az IMDb-n található 4.6-os rating ne tévesszen meg vele kapcsolatban senkit, ez egy sima 10-es film, ahogy azt az egyik user comment is összefoglalja: "Even better than the original, a magical film".

2. Nem, nem én leszek mindenki magyar hangja a filmben, a "szinkronizálom" kifejezés csak annyit jelentett most, hogy fogom az angol nyelvű forrásfájlt, és megfelelő programok alkalmazásával (értsd: VirtualDub az isten) alárakom a VHS-ről átvett magyar hangot. Tök egyszerű, nem? Elméletben...

Az elmélet és a gyakorlat közti első halovány kis eltérés akkor mutatkozott, amikor a VirtualDub egy hibaüzenetre hivatkozva nem volt hajlandó megnyitni a forrásfájlt. Felkutattam az Internetet, beírva a hibaüzenet teljes szövegét, fórumokban, hivatalos oldalakon kutakodtam, mire találtam egy olyan fórumot, ahol valakinek előjött ez a hiba, belinkelték neki a DivXPlay 6-ot, és neki azzal jó lett. Nohát én is letöltöttem a DivXPlay 6-ot, de nekem nem jött ettől rendbe, mindig ugyanazt a "DIV3" kodeket követelte továbbra is. Másik fórum, ahol más panaszkodik ugyanerről, de ő nem kapott választ... és egy megint másik fórumban találtam meg a megoldást: a DivX 3.11 alpha kodeknek van egy nem hivatalos verziója, és azt kellett feltenni.

4 just 1 day
I wanna break all regulations
'cause we are all go to the same way
And we are all pass the same stations


Ez a megoldáskeresés meg az átvétel eltartott egészen kora délutánig. Ezután kezdődött a munka érdemi része: meg kellett határozni, hogy kb. mekkorára kell változtatni az FPS-számot, hogy a hang ne csússzon. Azonban ezt lehetetlen megoldani, mivel hiába állítottam 25-re is akár (elvileg ugye ez a helyes szám), mindig csúszott. Végülis régi felvétel, úgyhogy lehetnek gondok a szalagsebességgel. Csakhogy ezek a gondok azt jelentik, hogy nekem ezután kétpercenként fél másodperc csendet be kellett szúrnom a hangsávba, és állandóan visszaellenőrizni, hogy tényleg jó-e. A művelet kb. így zajlott:

1. BSPlayerben megnézzük, hogy honnan kezdődik a hang elcsúszása a képhez képest. Megjegyezzük.
2. Megnyitjuk SoundForge-ban a hangsávot és betesszük a fél másodperc csendet a megfelelő helyre.
3. Elmentjük a hangsávot.
4. Közben észrevesszük, hogy a műveletsor végzése közben nem tudunk odafigyelni igazán semmi másra.
5. Ezen kicsit elmerengünk.
6. Rájövünk, hogy nem érdemes felmenni MSN-re.
7. VirtualDubba betöltjük a forrásfájt, átállítjuk, hogy a Videosávot egy az egyben másolja le, az audiosávot is beállítjuk az elmentett hangsávra.
8. Elmentjük egy folyamatosan változó fájlba.
9. Ez kb. 2 perc, mire kiszámolja, úgyhogy megvárjuk.
10. Goto 1.

4 just 1 day
I wanna ignore the senseless fate
Colors are victorious over the gray
Stop to get controlled by the state


és én ezt tegnap vagy 25-ször megcsináltam, mire sikerült egy elfogadható verziót csinálnom a filmből. elfogadható, tehát távol van a tökéletestől, de nézhető. Az eredményt most írom DVD-re, és mire végeztem, már csak arra volt erőm, hogy befejezzem az előző nap elkezdett Lost Highwayt, ezzel Lynch végképp bebizonyította, hogy orvosi segítségre van szüksége. Mondjuk ezek után kis híján nekem is, hiszen a filmben akármelyik szereplő szájából akármikor elhangozhatott volna az örök klasszikus "Nyilván nem a stadion, Zoli", meg annak az ellenkezője is, és egyáltalán nem lett volna furcsa. Bezzeg ha én ebben a bejegyzésben most leírnám, akkor bizony furcsa lenne. Nem is írom le, nehogy furcsa legyen a bejegyzés...

A Lost Highway egyébként számomra nem 10-es film, de mivel Lynch, ezért ajánlom, még akkor is, ha most jön egy csapat felbőszült Nyilván nem a stadion, Zoli, és elhurcol Nfol vendégkönyvébe smileynak. Vagy fogyasztótablettának.

4 just 1 day
I wanna feel totally free
No responsibilities, just everything's OK


Now Playing: Linkin Park - In the End

2005-12-22

Fodor Ákos versek

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

Megboldogult 120-as vinyóm ügye végre rendeződni látszik: tényleg rossz volt, tényleg cserélendő, de a 120-as Samsungok már kifutottak. Ígyhát némi ráfizetéssel kaptam egy 160-as Samsungot. Persze várhattam is volna addig, amíg az én kedvemért elkezdik újra gyártani a 120-asokat, de majd máskor...

Nemrég hallottam egy olyan hírt a rádióban, hogy valahol (minden bizonnyal az USA-ban, de nem hallottam a hír elejét) kifejlesztettek egy olyan interkontinentális ballisztikus rakétát, ami 85000 km-re képes ellőni, és akár 10 nukleáris robbanófejet is képes egyszerre elvinni. Az első kísérletek bíztatóak, akár már 2007-ben hadrendbe állíthatják az új fegyvert.
Ebben a hírben pont az a tragikus, hogy semmi kommentárt nem igényel...

MINDENNAPI TESZT-KéRDéS

Látod-e még azt,
amit nézel âÂ?Â? vagy már csak
tudod: �ott� �az� �van�?


Szegény NEC DVD-íróm egymás után 3 lemezzel szemben kényszerült kapitulációra, ami azt a következtetést vonja maga után, hogy kiöregedett, és helyette viszont már új kell... (Még akkor is, ha közben találtam vagy 5 olyan 1x-8x-os lemezt, amit sikerült probléma nélkül megírnia annak idején...) Az új pedig szintén NEC lesz, mert én azt néztem ki magamnak. Ebből kifolyólag még mindig nem sikerült kiírnom a saját magam által szinkronizált (még mindig nem én vagyok minden szereplő hangja, sőt, egyiké sem, tessék rendesen bejárni órára - úgyis ritkán van...) Rövidzárlat 2-t. és még a 160-as vinyót se tettem be, mert még nem vitt rá a lélek.

INDISZPOZÍCIÓ

Amikor szivem
gyáva és agyam lusta:
véleményem van.


A fórumon megkaptam, hogy mekkora gyökér vagyok. Megintcsak én vagyok a hülye, miért is látom, amit látok. és most mondhatom azt, hogy megszoktam, és fel voltam rá készülve. Másrészt pedig voltak ebben a topicban nekem jó kis gondolataim. Szóval tessék csak visszalapozni, de csak saját felelősségre. Ja, akkor még nem voltam gyökér...

Nemsokára verziószám-emelkedés fog bekövetkezni a blogban, de ez még mindig a "nem vitt rá a lélek" kategória, úgyhogy bizonytalan időre elhalasztom. és hogy mi lesz még?

- Még egy Fodor Ákos vers ebben a postban!
- Az oldal átszíneződik!
- A fejléc szövege kicsit megváltozik!
- További hülye címek, soksok idegen szóval!
- 2005 Legjobb Albuma-választás!
- Zene a hozzászólások végén!

AXIÓMA

ki nem vigasztal
meg, mikor megbántottad,
az nem is szeret.


Now Playing: Disturbed - Meaning of Life

2005-12-23

Karácsonyi ötletek

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

Sikerült betenni végre a 160-as vinyót, és a rendszertelepítés után minden másként van, mint eddig. Többek között a saját hülyeségem miatt újra kell alakítanom a kedvenceimet a Maxthonban, ezzel párhuzamosan pedig hajszálakat tépkedek, mivel a chat és a Honfoglaló csak Firefox alól hajlandó menni, Maxthon alól nem. Zajlik az élet.

Nfol javaslata szerint használjak Firefoxot, de az egyrészt túl egyszerű lenne, másrészt a Maxthonban van stat, harmadrészt meg hülye vagyok. A statot meg körülbelül a hajamra kenhetem jelenleg, mivel azIPMA Fórumok nevű bejegyzés már 700 körül járt, most azonban nullázódott, mert elfelejtettem áthúzni a kedvenceket a másik vinyóról. De én ezért most már vissza nem teszem...

Karácsonyi ötletekről is lesz szó, természetesen, ha már beígértem a címben. A legjobb karácsonyi ötlet természetesen a távirányítható karácsonyfa és annak felhasználási módjai, ebben a tekintetben nem fogom megpróbálni überelni Nfolt, hiszen nyilván nem a stadion. Viszont birgétől (azért nem link, mert neki nincs blogja - még :-D) hallottam azt a mondatot nemrég, hogy: "én egy olyan lila dömpert akarok karácsonyra, ami ha tolat, akkor KoRnt játszik!"
Egy pillanatra elképzeltem, hogy valakik valamikor megveszik, és a lakásban hirtelen felhangzik teljes hangerővel, hogy "BÍÍÍÍÍÍTINGMÍÍÍÍÍÍDÁÁÁÁÁÁÁÁN" vagy éppen "MJÚÚÚÚÚÚÚÚZÍÍÍKDÚÚÚÚÚ", és a szülők nyugodtan összenézve megállapítják: "Csak a gyerek dömperezik." Meg is van a karácsonyi hangulat.

A tegnapelőtti nap az Unreal Tournament (... a világ hányadik legjobb játéka is? Jön a ZH, emberek, figyelni, figyelni!) és a majdnem-ínhüvelygyulladást-kapok-már-de-még-tovább-játszom jegyében telt, mivel újraindították a TR szervert és egész jó eredményeket értem el. Többször is volt olyan, hogy az én capjeimmel nyertünk, sőt, mi több, az új verziójú SmartCTF-ben már van olyan, hogy mesterhármas, és én elértem, íme:Ebben csak az a poén, hogy az előző félévben a felvett testnevelés tantárgyam a foci volt, csakúgy, mintahogy egyszer régen Nfolnak is, akiről még lesz szó ebben a postban, de nem ez a poén. Hanem az, hogy abban is sikerült elérnem annak idején kétszer is mesterhármast. Na ez volt a poén, ha nem tűnt volna fel. és most UT-ban is elértem, ami tökjó...

... de korántsem örültem neki annyira, mint amit Nfolnál láttam a #319-ben. Sose gondoltam volna, hogy gyökérré avanzsálásom után is képes leszek még valakiből ilyen hatást kiváltani. De hát szembe kell nézni azzal, hogy sikerült jellemfejlődést okoznom valakinek. Talán karácsonyi ajándéknak megteszi, jobb is, hogy sikerült, mert a lila dömper elfogyott a boltból. Pedig biztosra veszem, hogy Nfol legalább annyira örült volna annak is...

Now Playing: Mirwais - Disco Science
Eleven klasszikus. A ZH-ban egész biztosan kérdés lesz, hogy hányszor tudnám meghallgatni egyhuzamban...

2005-12-28

Cliffhanger

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

A karácsony véget ért, és ebből nem lesz S02... vagyis miket beszélek, teljesen megzakkantam ettől a 24-től...

Bár mások persze mást mondanának (mármint a megzakkanásomról, sokak szerint a születésem volt az oka, de ebbe most ne menjünk bele), én mégis azt mondom, hogy az oldal átszínezését 2006-ra halasztom. A két tagmondat közt semmi összefüggés nem volt, és még tudok ilyeneket. Végülis tökjó lesz, amikor oda tudom majd írni az új verziószámot az oldal fejlécébe, meg oda fel valahova, hogy "since 2005". Mi mindennek lehet örülni...

Nfollal úgy látszik, egyszerre fedeztük fel a bash.orgot is, mert a quote-okat, amiket felhozott a blogjában, korábban kiszúrtam már, főleg a Napsterest, eszméletlen. Most tárgyalom vele MSN-en, hogy az uw-tól kaptam figyelmeztetést, hogy nincs kezdőlap a tárhelyemen. Pedig egyszer már régen kaptam egy ilyet, és utána rendben volt, mert van. De nincs. Mi van...?

A mai nap folyamán alkalmam volt belenézni ezen kívül még az MTV 2-n a "Top 50 albums of 2005" című műsorba, és a harmincvalahányadik helyre sorolták azt az albumot, ami szerintem a legjobb 2005-ben. A többit, ami rajta van az én "Top 3 albums of 2005" listámon, nem mutatták (legalábbis én nem láttam), de a másik kettő közül erre úgyis csak az egyiknek lenne esélye. Majd minden világos lesz december 30-án, amikor is megtartom a gálát itt, blogban. Stay tuned!

Mivel már megvan a 160-as vinyó, reinstallálhatnám a San Andreast és folytathatnám is akár, de nincs rá időm és alkalmam, mert amikor nem 24-et nézek, akkor MSN-ezek vagy UT-zom... Mindenesetre kíváncsi vagyok rá, hogy CJ mit kezd ott vidéken, ahol nyáron hagytam. Cliffhangernek ez jó is lesz: "Vajon S@tinak mikor lesz ideje San Andresasozni...?"

10:59:58
10:59:59
11:00:00

(és tényleg ennyi most az idő...)

Now Playing: Etienne de Crecy - Scratched

2005-12-29

A HQ-ban (ahol a blog készül) válságos a helyzet. Bár jelen pillanatban urai vagyunk a helyzetnek, még mindig nem sikerült lokalizálnunk a macskát, amit (akit) keresztanyukám hozott. Utolsó ismert tartózkodási helye tőlem kb. 70 fokra jobbra, de azt is csak onnan tudom, hogy nyávogott. Tony nemsokára küldi a műholdképet a CTU-ból, és...

... ja, ez még mindig nem a 24... Mindenesetre a fenti helyzetjelentés nem teljesen kitalált, a macska része igaz. Valahol tényleg itt rejtőzködik, és én nem tudok azért tenni semmit, hogy előjöjjön, ahhoz el kéne nyernem valahogy a bizalmát (és nem utolsó sorban valahogy meg kéne állapítanom, hogy hol van...). Ehhez azonban nem vehetem igénybe Jack Bauer módszerét, aki a 24 második szezonjában ezerszer elmondta azt a mondatot, amit a címben olvashattok, mert a macska nem érti. Úgyhogy most egyelőre azt találtam ki, hogy mivel a macska meg van ijedve, megnyugtatom. Méghozzá úgy, hogy Massive Attack-számokat tettem a queue-ba. Majd elválik, hogy bejön-e. De csak akkor lehet az én macskám, ha szereti a Massive Attacket. Period.

Now Playing: Massive Attack - Butterfly Caught

2005-12-29

Úgy látszik, a macska elég sokáig tűrte, hogy masszívan támadom, ugyanis egészen kevéssel ezelőttig rejtőzködve maradt, és nem jött elő. A helyzet azóta megoldódott, és a macska átvonult a konyhába, ahol pedig The Crystal Method ment, miközben megkapta első itteni kajáját. Tehát az alváshoz Massive Attack, az evéshez pedig TCM dukál. Ez a módszer tehát kiválóan be fog válni: ha elkezdődik az Angel, a macska szépen álomba fog szenderülni, ha pedig oda akarjuk hívni az evéshez, csak be kell nyomni a Weapons of Mass Distortiont, és máris ott terem, mert tudja, hogy enni kap. Az én macskám...

Az elmélet szép dolog, meg a gyakorlat is, csak még azt kéne kitalálni, hogy mi legyen a neve. Mivel nőnemű egyedről van szó, eddig a Bastila és a Clem neveken gondolkodtam, de most, nyugodt körülmények között egyik sem tűnik megfelelőnek. Talán legyen Claire? Vagy Trinity? Hmm, ez útóbbi nem is rossz, sőt... A következő bejegyzésben talán már sikerül kitalálnom...

Egyébként ez volt az első post, amit Firefox alól teszek fel, mivel a Maxthonon már azok a funkciók is kezdenek eltünedezni, amik eddig működtek. Azt még lenyeltem, hogy a Gyalogló Chatet meg a Honfoglalót Firefox alól kell intéznem, de amikor már a feliratok.hu-n nem volt képes megnyitni a 24 S03 feliratainak letöltőablakát, hirtelen elegem lett, és azóta az alapértelmezett böngésző a Firefox. Ez van...

Now Playing (ezúttal nem a macskának): Hiperkarma - Üres
Hmm, ez jó ötlet, a Hiperkarmához is hozzá kell szoktatni...

2005-12-30

Az év Albuma 2005

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

Trinity most már hivatalosan is Trinity, nem is értem, miért kellett nekem ezen még gondolkodnom. Mivel most alszik, mint akit fejbevertek, megtartjuk az év Albuma választást. Íme a dobogós helyezettek:

III. helyezett: Röyksopp - The Understanding

A harmadik helyért hatalmas tülekedés zajlott, többek között a System of a Down is oda akart érni a Mezmerize-zal, a KoRn a See You on the Other Side-dal és még a Poets of the Fall Signs of Life-ját is fontolgattam egy darabig, hogy az lesz a dobogó legalsó fokán. Ez utóbbi még annak ellenére is elbukott, hogy rajta van 2005 legjobb száma (Overboard), mert mint album, nem ér fel a Röyksopp új albumának koherenciájával. Mert a The Understanding egy elektronikus remekmű: remekül összeállított trackek követik egymást jó sorrendben, és az összképen még az sem ront, hogy két 4-es track van, mert egyik jobb, mint a másik. Az album legjobb száma vitathatatlanul az Only this Moment, amelyről mindig is 2005 fog eszünkbe jutni, de így sajnos nem tudok mit mondani az Alpha Male-re és a néhol már-már kísérteties, de végig dallamos és szívbemarkoló What Else Is There? státusza is kérdéses marad - szívem szerint ezeket is mind kiemelném, mint legjobbakat. Így hát úgy is teszek, és közben nem feledkezem meg a Circuit Breaker-ről sem...

II. helyezett: New Order - Waiting for the Sirens' Call

Úgy hiszem, ez az a pont, ahol kevesen fognak egyetérteni velem, de erre felkészültem már. A New Order 1980-ban alakult, és pályájuk kezdetén tisztán elektronikus zenét játszottak, aztán 2001-ben egyszercsak meggondolták magukat és kiadtak egy Get Ready című remekművet, amin több klasszikus is található. A Waiting for the Sirens' Call a Get Ready közvetlen folytatása, akár még másolatnak is nevezhetnénk, mivel a stílusban egy szemernyi változtatás sincs, és a stíluson belül is csak minimális az új elemek száma. Ami azonban mégis behozta a második helyre ezt az albumot az az, hogy a New Order igazán ért ehhez a stílushoz és baromi jól csinálják... Erre az albumra is összejött nekik pár klasszikus, mint például a Morning, Night and Day, ami az előző albumról a halhatatlan, azóta is nagy kedvenc Slow Jamhez hasonlítható, vagy a szintén vidám, és lelkesítő Guilt is a Useless Emotion című remekmű. Az albumból egyszerűen árad a profizmus, a hangok rendkívül tiszták és összeszedettek. A szövegekről az előbb a The Understanding kapcsán nem ejtettem szót, és ezen albumról is csak a Hey Now, What You Doing szövegére térnék ki, amelyet az életemmel vonható direkt párhuzam miatt emelnék ki. Mindent összevetve egy klasszikus album az egész, a végén csak a Working Overtime az, ami erőltetett, míg a The Understanding esetében azért vannak olyanok, amik másodszorra már nem jönnek ki jól. A Röyksopp albumát mindig "szűrtem" (azaz csak a legjobb 7 tracket hallgattam mindig végig), ennél az albumnál erre nem volt, szükség ilyen mértékben, mert egyszerűen csak lekapcsoltam a winampot/discmant a Working Overtime előtt...

I. helyezett: Coldplay - X & Y

... és ugyanígy tettem az év Albuma esetében is, csak a ott értelemszerűen a 'Til Kingdom Come volt az áldozat. Azon a tracken kívül azonban ez az album teljes mértékben hibátlan. A Coldplay egyértelműen pályája csúcsán van ezzel az albummal... hacsak nem dobnak ki 2007 környékén még egy ennél is jobbat. A trackek sorrendje is tökéletesen rendben van, az album ritmusa kicsit hullámzó és nem egyértelműen halad A pontból B pontba, hiszen az elején a lassú Square One után egy még lassabb What If következik csak azért, hogy az ezután következő pörgős White Shadows (ami először tetszett meg az albumról) után megint visszalassítsunk a lírai Fix You-val. Az album legjobb trackjét lehetetlen eldönteni. Egy időben a White Shadows mellett álltam volna ki teljes mellszélességgel, aztán Talk-mániás lettem, ezután rájöttem, hogy mennyire zseniális a Swallowed in the Sea, kezdtem jobban odafigyelni a The Hardest Part-ra, majd a sokadszori hallgatás után az első track, a Square One is szóbakerült, mint lehetséges legjobb. és akkor döbbntem rá, hogy kihagyom a pakliból az A Message-et és a Speed of Soundot is... Az X & Y olyan hatást tett rám, ami nagyon nehezen fog elmúlni, vagy akár elhalványodni is. Egyszerűen zseniális.

Now Playing: Coldplay - A Message

Legutóbb

Nfol

Nfol teszthozzászólást villantott.

Nfol

Dicska, a Wendigót is!

Dicska

Nnnna, most jött el a holnap. Huhh, a láncszívű gép biztosan fülembe fog kerülni, és akkor már az Os [...]

S@ti

Akkor REAGÁLJ RÁ :-) Amúgy nyilatkozz a Láncszívű gépről és az Osztva estével-ről is! Meg persze ar [...]

Dicska

Na most erre én REAGÁLOK, de most már biztos nem, mert nagyon hosszú :D. De folytatom, és akkor majd [...]

Dicska

Jujj, de jó, már nagyon várom! :D Azt hiszem, gyorsabb voltál nálam

S@ti

Nálam műkszik tűzrókáról... Neripo???

Dicska

Höhö, csak nálam nem működik a link? A Chrome legalábbis nincs vele köszönő viszonyban. Amúgy csak ó [...]

Nfol

Erről majd írok én is valamikor...

Nfol

Igen, mert annak kell jönnie, lévén a 318 a 316-nál nagyobbak közül a legkisebb. :)

Navigáció

Archívum

RSS hírforrás

Blogring

S@ti blogja a Bloghajtány motort használja, amelyet Nfol készített.

Érvényes XHTML és CSS. A bejegyzésekhez RSS-feed is tartozik, a blog forgalmát a Google Analytics méri. Köszönöm a figyelmet! ©2005-2018 by S@ti, de egyébként PD!