Login: Jelszó:

2006-01-03

Nem csak azokról a zenei albumokról fogok erre az évre emlékezni, amelyeknek az imént díjakat adtam, az biztos. Itt van nekem két másik dolog is: az egyik a tény, amivel ki tudtam egészíteni a bolgom alcímét, a másik pedig maga a blog. Magyarul és egy mondatban: a blogom 2005-ben indult. Nemsokára szakítok a default kinézettel (ha a wordpress engine-je is úgy akarja), de ez a kinézet, ahogy most látjátok a blogot (és még a változtatások előtt fogok betenni képet is, tehát ahogy a képeken látjátok a blogot), mindig is ezt az évet fogja számomra idézni. Az évet, amikor megteremthettem saját, önálló kis szeletkémet ebben a csodálatos tortában, amelyet úgy hívnak, Internet, és amelyet személy szerint a világ legnagyobb találmányának tartok. Sokan, sokszor szkepticizmusukat fejezik ki az Internettel szemben, de egy részük azt se tudja, mi az - igazán.

Számomra olyasmi, amivel kapcsolatokat tudok teremteni. Amellyel más emberekhez tudok szólni, és barátokat szerezni. 1998-ban találkoztam először az Internettel, de akkor még nem tudtam, hogy igazából mi ez. 2001-ben láttam meg a lehetőséget; azt, amiről azóta is vallom, hogy ez az egész szól. 2001-ben regisztráltam először fórumra, és bár akkori nézeteim azóta sokmindenben megváltoztak, megértem akkori önmagamat, hogy mit miért mondtam az adott helyzetben. A lényeg mindig is a gondolatok közlése volt. A gondolataimé. Az, hogy S@ti néven szerepelek saját, polgári nevem helyett, számomra nem azt jelenti, hogy bármit megtehetek, amit amúgy nem "mernék". Gyakori érv ez az Internet káros hatásait emlegetők eszköztárjában. De amióta csak megkaptam ezt a nevet (igen, a névnek külön története van, majd esetleg egyszer...), igyekeztem megtartani a koherenciát - soha nem éreztem ezt lehetőségnek arra, hogy bármiben más legyek, mint amilyen vagyok. S@ti én vagyok, és ezt azt hiszem, akit személyesen is ismerek olvasóim és fórumozótársaim közül, mind megerősítenék. Szeretem ezt a nevet, szeretek S@ti lenni, szeretek blogot írni, mert ez mind én vagyok. Nem én teremtettem S@tit, S@ti teremtett engem - legalábbis azt a részemet, aki szabad hangot és figyelmet kap itt, akár a blogomról van szó, akár a fórumról, akár chatről - akármi másról, ami az Interneten zajlik.

Merthogy sokminden zajlik. Amikor 2002 végén végre otthonról is beléphettem e világ vérkeringésébe, hiába tettem ezt GPRS-en keresztül, mindenképpen hatalmas előrelépés volt. A fórum, amelyre addig írogattam, nem volt túl látogatott- mondhatni arra pont jó volt, hogy addig, amíg nem jutok rendszeresen nethez, követni tudjam az ott folyó eseményeket. 2003. január 3-a óta vagyok része a GAMER-fórumnak, és rengeteg felejthetetlen élmény köt azokhoz az emberekhez, akiket ott megismertem. Nem, nem a nickekhez, a számítógéphez vagy a fórumengine-hez - az emberekhez. Mindig is az emberek voltak a középpontban.

2005. július 20-a volt a következő fontos pont, amikor is annyi év után végre ADSL-hozzáférést sikerült szereznem, amellyel mára már teljesen kihasználhatom az Internet lehetőségeit. Ezután pedig 2005. szeptember 4-ét fogom kiemelni egyértelműen, a blogom indulásának dátumát. Ez pedig egyetlen embernek köszönhető: Nfolnak, akit szintén a fórumról ismertem meg (később személyesen is), és akivel sokszor keresztbeutalunk a blogjaink hasábjain, és aki még mindig, ismétlem, még mindig, 2006-ban is modemes hozzáféréssel rendelkezik. Az ő Mozillája még mindig szenved, ha bonyolult, sok elemből álló oldalt kell letölteni, és ezenközben számolnia kell a perceket. Neki köszönhető az, hogy ezt most olvassátok. A blogokat már korábban felfedeztem magamnak, és az ötlet is megszületett, hogy ilyet nekem írnom kéne - mégis tartom, hogy e site létrejötte közvetetten (na jó, ezt nem varrom azért teljes mértékben a nyakába...) Nfolnak köszönhető.

Ha most következő postként betenném az összes MSN-logunkat, amelyet vele közösen alkottunk, annak a vége az lenne, hogy saját kezűleg vágnátok léket a koponyátokon, és saját kedvenc kiskanalatokkal kanalaznátok ki az agyatokat olvasás közben tébolyultan vigyorogva. Úgyhogy nem is teszek ilyet, egyszerűen csak elmondom, hogy a legtöbb poénkodás, kereszthivatkozás és hülyülés végső soron két dologra vezethető vissza: az egyik, hogy hülye vagyok (nem, a saját hülyeségemet nem fogom a nyakába varrni), a másik pedig a köztünk lévő barátság. és ez utóbbit még akkor is tartom, ha nem túl sokszor és nem túl hosszú ideig találkoztunk személyesen.

Lehet, hogy szétszórtnak tűnik ez a post, lehet, hogy csapongok benne és nem mindenhol teljesen világos, hogy mire akarok kilyukadni. Lehet, hogy nem is akartam semmire, de így 2005-öt búcsúztatva mindenképpen vissza akartam tekinteni arra az időszakra is, amikor ez az egész (a blog, az ADSL) még nem létezett, és ezzel kapcsolatban mindenképpen ki kellett adnom magamból a gondolatokat - blogom alcímének megfelelően. Végső soron, ha le akarom egyszerűsíteni, akkor egy mondatot mondanék: "Az ember a lényeg." Nem kell megmagyarázni, miért nem csak ebből az egy mondatból áll ez a bejegyzés. Mindenesetre a blogomban is érvényes ez a mondat, és itt az "ember" én lennék. Lehet vele vitatkozni, hogy mennyire reprezentál a blog engem (szerintem teljes mértékben, hiszen én írom...), és kell is, hiszen így jutunk majd valahova. Időnként visszaolvasva rengeteg dolog kerül utólag magamban helyre. A jellemfejlődés fontos eszköze is ez a blog. és így belegondolva - talán ezért akartam én mindig is blogot (vagy akár naplót) írni. De ez mindig is csak "talán" marad, hiszen ebben a blogban nincs kérdés és nincs válasz sem. és nem is lesz - 2006-ban sem.

Now Playing: Moby - Spiders

2006-01-05

Ez lesz az utolsó, tavalyi évvel foglalkozó post, megígérem...

Albumok, amiket nagyon szerettünk 2005-ben (exkluzíve a top3, mert azt már úgyis tudjátok, hamarosan ZH, blablabla...):

Green Day - American Idiot
Poets of the Fall - Signs of Life
Franz Ferdinand - You Could Have It So Much Better
Nickelback - All the Right Reasons
Texas - Red Book
Static - X - Start a War
SoaD - Mezmerize, Hypnotize
Asian Dub Foundation - Tank
Emil.RuleZ! - Zanga! Zanga!
Chemical Brothers - Push the Button
Daft Punk - Human after all
Moby - Hotel
KoRn - See You on the Other Side


Számok, amiket nagyon szerettünk 2005-ben (ezek között meg vannak olyanok is, amik nem 2005-ösek, de számomra tavaly lettek felfedezve...):

Andain - Beautiful Things (Gabriel & Dresden Remix)
Moby - Lift me up
Saliva - Click Click Boom! (meg úgy az egész Every Six Seconds és Survival of the Sickest album...)
Kasabian - LSF (meg az egész album...)
Oasis - Stop Crying Your Heart Out
Ayu - Depend on You
Kai Tracid - Conscious
Green Day - Wake Me up, when September Ends
Röyksopp - Only this Moment
Poets of the Fall - Lift, Overboard


Filmek, amiket nagyon szerettünk 2005-ben (ezek között is lesz két régebbi...):

Star Wars Episode III - Revenge of the Sith
Sin City
Batman Begins
Butterfly Effect
24
(őőő... khmm, hát igen, izé...)

... ezekből nem jutott sok az eszembe most :-)

Most, hogy Nfol odaírta a blogjába azt, amit odaírt, kötelességemnek érzem sűrűbben írni.

Most például arról fogok írni, hogy SztupY az év egyik meghatározó albumának tartja az A Plus Tard Crocodile című Louise Attaque szerzeményt. Az eleje felé még nekem is tetszik, főleg a Sean Penn, Mitchum című szám, aztán az ezután jövő számokat még szokom, ki is írtam újraírhatóra, hogy teszteljem, hallgassam. Ezekkel az albumokkal együtt:

Air - 10,000 Hz Legend
Air - Talkie Walkie
Limp Bizkit - Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavoured Water
Nickelback - All the Right Reasons
Texas - Red Book


Ezek vannak most kísérleti stádiumban nálam, az Air-albumokat viszont eldöntöttem már, hogy szeretni fogom, mert ugyan a Moon Safari zsenialitását egyik sem tudta megközelíteni, de az új hangzás mindkét album esetében jól sikerült, csak kell hozzá egypár hallgatás, mire az ember elfogadja, hogy nem, ez már nem a klasszikus Moon Safari...

A Nickelback szerzeményét sem mondom már kísérleti stádiumban lévőnek, mert megállapítottam róla, hogy az első három szám tényleg remek és kreatív, de onnan már csak lefele vezetett az út: a Next Contestant már egyenesen buta, mind zeneileg, mind szövegileg. Az If Everyone Cared nem lenne rossz, csak annyira repetitív, hogy második hallgatásra már majdnem fáj - nem sikerült annyira nagyon jóra az a refrén, hogy ennyiszer benne legyen a számban... Az albumnak van még egy kiemelkedő pontja, a legvége, a Rockstar, ami nem azért jó szám, mert kezdem átvenni Nfol szerepét és örömmel fedeztem volna fel, hogy köze van a GTA-játékokhoz, hanem azért, mert tényleg jó. Ez az album tehát a Savin' Me című trackig bezárólag (+ Rockstar) még tényleg indulhatott volna a 2005-ös top5 albumok közé való kerülésért, de aztán csúnyán elrontották a dolgot a fiúk... Ennek ellenére mégis volt valaki a fórumon, aki beválogatta a saját top3-mába, de ízlések és pofonok ugyebár.

Legközelebb szemezgetek egy kicsit az Amazonon található albumreview-k közül, mert végre találtam egy olyan oldalt, ahol vannak ilyenek. Természetesen a legtöbb idézet a Mezzanine-ról lesz, találtam egy-két igen meggyőzőt, de majd a következő bejegyzésben megkapjátok őket. Hogy az mikor lesz... Nos mindent elkövetek, hogy holnap legyen.

Now Playing: Louise Attaque - Manhattan

2006-01-05

Vélemények

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

Böngészgettem az Amazont, és ami ott megy a KoRn albumok kapcsán, az finoman szólva is érdekes. De minket most a Mezzanine érdekel ugyebár, legalábbis most arról fogok bevágni egypár igen meghatározó véleményt:

"If you buy just two albums ever, buy this one twice." - hihihi, azt hiszem, igaza van a srácnak...

"1998's finest album" - na jó, ez alap...

"Best album - ever!!!!!!!" - meg ez is...

"If this Massive Attack album is on the Mezzanine, everything else is basement material." - ez aranyos :-)

Azt hiszem, a Mezzanine-ról ennyi elég is, térjünk át a Moon Safarira:

"Timeless Classic!" címmel írta róla valaki a következő review-t:
"Five Stars. Must Own. 'Nuff Said. WHAT ARE YOU WAITING FOR? GET IT NOW!" - aranyos :-)

A KoRn Follow the leaderéhez pedig már 1115 db review íródott, úgyhogy szemezgessünk párat:

"A Very Dark Album And A Milestone For KoRn" - én még mindig az Issuesra mondom ezt...

"An embarassment to an entire generation" - és a review írója még a következőket is hozzáteszi: "Korn is without a doubt the $hittiest band of all time. I doubt anybody even listens to these lousy guys anymore" - hát igen, megoszlanak a vélemények... :-)

Amilyen sárdobálás pedig ezután kezdődik, attól megkíméllek titeket. A lényeg még mindig az, hogy a Follow the leader album tökjó és kész...

Mostanában hallgatom Rob Dougan albumát is, amely elég furcsa, mivel a saját alapjaira az illető ráénekel, illetve rámondja a dalszöveget. Amikor először meghallottam a Furious Angelt így (a Mátrix 2 OST-ről egyik hatalmas kedvenc), rögtön görcsbe rándult a kezem a "next track" gomb felett. Szerintem teljesen felesleges arra ráénekelni, pláne így (hogy az ember nem is énekel). Még szerencse, hogy a Clubbed to Deathre azért nem merte ugyanezt megcsinálni. Zseniális zenei alapokat rak össze a srác, de énekelni ne próbáljon...

Kezd kicsit kikristályosodni a véleményem a Louise Attaque albumról is (hallod, SztupY?), a Sean Penn, Mitchum után is találtam még rajta jó számot, mégpedig a Si c'tait hier címűt, a többire nem emlékszem. Még pár hallgatásra szükségem van.

Viszont SztupY első helyre tett albumával nem hiszem, hogy ki leszek békülve. Jelenleg is hallgatom a Quimby Most múlik pontosan című szerzeményét, de most sem tetszik. A zenei alapok túl semmilyenek, és a szöveg hangulata sem tetszik. Továbbra sem szeretem a Quimbyt...

Most pedig örülök tovább az új DVD-írómnak (NEC ND-3550A rulz!!!), és nézem tovább a 24S04-et.

Now Playing: Quimby - Autó egy szerpentinen
De nem tetszik...

2006-01-06

Ismét halálra verve

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

Ahogy ezt a postot írom így a 24 negyedik szezonjának utolsó részének megtekintése előtt, ismét Rob Dougan Clubbed to Death című számának második részét hallgatom, ami egyre jobban kezd megtetszeni. Az első ugyebár klasszikus, a másodiknak is komoly esélye van rá...

Ninjával elgondolkodtunk nemrég azon, hogy mi lenne, ha csinálnának egy olyan szezont a 24-hez, amiben terroristák lopnak el minden Unreal Tournament CD-t a világon (csak az első részt persze), és Jacknek meg kell találnia a raktárat, ahova felhalmozták őket (és fel akarják robbantani az egészet). Valahol a 12-13. rész környékén az elnöknek (Palmer) nehéz döntést kéne meghoznia: le kell állítani az UT2003 és az UT2004 gyártását, hogy ráálljanak az UT-k újra gyártására, ha egy példányt sikerül kimenekítenie Jacknek valahogy. Ez azonban akár tömegpánikot is okozhat. Palmer rettentő komolyan fontolóra veszi az ügyet, és végül azt mondja: "Do it!"Az utolsó résznek pedig úgy lenne vége, hogy Jack kimenekül az épületből, ami felrobban, majd mikor nagy fájdalmak közepette felkel, a kabátja alól előhúzza a megmentett 1 db UT-t. Aztán óra, és vége. Ennek a szezonnak is lenne alternatív befejezése, csakúgy, mint az elsőnek. Az elsőnél ugyebár a tragikus vég volt az eredeti vég, itt meg pont fordítva lesz, tehát az alternatív befejezésben Jack előhúzza a CD-tokot, amire az van írva, Quake 3: Arena...

Szolgálati közlemény következik: a végső döntés, hogy a macskát Trinitynek hívjam, Erának köszönhető, mert ő volt az első ember, aki MSN-en erről érdeklődött, hogy mi lesz a neve. Erre én megmondtam, hogy még gondolkodom, de talán Trinity. Erre ő azt mondta, hogy ez tökjó név, én meg gyorsan le is fixáltam, közben megörültem annak, hogy van bizonyítékom rá, hogy nem csak a Mátrix-mániám miatt adtam ezt a nevet, hanem van még legalább egy ember ezen a Földön, aki szerint ez egy kompetens macskanév. Ezúton is köszönet tehát neki.

Hallgatom a Texas Red Book című albumát is szorgalmasan (a fórumról szintén valakinek a top3-mában szerepel...), és erről is körülbelül az a véleményem, mint a Nickelback szerzeményéről, nevezetesen hogy az első pár track még zseniális, a többi már csak átlagos. De még a Getaway című szám sem veheti fel a versenyt a legjobb Texas-számmal, ami továbbra is az Inner Smile ("'cos you make me feel like / You touch my inner smile..." - klasszikus!). Közben az oldal átszínezésének projektjét sem felejtettem ám el, keményen dolgozom rajta ("I'm on it, Jack!"): a szövegháttér béta-verziója már készen van...

Most pedig 24 S04E24, valamint

Now Playing: Rob D - Furious Angel
Jééé, még egy klasszikus, és ez is Rob D-től...

2006-01-09

Például

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

Ma (tegnap, mert ez már éjfél után van) néztem például Doomot, ami nem volt annyira rossz, mint képzeltem, az FPS-jelenet elég ötletes volt, ezt viszont ügyesen ellensúlyozták a filmtörténet egyik leghülyébb jelenetével, amikoris az egyik tengerészgyalogos úgy nyírja ki magát, hogy többször odaveri a fejét a golyóálló üveghez. Ennek drámai hatást kéne kiváltania, de én csak arra tudtam gondolni: "Az alacsony intelligenciaszint alapkövetelmény a tengerészgyalogságnál?"... Egyébként decens film, egy 6/10-et megérdemelt. Bár a vége már inkább Mortal Kombat volt, mint Doom.

Aztán például tegnap (tegnapelőtt, és amúgyis csípem az időrendi sorrendet...) néztem Star Wars Holiday Specialt, ami a szó szoros értelmében fájdalmas. Nem viccelek, ez fizikai fájdalom. Hála légyen annak az embernek, aki kitalálta az előretekerés gombot... Az egyetlen valamirevaló rész a rajzfilmbetét volt, és az még magában egy nyolcast meg is érne a tízből... eltekintve persze attól az apró részlettől, hogy C3-PO pislogott benne. és ráadásul vízszintesen.

Például biztos eszetekbe jutott már, hogy például ez is egy olyan post, amiben a blogíró például ötlethiányban szenved, ezért a postot például egy szó körül építi fel, például azért, hogy azt például mindig például ismételgethesse például. és például nem tévedtek például.

Mindjárt például befejezem ezt a postot például. Aztán később majd például megnézem például a Good Bye, Lenin!-t, amit például Nfol is dicsért, és ha már például Nfolt hoztam fel például, akkor például drukkolok neki például, hogy egyrészt minél hamarabb írjon például blogot, másrészt meg azok a dolgok például, amik miatt például blogot se tud írni, azok például minél szerencsésebben alakuljanak.

Now Playing: például The Crystal Method - The Winner

2006-01-11

Mätthaus el, Nfol vissza

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

Nfolnak igen szerencsésen alakulnak a dolgai, már ami azokat a dolgokat illeti, amik miatt többet írt, mint amennyit szünet nélkül írt volna. Bár azt nem hinném, hogy a szerencsében kéne az okot keresni...

Ami pedig Mätthaust illeti, a cím apropója a mai Nemzeti Sport főcíme volt, amit accidentally megláttam ma a Postán: "MÄ?¤tthaus Brazíliába írt alá!" - szólt a felirat. "*******!" szóltam volna én, ha kimondom, amit gondolok. Brazíliába menni MÄ?¤tthausnak hazaárulás. Hát nehogymár az általam egyik legnagyobb kedvencemnek tartott (volt) labdarúgó pont oda menjen... nem, nem szívlelem a brazilokat. Nagyon nem...

Időközben megnéztem a Good Bye, Lenin!-t, amit ugyebár Nfol nagyon dicsért. én nem fogom annyira, szerintem 8/10-et ér. A Magnólia pedig kimondottan unalmas volt, a maga 188 percével... Talán csak én nem éltem bele eléggé magamat, de szerintem azokban a karakterekben nem volt ennyi. Ezért 7/10-et kapott, mert amúgy rendben volt, és jó volt a színészi játék nagyon. Az Elefánt pedig megmutatta, hogy nem kell egy filmnek 188 percesnek lennie ahhoz, hogy unalmas legyen. Minimalista cselekményszövés, minimalista karakterábrázolás, hangulatfilm. Ezek a jellemzői ennek az alkotásnak, és mivel a hangulat számomra nem volt teljesen megfelelő, ezért nem nagyon tudtam értékelni a két és fél perces "nézzük egy ember hátát, miközben sétál" jeleneteket...

Nfol, ha már visszatért, rögtön bizonyítékot is szolgáltatott arra, amit én egy pár posttal lejjebb összehordtam magamról, és hát igen... Tényleg bizonyíték, na :-)

Mielőtt egy szép képpel lezárom a postot, iwiwen szórakozom meg olvasok egy topicot a hülye reklámokról. Közben pedig Chemical Brothers szól.
A kép pediglen arról fog szólni, hogy megvan az első UT-győzelmem 2006-ban, íme:és most örülök magamnak - meg azért is, mert sikerült betenni a képet linkként...

Now Playing: Basement Jaxx - Red Alert

2006-01-13

Nfol says:
nemtom miért érzik szent küldetésnek, hogy leitassanak...
S@ti says:
mert gyökér vagyok
Nfol says:
ja, majd' elfeledtem...
S@ti says:
asszem megvan a mai blogom

Now Playing: Massive Attack - Butterfly Caught

2006-01-16

Szemezgetés

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

A péntek este Gyulai Balázs gyászmaszkjának elemzésével telt, amit Nfolnak említettem meg MSN-en először. Valami elképesztő, hogy Gyulai arcizom-mozdítás nélkül be tudta mondani ezt a hírt a Dakar-összefoglalóban - 10 év gyakorlás után sem tudnék huszadilyen hülye arcot vágni... Eddig simán az év Arca, és már majdnem túltesz a 2005-ös év Beszólásán (ami természetesen a Lilu nevéhez fűződő "Nyilván nem a stadion, Zoli").

Ezenközben még mindig az iwiw-en szoktam szórakozni, ahol harácsolom az ismerősöket, írogatok az üzenőfalra, meg egyebek. Amikor menedzseltem a profilomat, megadtam a blog címét is, de aztán ma délután kitöröltem a címet mindkét helyről, ahol megadtam. Valahogy így éreztem helyesnek, vagy mi...

Trinity időnként memóriazavarokkal küszködik, emlékezetkiesése van. Most éjszaka például kétségbeesett nyávogással adta tudunkra, hogy nem tudja, hol van. Amint rájött, abba is hagyta. Ha tudom, hogy gond van a rövidtávú memóriájával, akkor inkább Leonardnak nevezem, és veszek neki egy polaroidot karácsonyra...

Pár perce néztem meg a Ki nevel a végén? című filmet, és ritka egy fárasztó film. De azért se vagyok fáradt!

Ezért tehát szemezgessünk egy kicsit azon pályaművek közül, amelyeket én a bash.hu-ra küldtem, de nem kerültek ki. Pedig jók...

< [HUN]Skel/the/boss> van valakinek OROSZ hublistája??
< [RoYaL]FellowĂ?Ĺ˝> nekem
< [RoYaL]FellowĂ?Ĺ˝> nincs
< [Ă?Ť-R-Ă?ĹĄ]Benjy> tölthetsz olajkutakat
< [�Ť-R-�ť]Benjy> meg jeget
< [RoYaL]FellowĂ?Ĺ˝> :D
< [Ă?Ť-R-Ă?ĹĄ]Benjy> meg atomtengeralattjárót :)


Najó, ez végülis annyira nem jó, nem is nagyon érdekelt, hogy nem tették fel... Nade a következő...

< [HUN]hunter_dani> hy tudn avki segiteni,nem indul a matrix.
< [HUN]S@ti> < [HUN]hunter_dani> - be kell érned a valósággal akkor...


Ez zseniális! Nem értem, hogy hagyhatták ki!

< [HUN](ADSL)DOTRE> valaki tudna segiteni hogy mi lehet az elöado cime?

Ez csak szokásos hülyeség, de legalább saját gyűjtés... Íme, egy hosszabb darab:

< [HUN]Benceee> mi az IP címem?
< [HUN]Benceee> megmondjátok??
< [Princess]Juditka> +myip
< [HUN]Agi> ha felmész a lap tetejére ott kiírta a neved meg ijenek ott van az is
< [Princess]Juditka> ide ird be
< [HUN]Benceee> :DDDDDD
< [HUN]Benceee> de ezek csak számok
< [HUN]Agi> azaz
< [Princess]Juditka> :D LOL
< [HUN]Benceee> de tényleg, most komolyan
< [HUN]Benceee> miér csak számook?
< [Princess]Juditka> IP az számokból áll
< [HUN]Benceee> pedig Bp en lakok
< [Princess]Juditka> :))
< [HUN]Benceee> az a címem
< [HUN]Agi> :))))))))))
< [HUN]Benceee> jovan csak hülyültem
< [HUN]Benceee> :DDDDDD
< [HUN]Benceee> Dia*** n is ezt csinátam
< [HUN]Benceee> jol bevették ottis
< [HUN]Benceee> :DDDDD
< [HUN]Agi> valahogyan sejtettük
< [HUN]Agi> ennyire hülye senkisem lehet....na jó talán uncsitesóm :)


Nekem akkoris tetszik.

< [âÂ?˘MâÂ?ŹâÂ? alâÂ?˘]OdinâÂ?˘> én olyan munkát keresek ahol nem kelldolgozni!
< [âÂ?˘MâÂ?ŹâÂ? alâÂ?˘]OdinâÂ?˘> és adnak 1 Diablo-t
< [�M��al�]Odin�> :D


Ezt bevallom, én se tettem volna fel. Hogy akkor minek hoztam elő...?

< [HUN]peace-maker> tudja valaki, hogy a petárda szájban is elrobbn?

Na ez felkerült! 2885-ös quote, tessék szavazni rá sokat!!!

Most pedig zárjunk egy klasszikus darabbal:

< [HUN][Cable]Krumplijani> akor is ki fognak bannerolni ha sokat írsz így

Mit lehet ehhez hozzátenni...?

Now Playing: The Crystal Method - High and Low

2006-01-16

Nem, ez nem egy kampányszöveg, és nem, nem alapítok pártot, csak a linkek színét változtattam meg. Ezek a színek valamiképp illeni fognak az új designba, ami Február 1-jétől startol. Ma kisebbfajta kísérletek zajlottak itt, remélem, csak egy ember látta, és az is hallgat róla, mert ez itt bibliai csapás... Khmm... szóval majd az lesz, és különbenis, itt a ZH, és nothing low budget. Aki pedig mégis látta, az menjen el a Lacunához és töröltesse ki az emléket. Most!

Now Playing: Coldplay - In My Place

2006-01-21

Bicajszünet

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

Pár bejegyzéssel ezelőtt említettem volt, hogy majd egyszer visszarakom a San Andreast és folytatom. Namost ez tegnap így is történt. A vége azonban az lett, hogy hatszor tettem fel, és ötször töröltem le... A játék ugyanis ötödik feltételre sem óajtott menteni. A gyanúm az, hogy nem szabad másik meghajtóra telepíteni, mint ahol a rendszer van. Mertugyanis a Documents and Settings mappába mentene a szerencsétlen, de nekem a rendszermeghajtóm csak 10 GB, ami azért van, mert amikor felosztottam a 160-as vinyót, akkor megcsináltam úgy, hogy egy része rendszer, a másik része meg raktár. Ezen kívül ugye van benne egy 80-as vinyó, ami szintén raktár, meg oda telepítem a játékokat - a programok azért maradnak a rendszervinyón. Ha a rendszervinyóra tenném a játékot, akkor meggyilkolnám a windowst, merthogy 700 MB szabad helyem maradna, ami simán nem elég lapozófájlnak, az hótziher...

éppen ezért felraktam a 80-asra a SA-t, és elindítottam. Aztán kiléptem, és megnéztem, hogy létrejött-e már az a könyvtár, ahova végre bemásolhatom a nyári mentéseimet. Hát nem jött létre. Akkor elkezdtem egy új játékot (miután beállítottam egypár változtatást a billentyűzetkiosztáson, ami később fontos lesz), és az első küldetést végigcsináltam, hogy tudjak menteni. Ez a küldetés abból áll, hogy CJ haverjaival bicajjal kell menekülni a gaz Ballas-tagok elől. Ez kábé 4 percig tart, de én tegnap vagy nyolcszor végigcsináltam, és amikor lefeküdtem, már álmomban is azt hallottam, hogy "... you're embarrassing us, nigga!", valamint most is bármikor fel tudnám mondani a küldetés teljes szövegét. Még azt se hagynám ki, hogy "Keep up, motherf**ker!"...

és mindezt hiába: a könyvtár csak a legelső telepítés alatt jött létre, és akkor is hiába, mert továbbra is ugyanazt a hibaüzenetet kaptam, amikor menteni próbáltam. Nfollal, mint a GTA-játkékok érzékeny lelkivilágának nagy ismerőjével is konzultáltam, de sajnos ő sem tudott sokat segíteni. Javasolt pár megoldást, mint például a Dokumentumok mappa teljes áthelyezését ugyanarra a meghajtóra, ahová majd a játék jön. Ezen javaslatok kipróbálásakor én mindig bicajszünetet tartottam, és utána jelentettem, hogy így se jó. Viszont esztelen módon, a billentyűzetkiosztásban történt változtatásokat megjegyezte a szemét.

Végülis két lehetőség nyílt meg előttem: 1. Végigjátszom a San Andreast mentés nélkül, egy ültő helyemben, vagy 2. A következő újratelepítésig elleszek a Midnight Club 2-vel és az UT-val. értehető okokból a 2-est választottam, ami nemcsak a főiskolán és az egyetemen jön jól, hanem látjátok, itt is.

Váltsunk is inkább témát. Pár napja volt ugyebár, hogy Rebeka, a májra váró 4 éves kislány meghalt. Mindenki sajnálja, köztük én is. Még akkor is, ha kétszeri felszólításra sem voltam hajlandó a nevem elé X-et tenni MSN-en. Nfol is említette már az esetet, de én egy kis párhuzamot vonnék itt a szenegáli kisfiú, Gyulai gyászmaszkja és ezen eset között. Az, hogy Gyulai arckifejezéséről ennyit voltam képes filozofálni (ez esetben nem a blog a mérvadó, hanem inkább az Nfollal közös MSN-log), az nem csupán azért volt, mert vicces volt a látvány. Mert az volt, de mégsem a direkt viccessége fontos a dolognak. Ha másról lenne szó, akkor az lenne (lásd például Palik közvetítéseit, amikor azon röhögünk, hogy lelkesedésében milyen hülyeségeket képes mondani hirtelen...), de ez az eset is, meg Rebeka esete is arról szól, hogy a média hogy tálalja az eseményt. A szenegáli kisfiú esetében Gyulait választották arra, hogy felkonferálja a dolgot, és ő egészen elképesztő megoldást választott. Ennek szólt tőlem a "gyászmaszk" kifejezés. Ezerszer hatásosabb lett volna a dolog, ha nem erőlteti ennyire, hogy arcizma se ránduljon, hanem csak simán, egyenletes hangon elmondja, hogy ez van. Úgy látszik, Gyulai úgy érezte, hogy ha ezen hír bemondása közben arcizma is rándul, az már legalábbis hullagyalázás...

X-et rakni Rebeka halálának alkalmából MSN-en a nevünk elé az én olvasatomban legalább ilyen nevetséges. Mindennek megvan a maga helye. Egy 4 éves kislány halála egy dolog, és egy másik dolog az MSN. Ez utóbbi egy olyan találmány, amit arra kéne használni, amire való. Az internetes társadalom nagy része érti már, hogy a "segítsarákoskisfiúnakazzalhogytovábbküldödalevelet"-típusú szemetet nem érdemes tényleg továbbküldeni, mert egyrészt hazugság az egész, másrészt pedig ha sokan ilyen sz*rok továbbküldözgetésére használják az e-mailt, akkor akkora felesleges forgalom keletkezik, hogy a végén a továbbküldözgetők fognak a legjobban csodálkozni, hogy "mostmérilyenlassúúúú?"... Namost ha minden aznap elhunyt 4 éves kislány emlékére X-et tennék a nevem elé, gyanítom, hogy egyik nap se lenne nevem MSN-en. Márpedig az MSN nem erre való. Csak sokaknak nem terjed addig, hogy ha valamit kitalálnak, akkor arra kéne használni, amire való...

Tehát ez vagyok én, érzéketlen barom, hullagyalázó és szívtelen szemétláda. Mert nem voltam képes egy karaktert kiírni MSN-en a nevem elé Rebeka emlékére. Pedig akár hiszitek, akár nem én is sajnálom Rebekát. De sajnálom a szenegáli kisfiút is, mégsem jutna eszembe kamerák előtt eljátszani, hogy az arcizmaim nem arra valók, hogy mozgassam őket.

Now Playing: System of a Down - Tentative
Nfolnak üzenem, hogy szerintem a Mezmerize sokkal jobb, mint a Hypnotize...

2006-01-23

Zombuljunk!

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

Tárgyfelvétel. Ilyen már volt a blogban, a legelején, visszapillantás formájában. Most meg élőben van. Fél éves lesz nemsokára a blog tehát.

Eme alkalomból ezt most 8:00-kor írom, tehát tényleg élő, meg exkluzív, csakittcsakmost, és lassan, de biztosan haladok a zombilét felé, ahogy itt kornyadozok a gép előtt, és amíg nem enged be a neptun, nézem az Ausztrál Opent. De ha sikerült teljesen elzombulnom, az se baj, mert tegnap néztem meg a Land of the Deadet, és így most tudom, hogy ha ez bekövetkezik, akkor egy Steyr Augot még simán elkezelek, marad annyi gógyim. és akiken majd kipróbálom ezirányú tudásomat, azok között nem a sor végefelé vannak a Neptun feltalálói...

Tegnap estefelé még volt arra időm, hogy francia fordításokat kérjek MSN-en SztupYtól, a fordító chatbottól (mindenkinek ajánlom!), de ma nincs. Elvileg már meg van nyitva a Neptun, úgyhogy most megyek entert nyomogatni, és persze zombulni. Stay tuned!

Now Playing: Australian Open 2006

2006-01-28

Szerintem én vagyok

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

A fenti idézet Nfol szerint ugyan nem teljesen pontos, ugyanis inkább úgy hangozhatott, hogy "én szegény vagyok." Egyszóval: Fórummeet 9.0 (akkorse 10).

A Deák téren a már menetrendszerű bácsi (akitől az idézet származik) mellett egy másik bácsi is volt, aki pont mellettünk magyarázta a következőket:

Először kimegyünk a szoborparkba, ott mesélek nekik egy órát, aztán megyünk majd itt ezekkel a buszokkal (Egy rohadt buszt nem lehetett látni sehol), aztán mindig verekednek a helyekért, mert akik többet fizettek, azok vannak hátul, hogy hallják...

és ebben a vénában tovább még két és fél percig. A szoborparkos mondat egyértelmű folytatásával együtt úgy hangzott volna, hogy "Először kimegyünk a szoborparkba, ott mesélek nekik egy órát, és azt mindig olyan figyelmesen hallgatják, soha nem szól közbe senki...".

A menetrendszerű bácsi ekkor érkezett (jobbhíján szegény-bácsinak nevezhetjük), de ekkor már megvolt a mai blog címe... A Westendbe vonulás rendben megtörtént, de birgét csak akkor csöngettem meg, amikor már ott voltunk. Ezért később megfojtott. Aztán még SztupY is lehordott, hogy: "Te Bodyrockers albumokat cipelsz magaddal? Hát te hülye vagy!", de legalább birge ezalatt csendben meghallgatta a Recoiltól a Luscious Apparatust és tetszett neki.

Elkövetkezett az üzletelés pillanata, de ezúttal külön kértük a pizzát az üdítőktől, így ki tudtuk számolni, kinek mennyit kell adni, ráadásul nem is én fizettem, hanem Chocho. A végzet a kulcsfontosságú mondatot a pizzásfiú szájába adta. Így hangzott: "Ja, inkább dobozban kéritek?"

A projekt ezúttal sikerült, és a fórumon már meg is jelent a Biztonsági őr 1 nick. A felvétel szokás szerint nem sikerült rendesen, ehhez nagyon értek. Ezekután tovább növeltük a priuszunkat azzal, hogy a teázóban még a fogast is feldöntöttük, valamint nem kapaszkodtunk a metrón és céltalanul akartuk használni a liftet az, amikor azt terveztük, hogy ki hova meneküljön külföldre, nehogy elkapják. Két hét múlva találkozunk Nicaraguában.

A "Szerintem én vagyok" nekem jobban tetszik, mint a "Jó vicc volt?", még ha kevesen is értenek ezzel egyet. De hát ezt egy olyan ember mondja, aki Bodyrockers albumokat hurcolászik magával, ráadásul úgy, hogy a Recoiltől az Unsound Methods is azon a CD-n van.

Now Playin: Bodyrockers - Keep Your Boots on
Ez az album kapta a legjobb elektronikus albumnak járó díjat a Fonográf díjátadáson. Nem rossz, de hiányzik belőle a zsenialitás, ami a Push the Buttonban és a The Understandingben megvan. Simán az utóbbinak ítéltem volna a díjat.

2006-01-30

Jön

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

Mármint a designváltás. Mikor megtudtam, hogy indexleadásom lesz, siettetni akartam a designváltást, úgy, hogy ma felteszem az új designt, de végülis nem teszem, mert holnap este is még február 1-je lesz.

Aztán persze visszanézhetjük a felvételt, és megállapíthatjuk, hogy felülről jött. A felvétel abból fog állni, hogy ugye beteszek egy képet a régi kinézetről, ahogy azt már írtam is. és tényleg fentről lefelé esett, pedig nem is dominó volt, nem is 2005-ben és nem is dominónapon...

Ezennel ünnepélyesen megigérem, hogy ez lesz az utolsó olyan post, amit csak azok értenek, akik ott voltak a fórummeeten. Tényleg. Viszont ezen a ponton muszáj, hogy kitérjek az Nfollal folytatott tegnapi MSN-beszélgetés egyes részleteire. Kommentár nélkül.

[20:26:06] Nfol: csak mindenféle bónusz infók a vonatos bácsiról
[20:26:11] Nfol: vazz :)
[20:26:18] S@ti: vonatos?
[20:26:26] S@ti: a gazdaságirányító
[20:26:28] S@ti: bácsi?
[20:26:34] Nfol: vonatos-gazdaságos-számítógépbenemharaphatós
[20:26:38] Nfol: bácsi
[20:27:30] S@ti:
szoborparkos-ezekkelabuszokkalmegyünk-mesélekkétórát-hátraü
ljmertcsakakkorhalloddeperszeelőttefizesstőbbetmintakikelöl
ülnek-bácsi
[20:27:57] Nfol: parkbanegyórás
[20:28:12] Nfol: bunyótnézős-sztupymögéosonós-mondatbabelekezdős
[20:28:25] Nfol: de-otthagyós
[20:29:03] S@ti:
jóviccvolt-láttukavideón-hogyfentrőljött-lehetelhagyniazépü
letet-biztonságidroid
[20:29:25] Nfol: :D
[20:31:08] S@ti: :)
[20:31:17] S@ti: a végzetes mondat a pizzásfiú szájából hangzott el
[20:32:09] Nfol: na igen
[20:32:13] Nfol: Ő VOLT!
[20:32:19] S@ti: igen!
[20:32:20] S@ti: felismerem!
[20:32:57] S@ti: felveszik a takarítónő vallomását
[20:33:23] S@ti: "Rögtön tudtam, hogy baj lesz velük. Ránézésre
látszott, hogy ketten közülük játszottak a GTA-val."
[20:34:28] Nfol: "Az egyiknél olyan kis gépizé is volt... Olyan KGB,
CIA vagy micsoda... PDA, na!"
[20:35:41] Nfol: ezt már láttad, ugye?
[20:35:41] Nfol:
http://ktamas.ideaweb.hu/meet_joviccvolt/image_00001.jpg
[20:36:00] S@ti: aha
[20:36:02] S@ti: meg van örökítve
[20:36:11] S@ti: a szoborpark-nemjuteszembeatöbbi
[20:36:12] S@ti: bácsi
[20:36:50] Nfol: "koromhoz képest jól nézek ki"
[20:36:54] Nfol: ezt is ő mondta
[20:36:56] S@ti: egyébként a beszámolót direkt szubtilisre
fogalmaztam
[20:36:57] S@ti: :D
[20:36:59] S@ti: tényleg, váz
[20:37:04] S@ti: vagy mondtam már ezt?
[20:37:14] * S@ti most Rögtön jön
[20:37:44] Nfol: igen
[20:37:44] Nfol: ja
[20:37:44] Nfol: sőt
[20:37:48] Nfol: hogyne
[20:38:02] Nfol: csak nehogy ránktaláljon az üdítőitalautomatás
gyilkos
[20:38:10] Nfol: :)
[20:44:01] S@ti: :)
[20:44:02] S@ti: jaja
[20:44:08] S@ti: nem szeretném üdítőként végezni


(...)

[22:24:25] S@ti: egyébként
[22:24:27] S@ti: belegondoltál már
[22:24:34] S@ti: hogy mekkora hatalmas meglepetés
[22:24:42] S@ti: hogy valami FELÜLRŐL esik le valahova?
[22:24:51] S@ti: hihetetlenül okosak az őrök
[22:24:54] S@ti: komolyan
[22:25:08] Nfol: WarPriest is ezt mondta hazafelé
[22:25:10] S@ti: ezt úgy kinyomozták...
[22:25:13] S@ti: :D:D


és így tovább, ebben a vénában.

Talán az üdítőautomatás gyilkost még értik páran, akik nem voltak ott a meeten, de ők meg szerintem nem nagyon olvassák a blogot. Agyrémikus élményről maradtak le, az már biztos.

Azért írtam le megint, hogy agyrémikus, hogy így hátha nem SztupY lesz az első a google keresésben, hogyha valaki rákeres erre a szóra. Mármint arra, hogy agyrémikus. Igaz, rá referálnak többen, meg még Brad Pitt meztelen képeit is nála keresik, de ezt a szót akkoris én találtam ki! Itt volt előbb! Egy csomó hűséges olvasóm tanúsíthatja! Úgyhogy lehet elhagyni az épületet, vagy visszanézzük a felvételen, hogy felülről lefele estek a dominók, és egyel alatta pedig ott volt a stadion, ami nyilván nem a Zoli, és ez a szerencséje, mert különben rendőrt hívnék a szoborparkba, majd elvinnénk, és hátraültetnénk, hogy halljon mindent, ha már egyszer kifizette. De ha bevallja, hogy "Szerintem én vagyok.", akkor ezt az egészet megúszhatja.

Now Playing: Audioslave - Be Yourself
Még nem tudom, hányadán állok ezzel az együttessel, de ez egy jó szám.

2006-01-31

Megy

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

Mármint az eszem elfele, mert ma még mindig nincs február 1. Ennek ellenére már ma este fel fogom tenni az új designt. Mert megy. Addig is, itt a régi (a ZH-ban természetesen le kell majd rajzolni ezt az egész képernyőt a "Hogy nézett ki a régi design?" kérdésnél), sőt, azt is tudni kell, mi ment éppen a Winampban, anélkül csak fél pontot ér! Íme a kép:A mai nap semmi fontos nem történt, leszámítva, hogy Era a mai naptól kezdve fog megőrülni a 24S2-től és az S3-tól is, valaminthogy végigolvastam Nfol beszámolóját a fórummeetről. A legnagyobbat azon a részen borultam, hogy tizenegyen mentünk fel, miközben tizen voltunk.

Azért egy korrekciót hozzáfűzök a dologhoz, direkte Nfolnak intézve most szavaimat: nem Lacuna Coilt hallgatott birge, hanem Recoilt, tőlük is a Luscious Apparatus című számot, amit majd te is hallgass meg jól. Leginkább most.

Ja, és ma még annyi történt, hogy Ninja rámutatott, hogy az első bácsi beszéde közben voltak buszok ott, csak nem turistabuszok. Szóval át kéne írnom azt a részt úgy, hogy "Egy rohadt turistabuszt nem lehetett látni", de nem teszem. Meg különbenis, ma az is kiderült, hogy Ninja nem értette a szoborparkos poénomat! Skandalum! Úgyhogy most jól elmagyarázom, hátha más sem érti, miért röhögtünk mi ott nagyon össze Nfollal a tagmondat elhangzása után: ha én kimegyek a szoborparkba, engem is nagyon figyelmesen fognak hallgatni, akármennyit beszélek. és most a nagyon gyengék kedvéért elárulom, hogy a poén lényege, hogy a SZOBROK nem fognak közbeszólni... én kérek bocsánatot azoktól, akik értették eddig is, but I had to do this...

Now Playing: Kosmonova - Daydream
Jaj, de rég hallottam már ezt... A shuffle ereje.

Legutóbb

Nfol

Nfol teszthozzászólást villantott.

Nfol

Dicska, a Wendigót is!

Dicska

Nnnna, most jött el a holnap. Huhh, a láncszívű gép biztosan fülembe fog kerülni, és akkor már az Os [...]

S@ti

Akkor REAGÁLJ RÁ :-) Amúgy nyilatkozz a Láncszívű gépről és az Osztva estével-ről is! Meg persze ar [...]

Dicska

Na most erre én REAGÁLOK, de most már biztos nem, mert nagyon hosszú :D. De folytatom, és akkor majd [...]

Dicska

Jujj, de jó, már nagyon várom! :D Azt hiszem, gyorsabb voltál nálam

S@ti

Nálam műkszik tűzrókáról... Neripo???

Dicska

Höhö, csak nálam nem működik a link? A Chrome legalábbis nincs vele köszönő viszonyban. Amúgy csak ó [...]

Nfol

Erről majd írok én is valamikor...

Nfol

Igen, mert annak kell jönnie, lévén a 318 a 316-nál nagyobbak közül a legkisebb. :)

Navigáció

Archívum

RSS hírforrás

Blogring

S@ti blogja a Bloghajtány motort használja, amelyet Nfol készített.

Érvényes XHTML és CSS. A bejegyzésekhez RSS-feed is tartozik, a blog forgalmát a Google Analytics méri. Köszönöm a figyelmet! ©2005-2018 by S@ti, de egyébként PD!