Login: Jelszó:

2007-02-02

A mai post a megnyugvás postja. Rendeződött ugyanis két nagy-nagy probléma, amely a telefonom zavartalan birtokbavételének útjában állt. Eleddig.

Az első ugyebár az előző postban megénekelt ún. Kábel-kanossza volt, amely Aurora segítségével megoldódott, miközben Nfol és Dicska is kétségbeesetten távhelpelt. Aurora azonban a helyszínen tartózkodott, mikor sokadszorra említettem meg, hogy "hát, márpedig ez a kábel nem érintkezik", s egy határozott mozdulattal... De kezdjük csak az elején!

Amióta nem találkoztatok hűséges narrátorotokkal, azóta ő megjárta még egyszer a GSM-szaküzletet, ahol a srác beütötte a zinternetbe a kábel típusjelét, s nekem is láttatni engedte, hogy bizony, a hiba az én készülékemben van, mert a K310i is szerepel a támogatott típusok között. Ígyhát lehajtott fejjel kullogtam el a tett színhelyéről, megfogadva magamban, hogy "na, most már tényleg kipróbálom otthon is". A rádióba visszaérkezvén azonban nem hagyott nyugodni a kérdés, és megint csatlakoztattam a kábellel az ottani géphez a telefont, s újfent semmi. Aurora eddig csendben hallgatott a háttérben, de ebben a pillanatban akcióba lépett.

Elkérte az eszközöket, s első kísérletre is sikerült csatlakoztatnia a kábelt rendesen a telefonhoz. Igen, kiemeltem a rendesen szót, mivel kiderült számomra, hogy nem, nem volt véletlen, hogy amikor én dugtam be a kábelt a csatlakozóba, akkor lötyögött és úgy általában is gyanús volt, hogy ennek nem így kéne kinéznie. Mikor Aurora tette ugyanezt, akkor a kábel egy határozott csattanással került a helyére, ami tényleg a helye is volt, s így már felismerte a gép is.
Ez a pillanat hihetetlen megnyugvással töltötte el szívemet.

Itt kell megjegyeznem, hogy szeretem ezt a telefont, ugyanis a fájlmásoláshoz és egyéb buherákhoz nem kell feltelepíteni a PC Suite nevű programot, hanem egy egyszerű pendrive-ként ismeri fel a gép automatikusan a telefont, és máris szabad a vásár. Ily módon otthon villámgyorsan átmásoltam magamnak a Weapons of Mass Distortiont csengőhangnak, s ármásoltam az eddig készített képeimet a gépre. Ezekről kicsit később, most még ott tartunk, hogy relief.

További megnyugvás következett a TextEditor kapcsán is. Korábban kifejtettem azon nézetemet, hogy milyen jó lenne, ha a telefon képes lenne egyszerű txt-állományokat kezelni. Itt a végéről kezdeném a történetet: a TextEditort nem egészen egy órája próbáltam ki - nem működik. A telepítés után az elindításkor egy "Kis türelmet" üzenet fogad, s tartódik ki a kijelzőn ad infinitum. Legalábbis, mivel 5 és fél perc után sem változott semmi, bátorkodhatom kijelenteni, hogy ez már nem fog elindulni a telefonomon. Hogy hogyan lesz ebből is relief?

(Ami még mindig nem dombormű, mert azt úgy is ejtik, ezt meg [rilíf]-nek kell mondani, s most szándékosan használom a magyar megfelelőjével együtt vegyesen, mert ez hogyúgymondjam megnyugvást szolgáltat azok számára is, akik nem tudták eddig, hogy ez mit jelent. Most már tudják, s megnyugodhatnak.)

Hát úgy lett ebből is relief, hogy mielőtt a TextEditort kipróbáltam volna, egyszerűen látni akartam azt a hibaüzenetet, ami egy txt-fájlra ráenterezést követ, s ezért találomra ráböktem az egyikre a próbaképpen átmásolt 3 txt közül. S hihetetlen megnyugvás következett: a beépített böngésző zokszó nélkül megjelenítette a fájl tartalmát!

Mivel nekem a TextEditorból is inkább a megnyitás (majdnem megnyugvást írtam...) funkció kellett volna, meglepődve vettem tudomásul, hogy nem, nem kell ahhoz TextEditor, hogy tudjak olvasni txt-t a telefonon. Tehát mikor elindítottam a TextEditort, azt már megnyugvással a szívemben tettem, s így tulajdonképpen nem is nagyon érdekel, hogy működik-e. Maximum akkor venném így most hasznát, ha telefonról akarnék blogolni...Ő itt Nurul Aman, a bangladesi diák, aki itt tanul a DF-en, és jó fej. A képen éppen egy általa főzött étel társaságában látható. Most végre meg tudtam mutatni vizuálisan is őt, mert... igen, igen. Ezt a képet a telefonommal készítettem...
Nurul egyébként a napokban küldött nekem egy e-mailt, amely alkalmat adott számomra, hogy megcsodáljam angoltudását írásban is, és... Hát, még a legelnézőbb hangulatban lévő spellchecker programot is szabályszerűen rázná a hideg a szavait olvasva, de a szöveg összességében érthető, ha az ember elképzeli hangban, hogy hogyan is hangzana kimondva az adott szó. Ettől eltekintve persze jó srác, amint az az eddigiekből is kiderült, csupán érdekességként jegyzem meg. Ma birgével is sikerült összefutnom a társaságában a mai nagy plakátolás közepette, és Nurul kíváncsi volt, hogy mi van a táskámban. én erre azt válaszoltam, hogy "All kinds of weird stuff: heads, hands... Various parts of dead bodies, you know", mire ő megjegyezte, hogy ha kellene még hulla, akkor vigyem ezt itt (az egyik asztal alá mutatott), mert még egészen friss. Mondom én, hogy jó arc!

Ma duplapost lesz, mert van még mondanivalóm. De nem akarok belezavarni a post hangulatába, mert ugyan nyugtalanító dolgokról nem lesz szó a későbbiekben sem, mégis annyira jó ez a relief, hogy őrizzük is meg az örökkévalóságnak.

Now Playing: Mauro Picotto - Proximus
Egy régi VIVA-s klasszikus...

Komment-link

2007-02-02

Miután ilyen tökjól felcsaptam a februárt, folytatom is azzal, hogy jelenleg az UW eléggé megbízhatóan működik nálam. birgével megbeszéltük, hogy ez lehet, hogy annak köszönhető, hogy túl ritkán olvasom a saját blogomat, vagy túl ritkán akarok bejegyzést alkotni, mert ő mindennap próbál feljönni a blogomra, és az UW szerinte hagy kívánnivalókat maga után.

A probléma többrétű azért ennél. Ha én most költöznék, a counter elölről kezdené a számolást, márpedig azt nem szeretném. Az egész adatbázist egy az egyben áthúzni úgy tudom, sehova nem lehet, de jöhet kommentbe a cáfolat. Ha költözöm, akkor olyan helyet keresek, ahol működik az FTP (hogy tudjam hova átírni a régi postok kép-linkjeit). Amit birge említett, hogy úgy költözzem, hogy tartsam meg a régi blogot, valahogy nem tűnik számomra élhető alternatívának. Nem szeretném elölről kezdeni a számolást. Ez a dilim, úgy látszik...

Ja, csak közbevetésként: nem felejtettem el, hogy az "5 dolog, amit eddig nem tudtatok rólam"-konteszt stafétabotját megkaptam Nfoltól, valószínűleg élni is fogok a lehetőséggel, de még nem most, mert egyelőre gyűjtöm magamban, hogy miket fogok írni, csak nincs meg még minden. De "ami késik, nem múlik el soha", ahogy azt Theodore Roosevelt viaszbábuja mondta az éjszaka a múzeumban című filmben...

Mivel immáron képrögzítő eszközzel gazdagodott blogger lettem, a január 29-ei nyílt napon már megörökítenivalóra éhes szemmel érkeztem, s mikor felragasztottuk kreatívan a "DF FILMKLUB" feliratot a falra, amelyre vetítettük a Hairt, azonmód le is fényképeztem a képződményt, hogy ti is lássátok, mennyire kreatívak is vagyunk valójában:Mikor Nurulhoz mentem felfelé, a 35-ös koli liftjében megakadt a szemem egy kiíráson, amelyben az ablakokkal való problémák mielőbbi jelzésére szólítja fel a bentlakókat egy felirat:érdekes nyelvtani egyeztetési hibára lehetünk benne figyelmesek, ha közelebbről megnézzük...No igen. Akkor tényleg igazán nagy baj lehet már, ha "az ablakok befúj a szél"...

Bár a régi klasszikussal nem versenyezhet, amit most újra ideidézek, úgyis régen volt már:Ebből mindnyájan tanulhatunk.

Most pedig örömömben szaladok is az e-bookjaimból txt-ket gyártani.

Now Playing: Darkel - My Own Sun
Mivel az Air Pocket Symphony című albumára még várni kell, ezért addig az egyik tagjuk szólóalbumát hallgatom, amely határozottan nem rossz. A Darkel álnév mögött megbújó tag zenéje lendületesebb, mint az eddig ismert Air-melódiák, de az együttesre jellemző furcsa, mégis megragadó és ellenállhatatlan dallamvilág itt is megmutatkozik. Az egész azonos című album imádnivaló!

Komment-link

2007-02-03

Múltidézés

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

Ha már ennyire belejöttem tegnap, akkor bizony ma is duplapost lesz. A mai első darabban múltidézünk, azaz kevéssel a blog indulása előtti időpontba látogatunk. Egészen pontosan 2005 nyaráról van szó, ami most azért fontos, mert az egyik átmásolt TXT-ben, amivel kipróbáltam a telefont, ez az entry szerepelt. Akkor még persze nem a blogomba, hanem csak a gépre írtam magamnak TXT-be naplót, tehát most be is idézném azt a bejegyzést, amelyiket először olvashattam el szövegesen a telefonomban. Nfolnak, azt hiszem, nem fog az újdonság erejével hatni...

20:06 2005.08.12. (Péntek)

Hazajöttem, most a gépre felmászott spyware-eket takarítom a gépről, eddig 23 volt...

Az előző pár napot heveny kereskedelmi és királyi televíziózással tölöttem, lévén keresztanyukám netje 500 MB havi korlátos, ezért nem nagyon kéne piócaként lógni rajta. Ígyhát megnéztem egy helyszínelők-epizódot, megnéztem, hogy vág egy laza hármast a Manchester a Debrecennek és megnéztem egy Magyar-Brazil kézilabdameccset. Ennyi értelmes műsor volt összesen ebben a 3 napban, most essen szó egy kicsit a többiről, mert szeretek dühöngeni semmiségeken... Na jó, inkább azért, mert emberemlékezet óta nem volt értelmes entry, és most legyen.

Volt egy Viasat3-as játék, amit egy VV3-ból szabadult ismerős, a Marcsi vezetett. A feladvány a KÁRTYA szó volt, de istentelenül összekeverve, így: KÁRATY. Marcsi az értelmi színvonalának megfelelő feladatot kapott tehát, ugyanis még a VV3 idején volt egy teljes holdfogyatkozás, amelynek alkalmából élőben kapcsolták a jelenséget figyelő villalakókat, és ott azt találta mondani ez a ragyogó intelligenciájú ember, hogy "Ez azért van, mert a Hold a sötét oldalát fordítja felénk!" Hogy kinek a sötét oldala fordult akkor és merre, annak a megfejtésében ezek után többet nem segítek, tessék hívni a 06-90...

Aztán elkaptam én még egyik reggel egy Mokka című műsort, ahol cigányokról meg románokról volt szó, először nagy lendülettel berohantam a szobába, mivel arra számítottam, hogy Tomcat lesz a vendég. Hát nem ő volt, hanem egy másik hasonló korú srác. Arra értem be, hogy a srác egy félmondatában közli, hogy "... román fiatalok is voltak a Szigeten, akik románul beszéltek és..." - a mondatot Havas nem hagyta folytatni, mivel halálosan komoly ábrázattal közbekérdezte: "Mi ebből a tanulság?" - a folytatásra már nem emlékszem, mert annyira ledöbbentem. Hát mi a f@$zér kell ebben tanulságot keresni? és valószínű, hogy Havas talált is benne tanulságot. és nem, nem azt, hogy a román fiatalok is emberek és érdeklődnek a Sziget programjai iránt és ezért jönnek el. Ez egyáltalán nem igaz. Emögött más van. Barom.

Nyomtattattam magamnak Mezzanine-os pólót, felvenni először a holnapi fórummeeten fogom, sztupY biztos értékelni fogja. Keresztanyukámmal bejártuk Fehérvárt, ahol először érdeklődtem, hogy hogy lehetne megcsinálni ezt a dolgot. Kezdődött ott, hogy horror áron (majdnem 4000 HUF) vállalták volna, de mivel nekünk azonnal kellett volna, megkérdeztem, hogy a képet nem vadászhatnám-e le a netről ott gyorsan. Az eladó a legnagyobb természetességgel közölte, hogy "itt nincs net", szóval ez a dolog felejtős. Végülis miért is lenne ott net, ahol képeket kell nyomtatni különféle dolgokra? Nem is értem magam, komolyan... A következő állomás Veszprém volt, ahol találtunk egy ilyesféle üzletet, csak ott pólóra nem. Komáromban találtunk egy olyat, ahol pólóra is, de csak holnapra csinálták volna meg. Pedig 2-kor mentünk oda, tehát még ha 4-kor zárnak is, megcsinálhatták volna, mivel ez másnap volt, és taktikusan kiírtam CD-re a képeket, hogy ne legyen a nettel se gond. Tudom, nagy munka összehajtogatni normálisan a pólót, betenni a nyomtatóba, rányomtatni a képet, megfordítani, még egyszer nyomtatni és azt mondani, hogy kész... A következő állomás Győr volt, ott találtunk olyat, ahol megmondták, hogy hol van ilyen, és arra a biztonsági kérdésre, hogy "és mára vállalják?", azt a választ kaptuk, hogy "rugalmasak". Mentünk tehát, és valóban nagyon kultúrált, fiatalokból álló társaságról volt szó. Elmagyaráztam, mi kéne, megmutattam, hol vannak a CD-n a képek, és persze azt mondták, holnapra lesz meg. De aztán tényleg rugalmasak voltak, mert azt mondták, jöjjünk vissza zárásra, úgy megoldható. Ez volt 3-kor, a zárás pedig az 5 órát jelentette. Tehát visszamentünk és tényleg kész volt.

Most a SOAD album megy, amit láttam is a fehérvári MediaMarktban, ahová direkt azért mentem be, hogy megnézzem, mennyiért vesztegetik azokat az albumokat, amiket mostanában hallgatok. Láttam a Mezmerize-ot 4500 feletti összegért, láttam az új Coldplay albumot szintén 4200 HUF körül, láttam Tiesto - Just Be-t 4800-ért. Ami érdekes volt, hogy láttam Röyksopp - Melody AM-et 5120-ért, míg az új The Understandinget alig 4200 forintért dobják utánam. Csak el ne ugorjak előle. Massive Attacket nem találtam (nem tudtam rájönni, hová sorolták be, az M-betűknél meg sehol nem volt - na jó, a "Mulatós" feliratú polcot akkora ívben kerültem, hogy az már kör, szóval ott még lehetett). Egyébként egy Mezzaninet akartam volna magamnak keríteni (mi mást...), mert annak az albumnak már tartozom annyival, hogy megvegyem, és amúgyis kíváncsi voltam rá, hogy mennyiért adják manapság. Még a leárazott régi CD-s halmokba is beletúrtam (később a veszprémi TESCO-ban folytattam az akciót), de ott sem volt. A DVD-k között viszont találtam Félelem.com VHS-t 990-ért, ami még ha nekem fizetnek 990-et, amiért elviszem, akkor se kéne... Egyébként a Tiesto albumnak, meg a SOAD albumnak meg a Coldplay albumnak meg a Röyksopp albumnak is tartozom annyival, hogy megvegyem, de valahogy nem volt most kedvem 15k körüli összeget otthagyni értük, nem is tudom miért. és egyesek még háborognak, hogy nem fogynak a CD-k. Hát ezek az elemek akár be is k@ph@tják. Ez egy szabad ország.

Na most restartolnom kell, mert a virusscan befejeződött, úgyhogy zárom is az entryt és visszamászom a fórumra...


No, akkor keressünk is ehhez valami időben passzoló zenét, mondjuk olyat, amelyikről volt is szó a bejegyzésben. Nézzük csak... Á, megvan!

Now Playing: Coldplay - The Hardest Part
Hú, de hihetetlenül zseniális! Azóta sem untam meg. Egyáltalán.

Komment-link

2007-02-03

Sokat nyavalyogtam már a StatGép hiánya miatt, ugyanis ott sajnos nem lehet regisztrálni bizonytalan ideig még, ígyhát nem tudtam még a mai napig megnézni, hogy milyen keresőszavakkal jutottak el bizonyos egyének hozzám. Pedig jó móka, mert postot lehet belőle írni. Na persze ez nem csak placeholdernek jó, bizonyos hihetetlenül elementáris erejű revelációk is származhatnak ebből. Hogy enyhítsem egy kicsit a fájdalmat, ami abból fakad, hogy én ezt nem tudom megtenni (még), Aurora enyhítette azon ötletével, hogy keressek rá a "sati" szóra a weben. Namost én erre már gondoltam korábban is, de mindig "S@ti"-t írtam a keresőbe, amely sajnos azzal az eredménnyel járt, hogy a kereső kivette a kukacot és a "S ti" kifejezésre keresett rá...

Aurora azonban forradalmasította ezen gondolatomat zseniális húzásával, mert nekem komolyan nem jutott volna magamtól eszembe a-ra cserélni a @-t, annyira hozzászoktam már, hogy így írom, hogy el is felejtettem kis időre, hogy honnan is jöttem... No, akkor nézzük is, először a magyar webet:

1.
Az első találat... Nos, ez én lennék. De csak azért, mert az oldal címében is ugye szerepel a sati... Ha lenne egy www.sati.hu, akkor bizonyára az lenne. Így egyelőre marad a legrelevánsabb találat...

3.
... hiába is szól a harmadik találat a megvásárolható Satikról:
A rendkívül széles Sati kínálat Magyarországon az itteni piaci ...
A Sati egy példaértékű családi vállalkozás, melyet 1959-ben több partner közösen ...

Közelebbről megvizsgálva a dolgot, kiderül, hogy a Sati valószínűleg szaténből készült bútorhuzat lehet. Legalábbis a szatén angolul satin, tehát szerintem erről lehet szó...

17.
A megszámlálhatatlan myspace-es, SG Fórumos, és Index Fórumos nicktolvajt átlépve a tizenhetedik találatként találunk rá egy olyan blogra, amelynek szemlátomást van egy Sati nevű szereplője is:
Szóval, Satinak nem sikerült a mechanika. Egyes, kampó basszó. Most majd nem tudja felvenni a szerkezeti elemek c. tárgyat jövőre...én szurkoltam, végig...
Na, ez nem én vagyok. Nekem soha többé nem lesz közöm a mechanikához. Sajnos valaha volt...

23.
A Sati kollekció idén két új termékkel bővült. Da Vinci âÂ?Â? ez az anyag a klasszikus ... Sati termékeinket vágó-vágó programunk keretében vásárolhatják meg...
Ez megint a bútorhuzatokra vonatkozik, ugyanazon az oldalon van...

26.
Sati a sörrel áll. Kezébe nyomom még a félig rágott nápolyimat, besietek...
Ez megint az előbbi blog. Ebből is látszik, hogy nem én vagyok :-)

44.
B. valami klipes, köbö mint ahogy Sati kívánja. ... Meg azért, mert sati midnenáron rám akarta tukmálni a Star Guitar klipjét, ami mellesleg még jó is :)
Ez SztupY blogján szerepel, és a Star Guitar klipje azóta is jó, nézzétek meg ti is. A nevemet kisbetűvel írni viszont nem szép dolog!

46.
A sati igen. Az fájt. Az ajtók mögött általában van szörny. ...
Doom 3 teszt a Cloneshiten. Hát... én nem tudtam rájönni, mit ért a szerző sati alatt, de valószínűleg valamelyik fegyvert, ugyanis ilyesmiket találhatunk a postban:
A főhős nagyon nyomin néz ki. Képzeljük el Christopher Walkent páncélban és satival a kezében. Eeee., és
Meg nincs meg az a klasszikus satifeeling, hogy mellkasonkapod az impet fél méterről és ő engedelmesen hátraröpül. A sati igen. Az fájt.
Azért remélem, hogy itt megvan a klasszikus satifeeling :-)

102.
Az album legjobb száma és csúcspontja a Sati. Ez a legpopulárisabb dal, szerintem a legjobban kidolgozott is: folyamatosan, jól felépítetten rakódnak...
Hát, ha már van egy olyan album, amin van egy Sati című szám, akkor tényleg az a minimum, hogy az legyen a legjobb :-) Egyébként erről az albumról szól a kritika. Meg kell hallgatnom majd egyszer.

128.
Aztán mikor sati, az asszony máglyán elégette magát...
JUJ!

152.
... ki. a. csinaljak szurot ami a sorok vegere rak CR b. van valami szebb megoldasa: lehetoleg az RTFM nevet kerem, de ha a megoldas az se baj Koszi Sati ...
Igazán nincs mit. De tényleg.

171.
Sati nem fix bőgős nálunk ezért kéne basszeros, a gitáros meg a zenei változatosság, színesség miatt indokolt. Na, meg hogy dögösebben szóljon a METAL!" ...
Sajnálom, fiúk, nem vállalhatom...

195.
Jön el Sati mellettünk erre ránkköszön, ami még nem is lenne furcsa,na de hogy úgy, hogy CSÓKOLOM!!!!! Ezkész.
Ez tényleg kész...

Ezek után a keresés a magyar találatok között is indiai és amennyire meg tudom állapítani, lengyel és horvát nyelvű találatokat dob ki.

birgének például egyszer valaki talált egy birge nevű nemzeti parkot, Ragannak pedig anno meglepő volt, hogy mennyi Ragan nevű település létezik szerte a világban...
Nekem ugyan ilyet nem sikerült, de azért igazán tanulságos volt, nem? Na ugye :-)

Now Playing: Rob D - There's only Me
Stílszerű...

Komment-link

2007-02-10

Mulder és Scully praxisába vágó események történnek mostanában, kezdve azzal, hogy még elsején előkészítettem a viteldíjat (134 HUF), hogy most jól bemegyek a városba, bérletem még nem lévén. A sofőr a "ma volt áremelés" kifejezés kíséretében 143 Ft megfizetésére kötelezett. Ez még nem lenne X-akta, mivel ez maximum Gyurcsány és Kóka praxisába vágó esemény, de az már annál inkább, hogy amikor végre vettem bérletet, annak az ára viszont csökkent. Hívom is az FBI-t...

További furcsaság, hogy Aurorának Scarlett Johansson elvágta az ujját két helyen is. Hogy fokozzuk a fokozhatatlant, egy X-aktát idéznék Nfoltól is:

Arról nem is álmodok, hogy a Neptun megbízhatóan működik majd egész héten, legalább írhatok helyette a Gamer fórumra. Arra a Gamer fórumra, amelyik a frissítés óta nagyon érdekesen működik. Bejelentkezek, ahogy kell. Megjelennek a kedvenc témáim és a legutóbbi aktív témák, jobboldalt pedig az olvasható, hogy Nfol be van jelentkezve jól, ahogy kell. Innen akármerre indulok el, a fórum következő oldalbetöltésekor már nem vagyok bejelentkezve. Annyira nem, hogy ha bejelentkezés után rögtön a kijelentkezés gombra kattintok, akkor azt írja, hogy ez a funkció csak regisztrált felhasználók számára elérhető, ebből pedig az következik, hogy aki nincs bejelentkezve, az ki sem tud jelentkezni (eddig oké), aki pedig be van jelentkezve, az nem tud kijelentkezni, mert nincs bejelentkezve, miközben nagyon is be van. Ráadásul ezt nem mindenkivel játssza el a fórum, mivel a többség gond nélkül tudja használni, míg S@ti és én ezzel a dologgal szenvedünk. Úgy kell nekünk.

Nos, ez tényleg így van. Ki érti ezt?

érthetetlen továbbá, hogy a StatGép miért is nem mér semmit, pedighát tartalmazza az oldalam most már a kódját is, és még mindig semmi...

De még nincs vége a rejtélyeknek! Feltettem a Sony Vegas 7.0a-t, és képtelen megnyitni az XviD-es videókat! Pedig gondoltam, poénból összedobok egy videót a Star Wars Episode II-ből és/vagy a Star Wars Episode III-ból a Poets of the Falltól a Locking up the Sun című számra, csakhogy gyakoroljak a fő projektre, amit már évek óta dédelgetek: Star Wars Episode III + Disturbed - Down with the Sickness

Na ez nem sikerült. De a HWSW-fórumon feltettem a kérdést, meglátjuk, mikor kapok választ.

Hihetetlenül furcsa, hogy ez a bejegyzés még mindig tart.

Now Playing: Soil - Butterfly
Ez a szám annyira nem fogott meg tőlük, mint a 2004-es Redefine albumon található művek (különös tekintettel a Cross My Heart-ra és a Remember-re...), de azért jó.

Komment-link

2007-02-16

Miután a legutóbbi találkozásunk óta Hajós Andrástól megtudtuk, mi történt az állataival, tőlem megtudhattátok a kommentemből, miért közepes film a The Wild annak ellenére is, hogy Kiefer Sutherlandet szerepelteti mint oroszlánt, a Fókuszban pedig kiderült, hogy a legújabb kutatások bebizonyították, hogy a csokoládé tulajdonképpen mindenre jó, végre eljutottam ismét idáig, hogy írjak. Méghozzá olyan mondatokat, amikre a Word rendszeresen kiírja, hogy túl hosszúak ahhoz, hogy elemezni lehessen őket, illetve egyrészt csak kiírná, ha nem egyenesen a WordPress-ablakokba írnám a postot, másrészt meg mégha ki is írja, ez akkor is csak az ő egyéni szociális problémája, nagyon sajnálom...

én ilyenkor arra gondolok, hogy akkor már csak egy év kell hozzá, hogy legközelebb pedig a csokoládé legyen a szív és érrendszeri betegségek, valamint a leggyakoribb rákfajták okozója egy még újabb kutatás szerint. Az emberek pedig újra és újra elhiszik, hogy most meg már Keletázsiával állunk hadban, a csokoládéadagot (nem szándékos poén :-)) pedig 25 grammra növelték az eddigi harmincról.
Bár ilyenkor az illendőség kedvéért mindig hozzá kell tenni, hogy az ilyen hírek olyan embereknek szólnak, akiknek csak nagyon-nagyon nehezen lehet elmagyarázni, hogy az internetre való előfizetés nem azt jelenti, hogy a lakásába be fog gördülni egy forma-1-es autó, ami két másodperc múlva átváltozik vadászrepülővé.

Az azért mégiscsak kiakasztó, amikor arról számol be szintén valamelyik naponta jelentkező agyrém, hogy egy angol tudós kétéves(!) kutatómunkával megállapította, hogy egészen pontosan 7 másodperc az az időtartam, ameddig a kekszet célszerű a kakaóban tartani. Erre már tényleg nem tud mit mondani az ember, csak azt, hogy vétéef...

No, akkor a címről egypár szót, mint a régi szép időkben: Aurorával a mai napon heves kérvényleadást folytattunk, és újfent hihetetlenül elcsodálkoztam azon, hogy 2007-ben is még egy egyszerű kérvény leadásához mennyi igazolást, fénymásolatot, anyakönyvi kivonatot és más kitudjamiket kell beszerezni. Ez így magában még nem is lenne probléma, merthát ha kell, hát kell. A dolog ott kezdődik, hogy a mai ügyintézési rendszer mindezt kizárólag fénymásolt papír formátumban képes elképzelni. Ezek az információk egyszerűen nem léteznek más formában. Megismétlem, igen, 2007-ről van szó.

Már rég meg kellett volna oldani, hogy a hivatalok és intézetek egymás közt mailben kommunikáljanak, és ezt megengedjék az ügyfeleknek is. Eszméletlen mennyiségű papírt és benzinpénzt lehetne ezzel spórolni, és nem halna meg ennyi fa értelmetlenül...

... gondoltam én hirtelen, de aztán rájöttem, hogy ha meg mail, meg virtuális ügyintézés, akkor meg áram és energia és erőművek és környezetszennyezés, tehát a fák ígyis-úgyis meghalnak... :(

El is terveztem azon nyomban, hogy indítok egy depressziós blogot és teleírom hasonló gondolatokkal, a fejléc-szöveg pedig ez lesz, de aztán letettem róla, és inkább címnek írtam be ide, és most jól megmagyaráztam. Hát ugye.

Már csak egy pszichedelikusan agyrémikus momentum van hátra a mai napból: a buszon két, intellektuális téren felzárkóztatásra érdemes egyén beszélgetését hallottam fél füllel, amelyben pedig arról volt szó, hogy az egyik a másiknak bizonygatta, hogy ha az mp3-lejátszót egyes ismétlésre kapcsoljuk, akkor - idézem - "nem fogyasztja az elemet, mert mindig ugyanazt játssza". Gondolom, azóta is ütögeti és rázogatja, hogy miért romlott el, hisz le nem merülhetett...
Bár az ilyen emberek tárt karokkal és elmével(?) fogadják Kiszel Tünde heti eseményekről szóló értékelését a pénteki Fókuszokban, aki most például a rendőrség épületére leadott sorozat kapcsán eljutott odáig, hogy egy műanyag utánzat M16-ost drámaian célratartson a kamerába. Szóval illik is rájuk Dicska megállapítása, akinek halhatatlan szavai mindig előtörnek elmém mélyebb bugyraiból, ha hasonló eset tötrénik: "Mit vársz tőlük? Semmit, de még azt se tudják teljesíteni..."

A magyar televíziózás sötét napjai ezek...

Now Playing: Groove Coverage - Remember

Komment-link

2007-02-18

Na, ha már sikerült beüzemelni a StatGépet Nfolnak köszönhetően, akkor örömködök kicsit, és közlöm az összes eddigi eredményt, mert nem bírom ki :-)

Maradj Massive Attack - Igenis, maradok! Hát persze :-) Csak valahogy azt nem tudom megérteni, hogy aki ilyet beír, az pontosan mit szeretne megtalálni?

quantum leap magyar felirat - Ehm... Szégyellem magam, de még mindig ugyanott tart a projekt, ahol tavaly abbamaradt: az első két részhez van kész. De ígérem, valamikor tényleg végigcsinálom az első szezon fordítását, csak nem tudom megmondani, mikorra. De ígérem.

Michael Ende:Varázslóiskola - Írtam róla, valóban.

"birge" - Egyszavas keresőkifejezést ugyan nem tudom, minek idézőjelezni, de előfordult ő is itt néha, mivelhogy a nejem.

ingyen letölthető korntól a twisted transistor című szám - Tényleg?

red hot chilli peppers dalszövegek magyarra fordítva - Na, olyan itt nincs.

"Nomen est omen" fogalmazások - Emiatt nem bírtam ki, hogy ne postoljak: ez kész! Hangosan felcsuklottam rajta. Ellenőriztem: a 18. találat vagyok erre én. Még Dick Advocaattal kapcsolatban írtam le a nomen est omen kifejezést a VB idején...

Now Playing: semmi, ugyanis saját magam által összevágott videoklipet renderelek, és nem merem ráindítani a Winampot... Az eredményt viszont láthatjátok majd a következő postban (iletve az ügyesebbek már rég subscribe-oltak a YouTube-os accountomra, és akkor ők még előbb :-))

Komment-link

2007-02-23

Mindenekelőtt egy bejelentés: elkészült a nagy mű! Mindenki azonnal kattintson ide ni (Nfolt sajnos kivéve, és ha vannak, más modemeseket is... Sorry, folks :-(), ahol megtekintheti annak a három és fél órás munkának az eredményét, amelynek során összevágtam a Disturbed Down with the Sickness című számára a Star Wars Episode III-ból jeleneteket. Így meg máris fény derült a címre is, ugyebár...

A héten egyik nap tanúja voltam annak, ahogy a sofőr éppen kiegészítőjegy megvételére kényszeríti az egyik utast, akinek annyi bűne volt csak, hogy nem ott szállt fel, ahol lakik. Mivel én ott kapcsolódtam be a beszélgetésbe hangilag, hogy "... nem elég a 30 km-es bérlet" (addigra bogoztam ki a discman fülhallgatóját), először azt hittem, hogy nekem is azt kell majd vennem, mivel a busz másik útvonalon ment, mint az eddigiek és hát biztos azért nem elég. Amikor én kerültem sorra, illedelmesen megkérdeztem, hogy hát akkor most nekem is kell-e kiegészítőjegy, és már nyúltam volna az apróért, amikor a sofőr azt válaszolja, hogy ha itt lakom, akkor nem.

Időzzünk el ennél a problémakörnél egy pillanatra. A probléma forrása, hogy két település van egymástól 5 km távolságra. Az egyik Daruszentmiklós, a másik Előszállás. Régebben Daruszentmiklóson laktam, amit akkor még Daruhegynek és Kisszentmiklósnak hívtak, de ez a történet lényegének szempontjából jelenleg irreleváns. Nekem eltartott egy darabig, hogy észrevegyem, hogy nem Daruszentmiklóson lakom (már 2005 júliusa óta), mivel most fedeztem fel, hogy mehetek Dunaföldváron keresztül is Dunaújvárosba reggel (ezért mentem most először ezzel a busszal. Lassú vagyok, na...). Tehát a szegény lánynak azért kellett kiegészítőjegyet vásárolnia, mert ő Daruszentmiklóson lakik még mindig. Az agyhalál ott kezdődik, hogy amikor a busz visszafelé jön, akkor előbb érinti Előszállást, mint Daruszentmiklóst, és úgy már kicsúszik a 30 km-ből az utazás hossza. Ezért kell kiegészítőjegyet venni egy olyan utazáshoz, ami bőven belül van a 30 km-en, mintha bármi köze lenne ahhoz bárkinek, hogy ki hol száll fel... Ááááááááá! Ha ilyen lesz majd egyszer velem is, akkor lehet, hogy visszakérdezek a sofőrnek, hogy ő hol lakik... Kíváncsi vagyok, mennyire válaszol majd szívélyesen.

A héten (közelebbről szólva: tegnap) tanúja voltam Orbán Viktor nyilatkozatának is a HírTV-ben, ami enyhén szólva is agyrémikus volt. Amiben igaza volt, az az volt, hogy az orvosnak választania kell az erkölcs és a törvény között, ha olyan emberrel kerül szembe, akinek nincs 300 forintja vizitdíjra. A többiben nem annyira.
A kérdésekre adott válaszaiban többször is említette, hogy a kormány kezdődő elmezavarra utaló jeleket mutat, miközben arról beszélt március 15-e kapcsán, hogy "Mi itt, a polgári oldalon tudunk békésen ünnepelni". Hát, szerintem a békés ünneplésbe a macskakő-felszedés és a tévészékház-ostrom nem fér bele, de ez lehet, hogy csak én vagyok.
Ha meg már itt vagyunk a témánál, OV megjegyezte, hogy a kormány a békés tömegre rávezényelte a rendőröket, akik gumilövedékkel tömegbelőttek, és hogy ez milyen csúnya dolog, merthogy ezek a rendőrök egyébként nem erre vannak kiképezve. Amikor pedig kérdezik őket, akkor - idézem - : "összevissza beszélnek, mert ők nem politikusok"... Asszem ezt nem kell magyarázni. Nem is tudnám amúgysem megmagyarázni, mert mivel én nem vagyok politikus, ezért összevissza beszélnék csak.
Ezek után nem kétséges, hogy az elmezavar jeleit hol keressük...

Akár kereshetjük a Fókuszban is, ugyanis az imént bejátszottak egy riportot, ahol egy hardcore filmrajongó magyarázta el, miért nem jó az Alien helyett a Nyolcadik Utas a Halál cím: a filmhez hozzátartozik a címe is, és Ridley Scottnak megfelelt, nekünk miért nem. Namost én erre még mindig azt mondom, hogy az Idegen cím "naésakkormivan?" hatást kelt, míg a Nyolcadik Utas a Halál azt váltja ki, hogy "hűvazz, ezt meg kéne nézni...".
A műsorvezető a bevezetőben a Racing Stripes című film Pata Csata címre való magyarítása ellen emelt szót, szerintem szintén nem jogosan. A Versenycsíkok ugyanis még mindig lehetne egy autós film címe is akár, az égvilágon semmit nem mond a filmről. A magyar cím sokkal kifejezőbb és magyarabb, mint a sima tükörfordítás. én támogatom ezt, ha jól sikerül. Mintahogy a Clerks is találó, hogy Shop Stop lett magyarul, mert a pattogós cím utal a film szegmentáltságára is. Ha nem is zseniális, mint a Nyolcadik Utas..., de mindenképp körözi a Eladókat...
Van persze, mikor én is idegrohamot kapok egy ilyentől: aki a The Iron Giant magyar címét elkövette, azzal még mindig minimum hatszor egymás után végignézetném az általam azóta is a világ legrosszabb filmjének tartott Félelem.comot, félsebességgel...
(Megjegyzés: a The Iron Giant magyar címét továbbra sem árulom el, csak akkor, ha már láttátok a filmet. és mivel nem tudhatom biztosan, hogy hányan láttátok már és hányan nem, ezért nem árulom el. De ha valaki nagyon akarja tudni, ráguglizik, és kiesik az agya. én szóltam...)
Egy szó, mint száz: a Fókuszriportban inkább azokat a címeket kellett volna támadni, amik valóban borzalmasan sikerültek, nem azokat, amik zseniálisan...

A végére pedig jöjjenek az elmaradhatatlan rákeresések! Az elmúlt napok termése a következő:

tekken 3 - Ebből mindennap van egypár

146 - A 10. oldal után feladtam, hogy az 1 220 000 magyar találat között rátaláljak, hányadik is vagyok én, de azért érdekelne, hogy aki ilyet beír, mit keres pontosan, hogy nálam reméli megtalálni...?

gyűrött zászló effekt - Ehhez nem értek, de legalább mosolyogtam egy jót :-)
michael ende momo kritika - Kritikát azt nem írtam róla, de nagyon király könyv. Eddig Ende és a Tekken 3 a sláger errefelé :-)

hóvirág - Valaki nagyon meg akarta találni, mert én a 118. találat vagyok erre a kifejezésemre az Ötletszerű hóvirág című postommal.

kanossza - Igen, olyan is volt. A negyedik találat vagyok...

tanuljunk kínaiul - Ezt Aurora írta még az egyik kommentben. Megtalálták őt nálam :-)

Dzurják Csöpi - Róla is volt szó, méghozzá igen érdekes kontextusban, az egyik kedvenc postomban. Tessék visszakeresni, aki még nem olvasta!

konfabuláció agresszió - A 24. találat vagyok erre. Jéé :-) Mondjuk elég érdekes egy keresés így egymás mellett a kettő...

K750 T%C3%A9m%C3%A1k - Gratulálok.

Mátrix kijelző elkészítése - Negyedik találatként még úgylátszik, beleestem a böngészéshatárba...

más fajta smiley személyes üzenetbe(msn) - énekeljenek is?

wake me up when magyarra forditott szövege - Kelts fel, amikor megvan.

üvegtigris 2 cover - Pfuj. Már egyszer elmondtam, miért volt az egyik legrosszabb film, amit valaha láttam...

Telt porno video megnézése - Csak azért, mert a "telt" és a "megnézése" még egymáshoz képest is más kontextusban szerepel itt, attól még nem kéne ezt...

kutatásmódszertan, népszerűségi index - Úgy látszik, van, aki még nem teljesítette a kurzust...

rockmenza képek Dunaújváros - Képekkel ugyan nem szolgálhatok, de van egy beszámoló, ami annyira érzékletes, hogy utána már garantálom, hogy képek nem fognak kelleni! :-)

gyerekzsúr meghivó - Az úgy volt, hogy Hajós szövegelt itt a gyerekzsúrról én csak linkeltem...

Differenciáldiagnózis - A House-ban szemléletesebben is megvan, mint itt...

Now Playing: Faithless - Why Go (Lange Remix)
A klipje az egyik legötletesebb, amit valaha láttam (köszönet Nfolnak, aki felhívta rá a figyelmet), ez a remix pedig tökjó.

Komment-link

Legutóbb

Nfol

Nfol teszthozzászólást villantott.

Nfol

Dicska, a Wendigót is!

Dicska

Nnnna, most jött el a holnap. Huhh, a láncszívű gép biztosan fülembe fog kerülni, és akkor már az Os [...]

S@ti

Akkor REAGÁLJ RÁ :-) Amúgy nyilatkozz a Láncszívű gépről és az Osztva estével-ről is! Meg persze ar [...]

Dicska

Na most erre én REAGÁLOK, de most már biztos nem, mert nagyon hosszú :D. De folytatom, és akkor majd [...]

Dicska

Jujj, de jó, már nagyon várom! :D Azt hiszem, gyorsabb voltál nálam

S@ti

Nálam műkszik tűzrókáról... Neripo???

Dicska

Höhö, csak nálam nem működik a link? A Chrome legalábbis nincs vele köszönő viszonyban. Amúgy csak ó [...]

Nfol

Erről majd írok én is valamikor...

Nfol

Igen, mert annak kell jönnie, lévén a 318 a 316-nál nagyobbak közül a legkisebb. :)

Navigáció

Archívum

RSS hírforrás

Blogring

S@ti blogja a Bloghajtány motort használja, amelyet Nfol készített.

Érvényes XHTML és CSS. A bejegyzésekhez RSS-feed is tartozik, a blog forgalmát a Google Analytics méri. Köszönöm a figyelmet! ©2005-2018 by S@ti, de egyébként PD!