Login: Jelszó:

2007. december 3 hétfő

Lezajlottak a TDK-előadások, köztünk a mienk is, aztán lezajlott a díjátadó is, ahol megtudtuk, hogy jelölve lett a dolgozatunk az OTDK-ra, ahol előadhatjuk majd kibővítve újra.

Aztán jött a hidegzuhany, pár nap múlva: ez majd 2009-ben lesz... WTF??? Akkor majd biztos mindenkit nagyon érdekelni fog a 2007. október 11-ei híradó... Jhaaaaaaaaj...

Addigra már át kell doloznunk hologramos projektorra! Lehet, hogy egyenesen neurális projekcióval a résztvevők agyában jelenik majd meg! Addigra már az unokáimtól veszi el az időt! Addigra már a nyugdíjamból kell fizetnem az antigravitációs taxit, hogy elvigyen a helyszínre! Addigra már a TDK-űrállomáson rendezik majd meg, és akkr még az űrhajójegyet is ki kell valahogy gazdálkodnom! Túl sok lesz a macera, mert errefelé még akkor sem fog működni az online jegyrendelés...

Őrület.

cb.gif Hozzászólok! (1)   › The Chemical Brothers - The Salmon Dance

2007. december 4 kedd

Eredetileg úgy volt, hogy az előző postot fogom update-elni, de aztán mégis inkább újat írok: a tegnapi nap eseményei közé még az is hozzátartozott, hogy meghallgattam a Chemical Brotherstől a The Salmon Dance című opuszt, és totál rákattantam. Az album eddig nem annyira jó, mint a Push the Button volt annak idején, legalábbis más ütős szerzeményt nem találtam rajta, csak ezt, de már ezért megérte az egész... A YouTube el is indított egy kontesztet, hogy ki tudja a legjobban megközelíteni koreográfiájával azt a feelinget, amit a klip és a szám magából áraszt. Az alábbi videoszüretben láthatjátok az én három kedvenc próbálkozásomat is...

Eredeti klip - Szokásos ChemBros minőségben :-)

Fekete srác - Ő az volt, aki a szöveg szerint nyomta a táncot, de pont ezért lehet könnyesresírvaröhögni magunkat a lényegi részen. A művészi hatást az is növeli, hogy apparently, a webcamnek kicsi volt a sávszélessége, ezért a művelet kb. 16 fps-sel valósult meg...

Művészi srác - A koreográfia nem túl kreatív, de az effektek legalább jók. De akkor sem ez a legjobb...

A trió - ... hanem ez! Rajtuk percekig csak röhögtem, ahogy ők is ezt teszik a videóban. Kreatív koreográfia és hihetetlen arcok. Nálam ez a nyertes...

... és hivatalosan meg nem találtam meg, hogy ki nyert, úgyhogy az igazi nyertest nem tudom prezentálni. Meg kell elégednetek ezekkel :-)

És hogy miért twitter szerepel a címben Salmon helyett? Hát azért, mert kreatív vagyok. Nameg azért is, mert a tegnapi nap egyik másik korszakalkotó eseménye az volt, hogy regeltem a twitterre. Sose értettem, mit esznek rajta, és egynapi használat után azt kell mondjam, most se értem, de időnként jó nézegetni a public timeline-t. Meg ha van kedvem, majd felírom, épp mit csinálok. A profilomon látszik, hogy eddig mit volt kedvem leírni.

Nfol, szerezd be a számot és kattanj rá te is, nameg nézz szét a twitter körül is, hátha érdekes.

P.S.: Kedves Olvasóm, Aki Nem Vagy Nfol! Azért szól neki név szerint, mert ő az egyetlen, aki kommentel. Asszem egyértelmű, hogy tudsz ezen változtatni... ;-)

cb.gif Hozzászólok! (14)   › KoRn - Love and Luxury

2007. december 14 péntek

A közelmúlt fejleményei röviden:

1. A Family Guyban itt tartok, egyre jobb és jobb lesz, főleg a random bevágások.

2. Elkezdtem a Robot Chickent is, az meg olyan, mintha a random bevágásokat vennénk ki a Family Guyból, és a mixtúrát megbolondítanánk egy kis South Parkkal (ez a nem bejövős része) plusz azzal a hangulattal, ami Terry Gilliam hihetetlenül kreatív kis szkeccseit jellemezte a Monty Python Repülő Cirkuszában (ez meg a nagyon-nagyon bejövős része). Volt olyan összesen két másodpercet sem kitévő bevágás, amin fél percig agonizáltam. Nagyon állat!

3. Sok-sok 2007-es albumot hallgatok, köztük van a Saliva, a Within Temptation és a KoRn új szerzeménye is. Nemsokára lesz részletes beszámoló az összes 2007-es albumról és filmről, ahogy ez már lenni szokott :-)

4. Most jön az a két pont, ami miatt ez lett a cím. Ami egyébkén három, mivel a blog szokásosan 10 napra leállt, így erre is vonatkozik, szóval tényleg legyen inkább három.

5. Szóval az első aközül a két pont közül, ami a cím lényegi megszületését eredményezte: a Gamer Fórum átköltözött egy sokkal kékebb, ám legalább általam és Nfol által is használható környezetbe. Internetes létem a zöld fórum megbolondulása óta valahogy nem teljes, nincs olyan magyar nyelvű fórum, ahová rendszeresen írnék. Egy ideig az SG Fórummal próbálkoztam, hogy betöltse az IPMA-fórum szerepét, de sajnos ott nincs meg az a közösség, ami miatt a másik fórumra jártam. És persze azt hiába is kerestem volna máshol. Most, hogy egy új címen számomra kvázi újraindult a dolog, végre újra otthon érzem magam. Például vitatkozhatok Leonnal a zenéről újra, meg most már rendesen lehet regisztrálni is, de nem akarok Aurorára és Dicskára ujjal mutogatni, szóval ezt a mondatot nem folytatom.

6. Sikerült az ütött-kopott, viharvert discmanem akkumulátorait teljesen elhasználnom három év alatt. Most például rendszeresen elköveti azt, hogy hideg időben csak másodszori bekapcsolásra indul, teljesen feltöltött állapotban is úgy indul, hogy egy vonás már hiányzik a töltöttségi szintet jelző kis elemből (három van összesen), random kikapcsol trackek közepén és hidegben még ha sikerül bekapcsolnia, néha akkor sem jut el a lejátszásig, hanem háromszor-négyszer eljátssza, hogy beolvassa a CD-t és aztán, pont mikor már éppen elkezdené játszani az aktuális tracket, kikapcsol. Mint amikor a motor nem kapja el, és újra meg újra el kell indítani. Ki tudja, hogy hol lehet hozzá kurblit rendelni? Az Amazonon nem találok... :-)))

Ha már belinkeltem az Amazonos oldalt, akkor érdemes egy pillantást vetnetek a review-kra is, mert van egypár, pont, amivel nem értek egyet. De haladjunk sorban:

Az első reviewer 3 csillagot ad a készülékre. A pozitív dolgokról nincs mit mondani, én is így tapasztaltam, de az utalás a California Heatre azért meglepett. És én még aggódtam, hogy rá is van írva, hogy nem hőálló, és hogy mi lesz így nyáron. Mondjuk tényleg semmi baja nem lett, pedig tavaly nyáron azért közelítettünk itt is a California Heathez :-)
Nézzük inkább a kontrákat:

1. No fast forwarding for mp3 songs (same issue with last year's models, mp70, mp80). Therefore, this is not an ideal player for mp3 audio book listening.

Hát egen, ez így van. Zenéknél nem hiányzik nekem a funkció (kivéve talán a Clubbed to Death 2 esetében...), de hangoskönyvet tényleg nem hallgatnék rajta soha...

2. Slow/awkward, non responsive controls; you can forget about getting to the songs quickly. The controls looks ipod-ish, but are truly the most non responsive design I've ever seen.

Most, hogy az akkuk feszültsége nem igazán akar a megfelelő szintre beállni, tényleg kicsit non-responsible lett, de előtte semmi gondom nem volt vele. Egy pöttyet viszont tényleg lehetne gyorsabb a műveletvégzés, de még így sem zavaró. A "non responsive design" kifejezést meg őszintén szólva nem értem: a design hogy lehetne az oka a problémának? Ha már az előző tagmondatban az ipodot említette referenciaként a srác, akkor hogy magyarázza meg, hogy az ipod meg nem "non responsive", annak ellenére, hogy a design ugyanolyan? Hülyeség...

3. Display has no backlit, this saves battery life, but it's a major inconvenience at darker condition.

Igen, ez tényleg eléggé kényes pont: eleinte, amikor csak olyan számokat hallgattam rajta, amiket ismertem, még nem volt baj, de most, hogy újonnan szerzett albumokat is kiírogatok, és van, amit discmanen hallok először, néha a telefonnal kell világítanom, hogy ez most melyik szám. Tényleg kár.

4. The player doesn't like CD-RW disk; somtimes it takes a very long time to load when using CD-RW disk. CD-R and regular CD work just fine.

Na, ez nem igaz. Lehet, hogy én fogtam ki egy szerencsés példányt, de sokat teszteltem egyszer írható és újraírható CD-kkel is, és nem volt eltérés sem a beolvasás, sem a trackváltás sebességében.

5. Awkward profile, the side with the batteries is thicker than the other sides, but this is minor gripe, overall, the player is relatively slim.

Itt inkább az övcsíptető hiányát kellett volna kiemelni, mert ha valami bajom van a designnal, akkor az inkább az :-)

Az egycsillagos review-ra nem vesztegetnék sok szót, mert egyrészt nekem a leghevesebb mozgás közben sem szaggatott a lejátszás, másrészt mi az, hogy "he sound was fine, and it picked up radio, like normal"? Nincs is benne rádió funkció...

A 12 Stones új albuma másodszori hallgatásra sokkal jobban tetszik. Ez volt a Saliva új lemezével is, szóval bíztató, bíztató.

Többet később.

cb.gif Hozzászólok! (11)   › 12 Stones - Anthem for the Underdog

2007. december 16 vasárnap

Hosszú kedvetlenség és kelletlenség után végre megcsináltam a Transformers-videómat, tehát most már mégiscsak kereshetitek a YouTube-on ezt:

Transformers - This Moment

Az új accountomat is kockáztatom ezzel, de nem érdekel, úgyis csak 5-6 copyright-sértés után fognak újra felfüggeszteni (értsd: törölni). Ráadásul ez még mindig egy tökjó példa a szakdolgozatomba, hogy azóta mennyi idő telt el, amíg egyszerűen megbénultam, hiszen saját magam szórakoztatására nem fogom megcsinálni.

De most már nem érdekel. Ha leszedik, vagy valamelyik következőt, akkor leállok tényleg. De addig nem.

Következőnek egy Die Hard 4 videót gondoltam már hónapokkal ezelőtt, csakhát hogy is kezdődik az a film? Valahogy így:

20thcent

Frack.

Persze ez ellen is van védekezés, mondjuk az, hogy csak magyarul írom le a descriptiont meg a tageket, de az úgy nem poén. Ha leszedik, hát leszedik. Annál több példa lesz a szakdogámban. Há-há!

cb.gif Hozzászólok! (7)   › Zagar - The Snob

2007. december 17 hétfő

Következő adásunkban...

- Egy hilarious Robot Chicken jelenet a copyright-sértésről!
- Bennfentes infók a Hellboy 2 forgatásáról!
- Beszámoló a vasutassztrájkról!

... és még sok más!

This trailer was brought to you by the Before I Forget Ltd.

cb.gif Hozzászólok! (1)   › Kosheen - Chances

2007. december 23 vasárnap

Kiléptetett a blogmotor és véletlenül rányomtam a küldésre, így kukába került a mai bejegyzés. Pedig előtte mindig újra be szoktam lépni, nehogy ez megtörténjen. Most elfelejtettem, úgyhogy majd később jön a Trailerben említett dolgok részletezése. Most nincs kedvem újraírni...

cb.gif Hozzászólok! (6)   › Zagar - The Prophet is a Fool

2007. december 31 hétfő

Utólag is boldog karácsonyt mindenkinek, és Boldog Új Évet Kívánok a blog kitartó olvasóinak, akiket nem rettentett el semmi ebben az évben és tervezik, hogy velem tartanak 2008-ban is.

Ami a következőekben várható: az év búcsúztatása film, zene és játék terén, ezek közül a játékos részt akár már most megírhatnám, de legyen meglepetés :-)

Szóval terjedelmes 2007-búcsúztató post várható még, de majd csak jövőre, top prioritása van a témának, még a trailerben beharangozott témák előtt fog felkerülni. Azt úgyis pihentetni kell egy kicsit, mire megírom őket...

Sokmindent jelenleg nem tudok írni, túl terjedelmes ahhoz az évértékelő post, hogy most elkezdjem írni, amikor nincs kedvem. De január első hetében meglesz, ezt garantálom!

Addig is, búcsúztassuk az óévet a Hajós András Megamix hosszú idő után, de még idén elkészült második részével, amely alatt az év talán legremekbeszabott magyar felvételét hallhatjuk!

BUÉK!!!

cb.gif Hozzászólok! (2)   › Zagar - Rock 'N' Roll Goes to the Girls

Legutóbb

Nfol

Nfol teszthozzászólást villantott.

Nfol

Dicska, a Wendigót is!

Dicska

Nnnna, most jött el a holnap. Huhh, a láncszívű gép biztosan fülembe fog kerülni, és akkor már az Os [...]

S@ti

Akkor REAGÁLJ RÁ :-) Amúgy nyilatkozz a Láncszívű gépről és az Osztva estével-ről is! Meg persze ar [...]

Dicska

Na most erre én REAGÁLOK, de most már biztos nem, mert nagyon hosszú :D. De folytatom, és akkor majd [...]

Dicska

Jujj, de jó, már nagyon várom! :D Azt hiszem, gyorsabb voltál nálam

S@ti

Nálam műkszik tűzrókáról... Neripo???

Dicska

Höhö, csak nálam nem működik a link? A Chrome legalábbis nincs vele köszönő viszonyban. Amúgy csak ó [...]

Nfol

Erről majd írok én is valamikor...

Nfol

Igen, mert annak kell jönnie, lévén a 318 a 316-nál nagyobbak közül a legkisebb. :)

Navigáció

Archívum

RSS hírforrás

Blogring

S@ti blogja a Bloghajtány motort használja, amelyet Nfol készített.

Érvényes XHTML és CSS. A bejegyzésekhez RSS-feed is tartozik, a blog forgalmát a Google Analytics méri. Köszönöm a figyelmet! ©2005-2018 by S@ti, de egyébként PD!