Login: Jelszó:

2007. szeptember 27 csütörtök

Nohátakkor, lazán 4 hónapnyi kihagyás után szülessünk csak újra, persze.
A brutális, majdnem halállal végződő leállás a furcsa kérdőjelek miatt és a WordPress szintén furcsa "karakterkorlát-hibája" miatt következett be. A kettő együttes fellépése teljesen ellehetetlenítette az UW-s működésemet, úgyhogy ott maximum az FTP-t fogom még használni, osztán csókolom.

Aztán több kísérlet történt arra, hogy az egész engine-t az archívummal együtt átvigyük erre a címre, csak aztán ez egy hónap alatt nem nagyon akart összejönni az első probléma miatt. Az egész SQL-adatbázis kérdőjelekkel fertőzöttnek látszott. Ez ügyben köszönöm ThomAce segítségét, mert rengeteget szívott vele, de végülis nem sikerült sehogysem megreparálni. A tetejébe még volt egy kis összetűzésem az Invitellel is - hűségidő lejár, de közben díjhátralék, így telefonvonal-megvonás, sokáig nem köthető új szerződés, aztán mégis... megérne egy postot, csak nincs kedvem ezt megírni.... Szóval augusztus 28-áig nemzeti gyásznapok voltak folyamatban, ugyanis nem volt otthon netem. Így nem is blogoltam, bár persze megtehettem volna - ha működik ez a cím. De nem sikerült ezt se fellőni, mert az SQL-verziók nem passzoltak az UW-n és az Extrán. ThomAce, az SQL-szerverek lelkivilágának nagy ismerője is kapitulálni kényszerült egy idő után, úgyhogy az eset Nfolhoz került át.

Ő először egy teljes archívumot készített, amelyet aztán az követett, hogy csinált nekem egy felhasználót az ő saját blogjában, itt tehát négy poston keresztül vendégművészkedtem (részletek később), aztán Nfolközben elkészült az archívumommal és még az általa fejlesztgetett motort is megosztotta velem, hogy ide folytassam gondolataim áramlásának megörökítését. Kicsit más, mint a WP, de én négy post alatt már megszoktam, úgy pézek és perpézek, mint a kisangyal... (Insider-poén alert!!!)

Ez történt tehát a bloggal, további fejlemények egy következő postban, addig is egy kis linkgyűjtemény, ami hasznos dolgokat tartalmaz, mind akkorra datálódik, amíg nem találkoztunk...

Klipek:
Equilibrium - 2 Worlds
Aliens - Droppin' Plates
Toy Story 2 - We Are
Alien - Bad Stone
The Star Wars Trilogy - What I've Done

... és jön még, hiszen két újabb is van a fejemben, az egyiknek elárulom a címét: Transformers - This Moment. Link azonnal, amint kész lesz...

És, persze, az utóbbi napok legnagyobb aktualitása, az a két videó, amivel szinte túlzás nélkül magamra haragítottam fél Magyarországot...

Igénytelen PC Játékok - Quake 3: Arena
Igénytelen PC Játékok - Q3 Kilövő Speciál

E videók fogadtatása többek között arra döbbentett rá, hogy egyesek menniyre nincsenek 2007-ben tisztában azzal, hogy szólás- és véleményszabadság van, és hogy bárki közölhet bármilyen formában véleményt. Az egyik fórumon még arra is megkértek, hogy tegyek a videó elejére egy captiont, amiben az van, hogy "szubjektív véleménnyilvánítás következik". Esetleg fahangon még fel is olvashatnám. Ezt persze nem csak azért nem teszem meg, mert akkor a videó már túllépné a 10 percet, hanem azért sem, mert egyrészt, aki nem tudja, hogy ez az, az teljesen reménytelen eset (mégis, mi más lehetne???), másrészt meg hiszem, hogy az Internet nem az a hely, ahol vigyázni kéne arra, hogy hol és mit mondok és ahol előre magyarázkodni kell minden megmozdulás előtt. Hát álljon meg a menet!

A link-rész végére pedig itt a négy vendégművészként megtett postom. Egy kis szerény kárpótlás a kimaradt csaknem 4 hónap miatt...
Post 1
Post 2
Post 3
Post 4

Az oldal kinézete egyelőre természetesen nem fix (a szemkiégetős fehér semmiképp nem maradhat háttérnek!), ezügyben Nfollal még konzultálok, s a fejlécbe is már vannak képötletek, ezek is a megvalósulás rögös útjára lépnek.... hamarosan.

A végére pedig, kihasználva a Now Playing szekció áldásos létét, még a számmal, amit hallgatok, azzal is utalok arra, ami most történt... - természetesen ez eddig is bevett gyakorlat volt, de akkoris felhívom rá a figyelmet, mert végre újra van hol! :-)

cb.gif Hozzászólok! (2)   › The Crystal Method - Comin' Back

2007. szeptember 29 szombat

Minden azzal kezdődött, hogy elkészültem az Igénytelen PC Játékok Sorozat legújabb darabjával. Egy "epikus", kétrészes videó, majdnem 20 percnyi anyag. Ezt a Sony Vegasnak 3 és fél órájába tart lerenderelni - részenként. Ígyhát tegnap este benthagytam éjszakára az első rész kódolását, hogy majd holnap reggel, mielőtt elpályázok PC Guru Fórummeetre, elindítom a másik videó kódolását is, és mire hazaérek, kész lesz. Ez így is történt. Ám az elindítás előtt megnéztem az e-mailjeimet...

Nem, pontosítsunk kicsit: azzal kezdődött, hogy regisztráltam a YouTube-ra...

Nem, ez még mindig nem elég jó...

Ez az - ... már kisgyermekkoromban is arról ábrándoztam, hogy jogsértő anyagokat teszek majd fel az internetre. Már akkor meg akartam károsítani az összes hollywoodi filmstúdiót és az összes lemezkiadót. Amikor 2005 februárjában elindult a YouTube, tudtam: eljött az én időm!

Na jó, térjünk inkább vissza oda, hogy megnéztem ugye az e-mailjeimet. A YouTube írt nekem. Ez már magában megható. Az meg aztán pláne, hogy Copyright-dolog volt a levél tárgya. De amit olvastam, attól tényleg elmorzsoltam egy könnycseppet a szemem sarkában:

Dear Member:

This is to notify you that we have removed or disabled access to the following material as a result of a third-party notification by Twentieth Century Fox Film Corporation claiming that this material is infringing:

Alien - Bad Stone: http://www.youtube.com/watch?v=0vXMisPcDqI

Húha! Maga a magasságos 20th Century Fox foglalkozott a videómmal! Igaz, csak arra az időre, hogy "bazzegezazalienbőlvantöröltessükmá", de akkor is. Az internet lehetőségei korlátlanok...

De, ez még nem lett volna baj, történt már ilyen Palikos videóval is, meg Takács gólját is leszedették valami barmok, szóval túlélem, gondoltam. Időközben jött egy komment valamelyik másik videómra is, úgyhogy gondoltam, megnézem. Amikor rákattintok a linkre, kiderül: hogy-hogynem, ez a videó is áldozatul esett valami copyright-kaszálásnak. Nofene... A Star Wars III-mas music videómról volt egyébként szó, ami szintén a mindenható filmstúdió tulajdona, úgyhogy ezt még értettem. Szöget ütött a fejembe azonban, hogyhát hogyhogy nem kaptam én erről értesítést? Miért csak az Alienest írták nekem ide?

Egy pár perc múlva megvilágosodtam: mindegyik videómra ugyanez volt az üzenet. Ígyhát vagy az történt, hogy az összes videómat törölték, vagy az, hogy... Your account has been suspended. Ahá!

Nagyon kedves a YouTube-tól, hogy az ilyen videótörlési notifikációk végére nem nagyon írják oda, hogy még hány dobása van az embernek, mielőtt jön a suspended meg a terminated. Ráadásul google-oltam ezt a dolgot, hogy ez a felfüggesztés végülis mennyi időre szól, mikor tudom újranyitni az accountot, és azt találtam három forrásban is, hogy a felfüggesztés YouTube-nyelven azt jelenti, hogy végleges. Legalábbis az esetek legnagyobb részében.

Még azt se tudják, hogy mit is akarnak. Felfüggeszteni avagy törölni? Megnéztem ELDERPREDATOR adatlapját is újra, az ő munkássága teljes egészében abból állt, hogy 20th Century Fox filmekből (Predator, az összes Alien, Star Wars OT, stb.) vágott össze videókat különböző zenékre, és már kb. 60-at csinált. Az ő accountja is teljes egészében megsemmisült. A filmstúdió vajon tudja, hogy mekkora hardcore Predfan volt a gyerek? A 60 videójából legalább 20 a Predator 1-ről szólt... Eh, hülyék. Idióták. Aki az ingyenreklámot letörölteti, annak úgy is kell....

Ez a YouTube részéről is tipikusan a baby és a bathwater esete. Sok-sok bébit kiöntöttek ezzel a fürdővízzel, mert sok-sok legális videót is hozzáférhetetlenné tettek. Royal04 szerint így a YouTube 70%-át törölni lehetne. Szerintem meg 80, talán egyenesen 90!

Szóval itt állok, a törölt accountommal, amely 108 videót tartalmazott, majdnem elértem az egymilliós nézőszámot (950k-nál jártam), és 120 subscriberem is volt. Most mindent kezdhetek elölről, ráadásul már a Sati1984 nick is foglalt, úgyhogy Sati19840827 lettem. Kreatív, mi? Látszik, hogy milyen lelkiállapotban találtam ki...

Azt fogom csinálni, hogy a Hajós-videókat visszateszem, meg az Igénytelen PC Játékok Sorozatot folytatom (ugyebár). Ezzel eddig nem volt semmi probléma - legalábbis se a magyar jogtulajdonos, se a videojátékgyártók nem találták még ki, hogy ezeket is tilos - mondjuk ha az utóbbiak ezt kitalálnák, akkor az Angry Video Game Nerd teljes munkásságát (inkluzíve a Bible Gamest, amit Chochóval és Wake-kel unisono idéztünk ma, dőlve a röhögéstől), HrutkaPal Rossz PC Játékok Sorozatát és az én Igénytelen PC Játékok Sorozatomat is a kukába pöccintenék egy elegáns(?) mozdulattal. Ezt most Ninjával elképzeltük Skype-on:

Valahol a Metal fejlesztőcégének főhadiszállásán...
(Főnök: Graham Chapman, Alkalmazott: Michael Palin)

- What does "rossz" mean?
- I'm afraid, Sir, it means "bad".
- What??? Who uploaded that video? Who dares to say that our game is "bad"? I want to terminate his whole account! And... I want a name! Find out who he is!!!
- I think, his name is Hrutka Pal, Sir.
- Right. Then... Bring him here! I want to torture him... I want him to play Metal all day long!!! Hrrrrrrrr...

Szóval valahogy így.

Az én esetem pedig így történhetett (szintén Ninjától származik az ötlet): a Q3-as videómon annyira felbőszültek a Quakerek, hogy telefonáltak John Carmacknak. Carmack meglátta a videómat és higgadtan felemelte a vörös telefonkagylót.

- This is Twentieth Century Fox, can I help you?
- John Carmack speaking.
- Hi, John! What can I do for you?
- Well, there's a YouTube user, you know. I think he uploaded some parts of Alien. To make things worse, he even mixed the sequences with a music, which perfectly fits the atmosphere of the movie. You just can't let it happen!
- What? Someone took the courage to make something creative out of our movies??? You're absolutely, hundred percent right, John! We definitely can't let this happen!!! We will force YouTube to remove this guy immediately! Thanks for the notification, John. I owe you one.
- Anytime, bro. Anytime... By the way, there's this ELDERPREDATOR guy, who also...

Szóval valahogy így.

Csak azért örülök ennek, mert így most végre van még élőbb példa a szakdolgozatomhoz...

cb.gif Hozzászólok! (6)   › Daughtry - It's Not Over

Legutóbb

Nfol

Nfol teszthozzászólást villantott.

Nfol

Dicska, a Wendigót is!

Dicska

Nnnna, most jött el a holnap. Huhh, a láncszívű gép biztosan fülembe fog kerülni, és akkor már az Os [...]

S@ti

Akkor REAGÁLJ RÁ :-) Amúgy nyilatkozz a Láncszívű gépről és az Osztva estével-ről is! Meg persze ar [...]

Dicska

Na most erre én REAGÁLOK, de most már biztos nem, mert nagyon hosszú :D. De folytatom, és akkor majd [...]

Dicska

Jujj, de jó, már nagyon várom! :D Azt hiszem, gyorsabb voltál nálam

S@ti

Nálam műkszik tűzrókáról... Neripo???

Dicska

Höhö, csak nálam nem működik a link? A Chrome legalábbis nincs vele köszönő viszonyban. Amúgy csak ó [...]

Nfol

Erről majd írok én is valamikor...

Nfol

Igen, mert annak kell jönnie, lévén a 318 a 316-nál nagyobbak közül a legkisebb. :)

Navigáció

Archívum

RSS hírforrás

Blogring

S@ti blogja a Bloghajtány motort használja, amelyet Nfol készített.

Érvényes XHTML és CSS. A bejegyzésekhez RSS-feed is tartozik, a blog forgalmát a Google Analytics méri. Köszönöm a figyelmet! ©2005-2018 by S@ti, de egyébként PD!