Login: Jelszó:

2008. október 18 szombat

Most kaptam el Orbán Viktort a tévében, amint arról beszél, hogy a kormány megint meg fog szorítani, és hogy adót kellene csökkenteni. Nekem erről eszembejutott valami: ha ez az ember már 2006-ban is ezt nyenyerézte, akkor nem igazán látom az esélyt a megújulásra.

Mondjuk az is igaz, hogy egyik oldal ezt, másik oldal azt képes ad infinitum szajkózni. Szóval mégiscsak jobb lenne mindenkinek, ha Hajós forgatná a hangszert...

Ja, és bár hosszú idő óta ez az első bejegyzésem, még mindig nem felejtettem el a HTML-kódokat. Fejből linkeltem! Szóval annyira nem súlyos a helyzet. Persze, lesz megújulás, meg USA-konklúzió, de ahhoz még mindig kell valami inspiráció. Majd megjön. Mondjuk jó lenne, ha nem jövő augusztusban jönne meg...

EDIT: ja, és lesznek új fejléc-képek is, már tényleg uncsik.

cb.gif Hozzászólok! (7)   › Tiesto - Arcadia

2008. október 18 szombat

Soundbite

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

Azt mondja nekem a csávó a tévében: "Most egy meccsre többször is fogadhatsz! Rúgnak egy gólt, te újrafogadsz, és..." még több pénzt vesztesz! - mondom én.

Egyik nap a Tibivel beszélgettünk arról a legendáról, miszerint Kubrick rendezte a holdraszállást. Erről egyébként az a véleményem, hogy ha nem is igaz, de ez egy szép legenda. Jól ki van találva. Szóval a beszélgetésünkről eszembe jutott egy kis jelenet.

Időpont: 1968, de már majdnem 1969.

Helyszín: A NASA egyik szupertitkos vetítőterme (persze, tudom, hogy nevetséges, hogy egy vetítőterem titkos, maximum az lehetne titkos, amit vetítenek benne, de nem maga a terem. Ahogy Galla mondotta a híres jelenetben: a fantomképpel nem a bűnöző arcát, csak az arcának a képét lehet összerakni. De ez nem az Agony Booth, úgyhogy ezt most hagyjuk, így akkor is jobban hangzik!)

Kubrick bemutatja a holdraszállás eddig elkészült jeleneteit. A teremben magas rangú NASA-emberkék vannak, akik természetesen felhördülnek, sóhajtanak, illetve elismerően hümmögnek a film alatt. Amikor a film véget ér, a terem elsötétül, s mielőtt a fények felgyulladnának, a Kubrick mellett ülő magas rangú NASA-fejes azt súgja neki oda: "Jó lesz ez, Stanley, csak a klasszikus zenét most hanyagoljuk, jó?"

Függöny.

cb.gif Hozzászólok! (0)   › Snow Patrol - Shut Your Eyes

2008. október 19 vasárnap

Na, most, hogy így bő egy hónap után akklimatizálódtam újra, most itt az ideje, hogy kicsit összefoglaljam az amerikai élményeimet amolyan pro és kontra stílusban most már, hogy konkludáljunk is. Viszont külön venném a tábort Amerikától, mert nem ugyanaz a kettő, egyáltalán nem. Szóval here we go:

Tábor PRO:

- Gyönyörű környezet, hegyek, miegymás. Ezt láttátok is a tábort bejáró videóimban, meg a képeimen. Nincs szükség további magyarázatra.

- Megtanultam automata váltós autót vezetni mindenféle barom terepeken. Buckák, szakadék, kövek, medve, minden volt. Fogadjunk, hogy ezután a rutinpályán meg azért nem fog menni, mert túl sima lesz az aszfalt, höhö. Namegpersze borzasztó lesz hozzászokni, hogy nem megy magától, hanem még váltogatni is kell közben. Meghogy mindkét lábat használni kell. Réééémes!

- Őőő... (kezd nehézzé válni) chipmunkok. Talán.

chipmunk

- Tudtam onnan is netezni, meg blogolni. Azért megér egy prót.

- Hát, mégiscsak Amerikában voltam. (Már nagyon erőlködök...)

- Ott szoktam rá a Facebook Pool nevű miniappjára. Na, az tényleg jó volt...

Pool

Tábor KONTRA:

- Nagyon hideg volt reggelenként, meg napközben is a legtöbbször. Kimaradt a nyááár! ÁÁÁÁ!

- A munkaidő rengeteg volt, 10-12 óra per nap, szünet két óra volt naponta, és este 8-kor végeztünk.

- Semmire nem volt időnk, ha nem dolgoztunk, akkor örültünk, hogy pihenhetünk. Ebből kifolyólag szinte nem is láttam semmit a hegyekből...

- A társaság eléggé fura volt. Mintha tudtunkon kívül fura mentális állapotban lévő emberek táborába kerültünk volna. Mindenki kattant volt valamilyen szinten. Na persze, én is az vagyok, de mégis, hát ha én tábort vezetnék, odafigyelnék, hogy mi zajlik...

- Hiába szóltunk, senki nem csinált semmit, ha valami panaszunk volt. Nem figyeltek oda ránk.

- Azt akarták, hogy katéterrel dolgozzak. Ez egyébként hosszú történet, lényeg, hogy egy egészségügyi probléma következtében egy gyógyszert vettem be, amiről már akkor sejtettem, hogy nem kellett volna, de mégis, és ez azt eredményezte, hogy katétert kellett alkalmazni rajtam. És fekszek becsövezve az ágyban, és a helyi probléma- és konfliktusmegoldó emberke odaül az ágyam szélére, és megkérdezi, hogy "miért is nem tudsz dolgozni?". WTF??? Az irritációtól lábra állni nem tudtam, nemhogy dolgozni. Ezt sokáig nem fogták fel, aztán még a legnagyobb nagyfőnök is azzal jött, mikor már rendben voltam, hogy "ezt nem csinálhatod meg még egyszer". Ezen annyira elszontyolodtam, hogy nem is csináltam meg még egyszer. Pedig mekkora fun volt már!

- Nem kaptunk segítséget a legelemibb dolgokban se néha. Azzal például nem nagyon törődtek, hogy a tábor után hogyan jutunk vissza Magyarországra, mire kibuliztuk, hogy hogy vigyenek el minket, addigra beleőszültünk.

- Nem csak az Amerikaiak voltak furák, de a többi nemzet fiai-lányai is. Még a finn és az ausztrál lány se szólt hozzánk kettőt se, mikor pedig egy géppel mentünk New Yorkig. WTF? 2

- Fizikailag elképesztően megterhelő volt a munka, nem is értem, hogy hogy fordulhatott meg a helyükben, hogy Aurorának ezt kelljen csinálnia lány létére...

- És mindezek ellenére senki nem vette észre, hogy itt nem stimmel valami, és mindenki oda meg vissza volt rajtunk kívül, hogy mekkora királyság ez a tábor. WTF? 3

- Nem kaptunk $200 bónuszt, pedig az amerikaiak kaptak. Aztán kimagyarázták azzal, hogy nekünk, külföldieknek rengeteget segítettek, mi azért nem kapunk. Mi próbáltuk kitalálni, mire gondolhattak, de fogalmunk nincs, hogy végülis mit segítettek. WTF? 4

- Senkire az ott megismert emberek közül nem tudnám azt mondani, hogy igazán a barátom lett. Pár ember megvan FB-n, de... értitek, na.

- Talán elég ennyi :-)

Amerika PRO:

- Kicsit más dimenzióban mozog ott minden. Az autó alap, szinte minden amerikai srácnak/lánynak volt autója már tizen-huszonévesen, szóval a személyes szabadság kicsit jobban áll ott.

- Minden műszaki cikk féláron van. Kamera, PSP, fényképező, külső 500 GB-s meghajtó. Ez mind nem lenne most, ha itthon kellene megvennem őket... Most biztos nem, később lehet, de nem most.

- Az árak amúgyis kedvezőbbek. Mondjuk azért nem minden féláron van, de pont rossz helyeken jártunk: Denver, Estes Park, New York - ezek mind olyan helyek, ahol nagy a turistaforgalom és ezért ugye felverik az árakat.

- Mindenki kedves volt, aki bármilyen szinten is a pult másik oldalán ült. Eladó, kórházi adminisztrátor, légitársaság-alkalmazott (már persze ha nem olasz az illető), metrójegyárus, stb. Egyszerűen ott tényleg a vevő az isten. Elképesztő.

- New Yorkban egy bottal járó idősebb bácsi segített nekünk csomagot cipelni. Ráadásul a Harlemben! Szóval mégse bunkók ott se az emberek. Ezen kívül, ha meglátják, hogy bénázunk a fényképkészítéssel, felajánlják, hogy segítenek, és ha belesétálnak a képbe, akkor bocsánatot kérnek, de ez nem nagyon fordul elő, mert megvárják, míg megcsinálod a képet és csak utána mennek tovább. Magyarországon azért ilyet még nem láttam...

- Az egész hangulat más ott, egyszerűen tényleg élhetőbb az az ország.

Amerika KONTRA:

- A legnagyobb no-no az az egészségügyi rendszer. Megtapasztaltam magam is: a szervezet, aki kiközvetített minket, biztosítást kötött ránk, de még így se tudták ott a kórházban megmondani, hogy kell-e fizetnem végül, vagy nem. A saját rendszerük működését se látják át! Borzasztó. Ráadásul neked magadnak kell felhívnod a biztosítót, mielőtt kezelnek, mert senki más nem járhat el az ügyedben. Nade ha vérbe fagyva fekszel az út szélén...? Vagy mielőtt katétereztek, én pl. félig eszméletlenül ájuldoztam és ezért nem tudtam felhívni senkit. Ja, és az ehhez hasonló esetekről már nem is beszélve. Nem akarok többet tapasztalni erről valahogy...

- Most úgy nem jut eszembe más...

Összefoglalva: a táborba biztos nem mennék vissza, esetleg egy másikba majd jövőre. Viszont Amerikában szívesen élnék pár évet, csak nem Coloradóban. Legalábbis nem azon a részén, ahol ilyen hideg van, még nyáron is... Brrrr!

cb.gif Hozzászólok! (6)   › Kraftwerk - Antenna

2008. október 21 kedd

Crash

S@ti. Még senki sem szólt hozzá.

"Tíz forintot gyengült a forint" - mondja drámai hangon Pachmann Péter, és brutál módon bekancsalít hozzá. Hát igen, nekem is fájna, ha ilyen erővel szaladnék bele egy szembejövő tautológiába.*

Ez kicsit arra emlékeztet, amikor Amazonról megrendeltem ezt az 500 GB-s külső meghajtót (persze kint**, mivel itthonra ugye nem szállít az Amazon), és mikor bedugtam, akkor rögtön már csak 465 GB maradt az 500-ból. Jobban megnézve a dobozt, rá volt írva, hogy "... ahol 1 GB = 1000 MB-tal", és így máris világos a dolog. Majd én is gyártok olyan tízméteres mérőszalagot, ahol egy méter mondjuk 3,45 centiméternek felel meg. Fel fogom tüntetni a csomagoláson.***

Két gyors közlemény: egyrészt elkezdtem fordítani az Angry Video Game Nerd videóit, bátran kattintson az is, ki e nevet nem ismeri, a többieknek kötelező:

Első rész - Castlevania 2
Második rész - Jekyll & Hyde
Harmadik rész - Karate Kid
Negyedik rész - Roger Rabbit
Ötödik rész - Teenage Mutant Ninja Turtles
Hatodik rész - Back to the Future
Hetedik rész - McKids

Na, hát igaz, hogy a McKids a világ leggyengébb videója, de azt is le kellett fordítani. Azért a fordítás minőségével próbáltam dobni a hangulaton... Majd meglátjátok, mennyire sikerült, és majd ti megmondjátok.

A post lezárása előtt megkapjátok véletlenszerűen a Random sikátorkép - Fort Collins, Colorado című fényképet, amelyet ha jól emlékszem, még Aurora követett el egy kirándulás alkalmával. A kép érdekessége, hogy van rajta egy olyan üveghíd, amely összeköt két épületet. Egyébként teljesen random.

Fort Collins

Csináltam két fejlécet, már egy ideje láthatóak (akinek nem, az tenyereljen az F5-ön kicsit, amíg újat nem lát), és az egyikhez nem sok magyarázat kell, a másikról viszont azt szeretném mondani, hogy nézzetek Firefly-t, meg utána Serenity-t is. Most!


* Persze mindnyájan tudjuk, hogy ez a súgógépre szöveget gépelő kolléga hibája volt.

** Igen, kintről is jobban megéri inkább netről rendelni, mert a tax intézménye igencsak megkeserítheti a boltban vásárlás élményét. A PSP-m pl. $199 helyett $224-ért lett az enyém, mert ugye rádobják az adót. Kedvesek. Na, neten ez nincs, az Amazonon meg választhatsz ingyenes szállítást is a népszerűbb termékekre. Igaz, lassú, egy-másfél hét, de meglesz és tényleg annyiért. Amerikában ez a nagy szó: annyiért megszerezni valamit, amennyi az ára. Itthon csak szentségelünk, hogy "b*sszameg, ennyibe kerül". Ott jók az árak, csak nem feltétlenül tudjuk előre, hogy mennyi lesz a végösszeg. Ki-ki döntse el, melyik tetszik jobban neki...

*** Majd valahogy úgy, hogy "Két métert csökkent a méter".


EDIT: Jaj, istenem, hát pont a poént nem sikerült kifejteni, mert véletlenül igazat írtam, de már szerkesztve. Természetesen nem 1024 MB-ról van szó, az volt az igazság. De ők ugye 1000-ret írtak, hogy csalhassanak...

cb.gif Hozzászólok! (0)   › Teddybears - Automatic Lover

2008. október 21 kedd

Nem, nem fogok átmenni politikába, de ma is volt egy kis Orbán, és ugye most Gyurcsány felvetette, hogy nem kéne a devizahiteles emberkéknek a gatyájukat is elfizetni, valamit találjunk ki, hogy ne ismétlődjön meg az amerikai példa. OV erre adott válaszából véglegesen bizonyságot nyert számomra, hogy ezt az embert tényleg tekeri valaki.

Ugyanis azt mondta, hogy nem, ez mind lényegtelen, csak Gyurcsány menjen el. Szóval az emberek csak vesszék el a házukat nyugodtan, majd a híd alól szavaznak a Fideszre, világos. A miniszterelnökváltás a megoldás mindenre. Meg persze az adócsökkentés. Szóval valaki áll a színvalak mögött, és tekeri a kurblit, és minden egész fordulat megtételekor feljön egy-egy ilyen kulcsszó.

... dángdángdágádágádángdángdágádágáadócsökkentésdángdángádán
dángdángdágádágádángdángelőrehozottválasztásdágádágádángdángdágádágádádágád
ángdángdágádágádángdángdágádácsakgyurcsánymenjenmárelgádángdángdágádágádángd
ángdágádágádángdángdágádágádafideszleszkormányon2010-benángdáng
ngdágádágádángdángdágádágá...

And so it goes.

cb.gif Hozzászólok! (13)   › Hoobastank - Losing My Grip

2008. október 30 csütörtök

Hátvazz, erre tényleg nem tudok mit mondani. Olyat égtem a múlt héten, hogy ez a blogba kívánkozik, de tényleg...

Történt ugyanis, hogy 2003 végén vásárolt A4Tech WOP-35-ös egerem elért abba a fizikai állapotba, hogy már nem volt vele kényelmes dolgozni. Egyrészt ugye az öt évnyi tapogatás után teljesen kifényesedett, lekopott róla a festék, de ezek még csak esztétikai nyavajgások, szóval nem olyan súlyos. Nade a kifényesedéssel együtt jár az is, hogy igen kellemetlen lett már a tapintása, csúszós, bizonytalan, duplaplusznemjó. A legfőbb ok pedig, hogy a bal gomb már "elgyengült", azaz nem volt annyira egyértelmű, hogy mikor mikrokapcsol és mikor nem, nem egyszer azt is megcsinálta, hogy egyszer kattintottam valamire, és duplaklikknek érzékelte a gép.

Ezen okokból kifolyólag új egér vásárlására szántam el magam. A szempontjaim a következőek voltak: vezetékes, optikai vagy lézeres és... legyen mind a két oldalán egy-egy gomb!

A4Tech

Ugye jól látható, hogy az egérnek mindkét oldalán van egy-egy nyomógomb, amelyek közül az egyik, a hüvelykujjam felőli arra szolgált, hogy a Windowsban az ablakokat teljes méretűre növeljem, a másik pedig be volt állítva, hogy az UT-ben váltson a shockrifle-re. Szóval e két funkcióhoz már hozzászoktam, és szerettem volna olyan egeret találni, amellyel mindkét akció továbbra is zavartalanul performálható. Ennek feltétele azonban a gombok megléte az egéren. Először egy számtech boltba mentem, ahol azt a választ kaptam, hogy csak egy van nekik, az is nyolcezerért. Mármint olyan, aminek mindkét oldalán van gomb ugye.

Ezen még elgondolkodtam, aztán hogy-hogynem, egy hülyeazértnemvagyok üzletbe vezetett az utam, ahol aztán végülis sikerült jó nagy hülyét csinálnom magamból!

Hosszas nézelődés után (tényleg eltöltöttem vele egy fél órát, hogy mindegyiket alaposan megnéztem) három egérre szűkült a kínálat az elsődleges szűrők alapján. Az egyik egy Logitech Gaming Mouse volt, amin ugyan volt oldalt nyomógomb, de 20k is volt emellé. Szóval be kellett hogy lépjen a másodlagos szűrő, az ár is. Így maradt két egér. Az egyik egy Trust márkájú modell volt, ki volt állítva és bár a nyomógombok megvoltak, maga az egér fogásra nem volt egyrészt kényelmes, másrészt pedig az alatt az idő alatt, míg ki volt állítva, majdnem ugyanolyan lötyögősre nyomkodták, mint a régi egeremet. Szóval what's the point? Egyébként sem tűnt az egér konstrukciója elég masszívnak, szóval dobtam ezt is. Így leszűkült a választási lehetőségeim köre egy ponttá: erre az egérre, itt ni!

Logitech LS1

No, akkor jöhet a találóskérdés: szerintetek hány gombja van ennek az egérnek?

Hatásszünet...

Wait for it!

Waaaaaaaaaaaaait...

És igen! Jól válaszoltatok! Kettő!!!

Hatásszünet.

Az egér oldalán található, simán gombnak nézhető képződmények nem gombok. Talán a gazdasági válság egérfronton megjelenő első jeleként ezek csak díszek! Ez azért csak otthon derült ki, mikor már hazavittem, mert ez az egér nem volt kiállítva fogdosásra, és annyira szorosan volt becsomagolva, hogy a műanyagon keresztül ha akartam se tudtam volna megpróbálni megnyomni az oldalsó gombnak látszó tárgyakat, a dobozon pedig semmi indikáció nem volt. Hittem tehát a szememnek, amikor leemeltem a polcról.

Azt azért el lehet képzelni, hogy öt percig leesett állal ültem, miután kibontottam az egeret és csak szórakozásból meg akartam nyomni az egyik oldalsó "gombot"...

Hát így csináltam én hülyét magamból az elkövetkezendő pár évre. Merthát új egeret most már nem veszek, az tutifix. Most jön a leszokás a hüvelykujjpöccintésről meg a sokkpuska-hotkeyről. Illetve arra próbálok találni még helyet a billen, de nem biztos, hogy menni fog...

What a sh*tload of f*ck!

Tanulság: ne higgyetek a szemeteknek! Kérdezzétek meg.

cb.gif Hozzászólok! (9)   › Mute Math - Typical

Legutóbb

Nfol

Nfol teszthozzászólást villantott.

Nfol

Dicska, a Wendigót is!

Dicska

Nnnna, most jött el a holnap. Huhh, a láncszívű gép biztosan fülembe fog kerülni, és akkor már az Os [...]

S@ti

Akkor REAGÁLJ RÁ :-) Amúgy nyilatkozz a Láncszívű gépről és az Osztva estével-ről is! Meg persze ar [...]

Dicska

Na most erre én REAGÁLOK, de most már biztos nem, mert nagyon hosszú :D. De folytatom, és akkor majd [...]

Dicska

Jujj, de jó, már nagyon várom! :D Azt hiszem, gyorsabb voltál nálam

S@ti

Nálam műkszik tűzrókáról... Neripo???

Dicska

Höhö, csak nálam nem működik a link? A Chrome legalábbis nincs vele köszönő viszonyban. Amúgy csak ó [...]

Nfol

Erről majd írok én is valamikor...

Nfol

Igen, mert annak kell jönnie, lévén a 318 a 316-nál nagyobbak közül a legkisebb. :)

Navigáció

Archívum

RSS hírforrás

Blogring

S@ti blogja a Bloghajtány motort használja, amelyet Nfol készített.

Érvényes XHTML és CSS. A bejegyzésekhez RSS-feed is tartozik, a blog forgalmát a Google Analytics méri. Köszönöm a figyelmet! ©2005-2018 by S@ti, de egyébként PD!